Avstrija - naročanje na prevzemna mesta (DPD, DHL, itd..)

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
457
83
Hej vsem..

Na večih avstrijskih spletnih straneh sem videl, da pakete dostavljajo tudi na prevzemna mesta.. Ampak potem pri vpisovanju naslova nikjer ne ponudi možnosti , če naslov ustreza prevzemnemu mestu..

Če na https://www.mydpd.at/shopfinder vpišem "spielfeld", mi najde to prevzemno mesto:
1732481280561.png

Ali je vsa umetnost, da pač vnesem ta naslov in dopišem v opombah, da želim prevzeti v paketomatu (nekaj v smislu: "Kann ich bitte das Paket am DPD-Paketautomaten abholen?")?

Ker opazil sem tudi, da imajo nekatere strani strani npr.: za DPD napisano, da omogočajo prevzem v paketomatih (primer: https://www.cosmeticexpress.com/versandkosten-lieferzeiten-410 : "Hinterlegung in DPD Pickup Paketshop Ihrer Wahl festlegen");
Nekatere pa imajo napisano, da ne omgočajo prevzemov v paketomatih, čeprav pravtako uporabljajo DPD (primer: https://faq.flaconi.de/hc/de-at/art...lung-auch-an-eine-Postfililale-liefern-lassen)

Torej, nebi rad, da bi naročil paket na nek naslov, kjer je kot primer zgoraj naslov dejansko neke kafeterije (Cafe Servas) in potem bi prevzeli paket natakarji in si ga "posvojili"...

Ali pa je dejansko tako, da ti DPD pošlje sms in si sam na koncu spremeniš naslov dejanske dostave in potem tam izbereš prevzem v njihovem paketomatu?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.545
2.676
113
Če je prevzemno mesto je tam dobesedno, da ti da "kelner" paket - v A in D precej običajno; če pa je označen paketomat pa je to "kišta s predali".

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
457
83
Aha, torej samo vpišem ta naslov in potem "kelneru" rečem, da sem prišel prevzet paket od DPD? In ne rabim nič dodatno pisat?

Torej napišem svoje ime in priimek in naslov od prevzemnega mesta?

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Pri onem zgornjem linku piše, da ne pošiljajo na DHL pošto, ker uporabljajo DPD storitev. To sta dve različni pošti.
Meni so včasih paket pustili na tej pumpi, če me ni bilo doma, pa mi je kelnarca dala paket. Zdaj pa ponavadi pustijo paket na pošti v Straßu, ki je partner z DPD.

Edit: Jaz bi na tvojem mestu naredil tako kot si napisal zgoraj. Saj ko bo poštar prinesel paket na prevzemno mesto na pumpo, tebe kot naslovnika ''nebo doma'' in bo odnesel paket na prevzemno mesto, ki pa je v bistvu naslov pumpe. Torej bo paket pustil tam za prevzeti. Ti pa s Kompasa prineseš kelnarci Milko za 0.89€, če bo kaj jamrala.

darwin

Majstr
17. avg 2007
609
382
63
Jaz sem enkrat naročal na paketomat avstrijske pošte in so dostavo uradno zavrnili, ker je bila gor v prvi vrstici napisana beseda "Abholstation", namesto "Wunsch-Abholstation".:bonk:Ne vem, ali je bilo krivo to, da je manjkala ena beseda, ali jih je pa zmotila +386 številka. Po tem njihovega paketomata še nisem uporabljal.

Enkrat drugič sem pa naročil na eno pogodbeno mesto, isto avstrijska pošta, tam sem pokazal osebni dokument, podpisal dostavo in dobil paket.

19. jul 2007
2.868
1.590
113
Tako deluje, preizkušeno v tem tednu:

Samo en komentar, in da se navežem na naslov: Avstrija - naročanje na prevzemna mesta (DPD, DHL, itd..)

