V bistvu je tako. Žena ima novega C220d, jaz pa E220d limunino. S tem, da moj avto dejansko ni moj, ampak ga imam od firme in simbom kupil svojega. Realno razred E ne rabim, ker mi je velik, saj se vecinoma vozim sam. Žene ima željo, da bi za prvi avto imela SUV. Gledam GLC in GLE. GLC novi model ne bom dal toliko zanj, ker sem si ga skonfiguriral na 95k EUR in toliko za GLC ne dam, avta brez opreme pa nočem. Sedaj sem na tem, da gledam eno leto starega GLC, se pa spogledujem tudi z GLE (star max. dve leti), ampak mi je avto res prevelik.Pa saj avti gredo, malo je tudi odvisno od sreče. Kolega je imel od nekdaj BMW, nobenih težav čeprav vsi vemo da se kvarijo. Kupil lani nov GLE coupe, zadnja generacija. Človek skoraj obupal v štartu, skoz neka lučka, skoz na Autocommercu. Lahko ti le rečem da je menjalnik na E klasi svetlobna leta pred Audijem. Jaz tudi nekako počasi razmišljam da bi naslednjič prvič poskusil Mercedesa čeprav še nisem odločen za klaso. Sicer pa idi, pelji in si ustvari mnenje. Sicer pa omenjaš Allrouda ter All teraina, a je kak poseben razlog da tiščiš v to klaso ali so ti pač všeč te "variante"? Se pravi limuzina ne pride v poštev? Iščeš karavana? In ja Ta E all terain je truga, ni lep, od zadaj...
Ker pa vem, da se vsaka limuzina pelje bolje, kot SUV sem zacel gledati A6 allroad. Iskreno zato, ker mi je avto kep in je kompromis med SUV in limuzino. Če ga rabim? Ne. Pa tudi velik mi je, ker kot rečeno se z ženo večinoma voziva sama.