Avto alarm

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ne vem če je tema že slučajno bila.
Mam avtomobil, ki je kar visoko na lestvici želja pri raznih nepridipravih zato razmišljam o alarmnem sistemu. Nekaj sem že brskal po spletu, ampak nisem našel nič pametnega, zato me zanima če mate vi kakšen predlog. Sicer ima avtomobil že serijsko vgrajen alarm in senzor gibanja v notranjosti, ampak te tovarniške zadeve profesionalcev ne ustavijo. Imel bi pa tak alarm, ki bi mi na daljavo javil kaj se z avtomobilom dogaja (morda kar na mobitel). Slišal sem da obstajajo tudi takšni alarmi kjer lahko na daljavo izklopiš mašino (baba čula baba rekla).
Hvala za predloge

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Glej pod terminom "sledenje vozil", tehnično imaš v avtu GPS sprejemnik in GPRS modem ki pošilja podatke. Za zaščito pred krajo se uporablja princip "geoograde", lahko pa se napravo za sledenje poveže tudi z dodatnimi senzorji (PIR, UZ, ...) oz. se jo uporabi za upravljanje kakšnih stikal (recimo blokada vžiga).

100% zaščite sicer ni in če je avto višje vrednosti potem je zelo verjetno da bodo tudi nepridipravi pripravljeni na vse "ovire", tako da na koncu je še najboljša zaščita dobro zavarovanje!
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Upam, da ne bom preveč vsiljiv, če si kar sposodim tole temo.

Jaz pa iščem nek poceni alarm, ravno toliko da je, da se kakšnega "nedeljskega" tatiča odvrne od namer.

Gledam ebay, pa se najdejo zelo poceni zadeve, pa me zanima, če je kdo poskusil v praksi ?

http://www.ebay.co.uk/itm/CAR-...=item2c5043fac2

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Aja, pozabil napisat...pač neke osnovne funkcije, da začne tulit, ni potrebno nekega uber GPS sledenja ali kaj podobnega.

Kaj takšni alarmi, s senzorji gibanja, se dobijo za mali denar?

I

Izbrisan uporabnik 3287

vse se začne in konča pri denarju. Koliko misliš odšteti? Boš sam montiral? lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Rad bi prišel skozi najceneje, ampak če je govora o par 100 eur, potem odpade. Kaj pa vem, tam okoli 100.

Odvisno od zahtevnosti montaže

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Bi bil priporočljiv.

V bistvu niti ne vem, kako sploh delujejo avto alarmi, če ti poceni delujejo zgolj tako, da se sproži, če nekdo "vstopi" skozi vrata, potem je to useless.
Mogoče je v tem primeru potem res bolje pač nek GPS sledilnik not?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
No..tudi tilt senzor bi bil OK, gledam malce na guglu in niti niso tako drage zadeve, mislim da bi moral priti skozi s cca 100 eur?

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Moj nasvet: pozabi cheap zadeve. Imel v ene avtu (je prišel z avtom) in sem ga po parih dneh odklopil, ker je zadeva tulila brez veze. Ni fajn, ko te parkrat na noč zbudi, pa vse sosede tudi zraven.
Kupi Meta ali kaj takega, če se prav spomnim so v rangu 150 EUR. Zadeva je brezhibna.

S cheap alarmi imaš alarm, izgubiš pa živce.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Meta je ok. Za 150 eur sicer nisem prepričan ali so zraven senzorji notranjosti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
svoje čase se je dalo ugodno dobiti Spal alarm..pr nas ga je mat kupila za Yarisa...no ja...kupovala je daljinsko centralno zaklepanje, pa je bil alarm še zraven. In v 7ih letih kolikor je bil avto pri hiši vse skupaj tudi 1 x ni zatajilo! Ni pa imel prostorskega nadzora.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem prpravljen mal več dat za alarm kot darjan.
more pa bit komaptibilen z reanult keyless sistemom!
res ni tle gor nobenga majstra iz delavnce, da si mal reklame nardi:)?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj? kolk je to normaln denar?
a nimajo to nek un univerzalni "bus" pirklop? ko zakleneš, se vklopi alarm. Kaj je tukaj topla voda za odkrivat
smile-1.gif
?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
iz katerega konca si? Če iz LJ...skoč do TA-DA na Slovečevi cesti 93 ..01/ 565 55 55 (vzporedno z Dunajsko....če greš od Ljubljanskih mlekar stran od centra..ko prečkaš obvoznico prec levo za semaforjem, so ene podrte hale)...montirajo praktično za vse avte (sam sem dva peljal tja). A verjetno bo kaj boljšega tam okoli 300 EUR.

I

Izbrisan uporabnik 3287

to montirajo "normalne" alarme? take, ki imajo svoj daljinček? Ali take po katerih sprašuje fusion?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ne vem no. Recimo kupiš Alpine avtoradio in bi ga rad (tudi) upravljal preko originalnih kontrol. Cena za "kabelček" 130 eur brez montaže.