Audi crkne

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
http://audiforums.com/forum/showthread.php?t=62820

http://www.ilexa.co.uk/forum/index.php?topic=9293.0

Thanks for your help guys. Having read that Relay 109 can often cause problems I was planning on replacing it before getting the ECU tested and checking the wiring to the ECU. However I can't find relay 109, (I'm sure its there, but not marked as such).

I have looked on the relay panel in the driver's footwell and have the following relay numbers: 204, 370, 202 and 267 (all of which are 30mm square). I also have 2 larger black boxes numbered 377 and 387/

In the box by the ECU there are 3 more relays: 370, 53 and 219.

If it isn't relay 109 I need to check the wiring to the engine ECU - does anyone know where I can get a wiring diagram. I have got a copy of the Audi Electrical System manual from: https://erwin.audi.com but I can't find any electrical wiring diagrams for my car.

sorodne težave

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
http://www.mobisux.com/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=3133102

Ko že lih omenjajo rele 109
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
Mah sj elektronika zeza ne glede na znamko avta.......1x sm u http://www.revijamehanik-sp.si/ prebral da je za 80% napak pr avtih kriva vlaga......pač korodirajo kontakti pa začne zezat vse počas!
Tko da naslednjič k na servisu dajo ceu avto čez pa ne najdejo napake začneš odklaplat kable pa pucat kontakte pa kak WD40 pa se zihr kj najde......tud take primere smo mel na servisu

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.296
113
Ej, kam si pa ti zašel drugače v tejle temi al se samo meni zdi ali mešaš dva različna problema? Ali kar tako razlagaš težave s filtrom pretoka zraka?

Kar se težav s filtrom pretoka zraka tiče, so očitno pogruntali dobre zadeve, saj je pri mojem avtu odpovedal že pri 60.000km ali celo nekoliko prej, potem je bil zamenjan, sedaj pa že 210.000km pa še vedno špila. Raznih preprogramiranj pa jaz nekako ne maram.

Avtor teme pa ima očitno druge težave...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
In sicer, ko ga zalaufaš, po par sekundah crkne.

Če daš malo gasa dela BP.

1,9 TDI, 81kW, AFN.

Pred kratkim so bili zamenjani komplet filtri in olje.

Pa mikro jermena in šponarji, ker je jermen utrgalo. Verjetno sta bila poškodovana po manjšem trku, ko je bilo treba zamenjati odbijač in hladilnik.

Kaj bi lahko bila krivda?

Nisem bral mnenj "kameleona", ki potencira njegovo idejo na polno... Moj nasvet je, da preveri/zamenjaj senzor odmične gredi. Sem 99%, da bo to rešilo ugašanje motorja.

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
Jst pamislm da ma eno in drugo napako.......zarustan immobiliser ker mu crkuje pr vžigu

plus rele ker mu crkuje med vožnjo

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...nemška kola pač...
frown-1.gif
Matr, ampak res .. prej, ko sem mel francoza, ni blo dneva (OK, pretiravam, eh), da na vleki ne bi videl renoja, odkar mam olimpijske igre - 1 pa sem opazil že vsaj 3 taka vozila na vleki, in to v roku 1 meseca ... kaj je zdej to? sem magnet za te težave al kaj? mislim, da bom mogu nabavt hondo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Mater eni ne poznate tega motorja in nabijate v tri krasne.
zaradi LMM ne more crkovat, kot drugo odmicna nima senzorja.

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
...sam ne na verovškovo ker niso sposobni! Kolegu na octaviji skos pisku alarm (ne ta za avto.....ta za servisni interval)....pelu na verovškovo 2x usakič po ceu dan čekiranja avta...vsi možni testerji....nč narobe.....nakonc obolu precviku zvočnik.....ga 1x prklopmo v bosni na uradnem servisu je model po 5ih minutah ugotovu da je senzor za zadna leva vrata zanč in da piska k da so odprta vrata čeprav niso bla
smile-1.gif

Iste komedije ma zdei z superbom 2.0tdi....verovškova again.....ok po enmu letu pa pou so mu ga uspel popravt stem da ma 2x menjan DPF...turbino...pa 1x računalnik pa 3x preveč DPF tekočine porablene
smile-1.gif

Gospod vaša superb je bla uvožena...ni bla za slovenski trg delana
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Mater eni ne poznate tega motorja in nabijate v tri krasne.
zaradi LMM ne more crkovat, kot drugo odmicna nima senzorja.

Partybreaker! Pa ravno zabavno je začelo postajat!
aplauz.gif

@patriot: Najprej pelji na tester.

Fajn, vi se delate norca, jaz sem pa ženo komaj prepričal, da končno ona enkrat pelje na dopust.
cry12bpy.gif

Mojega belega prijatelja sicer ne jemljem resno, ampak do releja 109 nisemprišel, ker nisem našel vijakov, da snamem plastiko pod volanom.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vijaki so s strani pod pokrovom varovalk in pod volanom na sami plastiki. Mislim, da sta s strani 2, spodaj pa trije. Nisem 100%. Sicer pa še vedno prej priporočam tester, ker močno dvomim, da bi bil tale rele kriv.