Atrijska (pritlična) hiša

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kak ne gre?
če imaš na strehi "bazen", imaš notri kr nekaj fore, da je lahko streha/plošča postrani. S sosedovga dvorišča bo pa še vedno zgledala ravna.
Koga brigajo glupi sosedi, kaj pa če si želiš ravno, da se lahko kdaj posončiš na strehi, narediš kako zabavico itd..

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ob pritlični hiši imaš pred njo teraso, po možnosti pokrito.

Saj že s tem namenom delaš tako hišo da ne obiraš stopnic, ne bos pa potem dvevno trogal robe na streho
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Dečki, kaj pa je smisel šodra, kamenja na ravni strehi? Eni pravijo, da bi se naj s tem izboljšalo obstojnost, pa je to res?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
To je nekako logično ja, ampak a je res tisti pleh tak švohn, da bi ga UV žarki poškodovali?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Torej izolacijo uničijo UV žarki + vreme in je zato bolje kamenje.

Ampak, če rečemo, da je nekja na strehi uničena izolacija, še vedno je spodaj pleh, ni potem enostavno pač zamenjati izolacijo in je to to, saj tudi če ni izolacije, ne pomeni zdaj to, da bo kar naenkrat voda začela tečt skozi pleh?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Na ravni strehi se mora narediti najprej naklonski beton in iztoki za drenažne vode, potem se hidroizolira, preko hidroizolacije (nek bitumen pač) pa se nasuje vsaj 20 cm ali več ... kremenčevega peska, rečnega pranca 16 mm, ali česa podobnega. Ta pesek je zaščita bitumenski hidroizolaciji, da je ne razkuhajo sonce in temperaturne razlike. Ta pesek tudi ne sme biti grob, da ne bi prejedel hidroizolacije skozi čas. Rečni pesek z bolj fino granulacijo je ravno pravi za to, npr. sito 16.

Če vsega tega ni, bodo sonce, zima in poletna vročina hitro požrli bitumensko hidroizolacijo
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Hja, jaz sem to naredil leta ...
17758-icon_confused.gif
. Tako da je tudi to v redu.

Bistvo je, da je spodaj urejena drenaža, da se voda lahko izceja, ter da katran ne doživi sončeve UV svetlobe in temperaturnih nihanj. Zadeva je tako lahko večna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Tista streha je verjetno iz pleha, in ima nekaj padca.
smile-1.gif

Problematična je betonska ravna streha, pa če ima gor 10x polit bitumen.
Darjan
Tonyjo je jasno da pleha na betonski ravni strehi ni. Ti si to nekam cudno predstavljaš.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Hja, jaz sem to naredil leta ...
17758-icon_confused.gif
. Tako da je tudi to v redu.

Bistvo je, da je spodaj urejena drenaža, da se voda lahko izceja, ter da katran ne doživi sončeve UV svetlobe in temperaturnih nihanj. Zadeva je tako lahko večna.

Zelo zanimivo
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
To niti ni drago, je pa problem spravit na streho, to se verjetno fajn plača? Ene 10m višine...