To deluje samo preko DHL (in deluje vrhunsko, lahko pritdim naliM-u, tudi jaz sem že tako naročil). npr. naročiš iz Nemčije z brezplačno dostavo v Celovec - v primeru, da je dostavna služba (prevzemnik paketa v Nemčiji) DHL.

V primeru, da je PDP, Fedex, .... NE GRE.

(Rečeno v splošnem, lahko da kdo drug tudi omogoča, ali pa je bil podpisan kakšen sporazum in s 1.12.2024 tudi _______ to omogoča po novem. Gre za komercialno dejavnost, ki se določa pogodbeno, podobno kot je za nekatere dostavne službe v Sloveniji Petrol prevzemno mesto).

• Všeč mi je
Reactions: naliM

darwin

Majstr
17. avg 2007
609
382
63
Kako pa veš, kdo bo pogodbeni partner, če naročiš v Nemčiji?
Ker vsak ima svoje paketomate (at post, DHL ...).
Potem imaš pa še privat, ki delajo z različnimi dostavnimi službami, npr. myflexbox.com, ki se mi zdijo najbolj trotlziher, ampak uporabljal jih pa še nisem.

19. jul 2007
2.868
1.590
113
Kar sem jaz naročal, je bilo napisano, kdo je dostavna služba pri dotičnem prodajalcu. Pri naročilu sem tudi dal opombo, da gre za prevzem na Wunsch-Postfiliale, pa ni bilo problema.

Enkrat ni bilo napisano in sem poslal vprašanje na pomoč, kdo je dostavna služba, ker bi naročil v At na Wunsch-Postfiliale, pa sem hitro dobil vljuden odgovor, da ne uporabljajo DHL in da žal ni možno (mislim, da vsi poznajo in tudi vedo, zakaj sprašuješ).

Enostavno vprašaj po majlu, če so normalni prodajalci, ti bodo hitro in korektno odgovorili (če pa ne, si pa lahko misliš kako bo pri kakšnih problemih, tako da samo obvoz).

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.721
81
48
Jaz imam svežo izkušnjo z DHL, za naslov sem napisal:
Wunsch-Postfiliale 9026
Durchlassstrasse 4a
KLAGENFURT
9020 KLAGENFURT

In sem dobil pravkar sporočilo, da je bil paket zavrnjen iz strani prejemnika, ker paketa niso naročili oni.
Mogoče bi moral dat Wunsch-Postfiliale 9026 za Empfanger, ker tam sem napisal sebe. Kaka ideja?

B81

22. jul 2007
37.361
10.710
113
Postlagernd napiši oz. pokliči prej in vprašaj, će lahko in bo paket tam počakal, včasih blo 1 eur plačila za stojnino

19. jul 2007
2.868
1.590
113
Herr JANEZ NOVAK
Wunsch-Postfiliale 9020
9020 Klagenfurt am Wörthersee
Österreich

Tole je šlo gladko čez (to mi piše na na računu, sem šel prav pogledat).
To je na glavni pošti v Celovcu, izbral sem jo pa, ker ima relativno dolg delovni čas in si potem fleksibilen pri prevzemu.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.721
81
48
Sej zgleda na koncu sploh ne bo problem ker ima DHL flexboxe in mi bodo tja odložili, tko da lahko pridem iskat kadarkoli v roku 4 dni.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
457
83
jaz sem potem naročil pri flaconi.at in sem napisal ta naslov:
1733394412691.png

Kot ime sem napisal "Deko Allerlei..." in kot priimek moje ime in priimek in je šlo vse skozi brez problema..

Sem pa 1 dan prej pisal na info@flaconi.at, če lahko naročim na ta naslov in so mi čez 2 dni odpisali, da nebo šlo, čeprav je bila pošiljka že na poti...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.428
113
Se pravi, po celi strani nabijačine je sklep sledeč, da ni nobene garancije da bo pošiljka kadarkoli "tja" uspešno prispela, kajti če bo avstrijc slabe volje ti jo lahko zavrne in gre nazaj. Torej razni Postlagerndi so 50 50.