Asus RT-N16

kreso

Pripravnik
16. nov 2008
37
0
6
Pozdravljeni

Zanima me če lahko v router Asus RT-N16 priklopim USB Modem(instant internet)?
Asus RT-N16

Nazadnje urejeno:

bighugo

Zelenc'
Izključen uporabnik
27. sep 2007
28
3
3
Baje DA. Sam še nisem sprobal. Poišči na Asusovi strani,katere modeme podpirajo.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Mislim, da je ta router misljen, da nanj priklopis usb disk/kljucek. Sam sem ga nabavil kak teden nazaj in je imel velike tezave s prepoznavanjem 3TB diska. 500GB usb2 prenosni disk dela BP. Tudi ob resetiranju routerja dostikrat kar zapise, da je unrecognized media. Ce nanj priklopis kak npr 32GB usb kljucek pa deluje tako, da je prou fajn
smile-1.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
2 TB disk dela brez problemov - preverjeno na Oleg FW in na ddwrt. Na USB pa lahko priključiš, poleg diska, še tiskalnik/skener ali USB modem.

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Seveda je možno. Sam sem uporabljal DD-WRT. Za original firmware pa ne vem povedat.

urosbe

Zelenc'
5. okt 2007
20
0
1
Kupil sem Asus RT-N16 router in nanj namestil DD-WRT. Žal mi nikakor ne uspe vzpostaviti povezave z Mobitelovim USB Instant Internet ključkom. Trenutno imam USB ključek priključen neposredno v računalnik, vendar bi želel s pomočjo routerja razširiti uporabo interneta tudi na prenosnik in telefon (s tem namenom sem tudi kupil router). Ustavi se mi pri povezovanju ključka na internet, saj ga router lepo prepozna, tudi ključne nastavitve (APN, username, password, ...) so ustrezno nastavljene, vendar žal povezave ne morem vzpostaviti. Priporočam se za kakršenkoli nasvet.

13. jul 2011
2.677
626
113
Zagotovo imaš razlog, da si namestil dd-wrt, vseeno pa lahko poizkusiš z original ali Oleg fw-jem, da ugotoviš, če je problem v routerju ali dd-wrt-ju.

urosbe

Zelenc'
5. okt 2007
20
0
1
DD-WRT sem namestil po nasvetu ostalih uporabnikov, sem pa vsekakor sprva stestiral z originalno različico ter tudi Tomato.

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
model RT-N16 ima tudi že v origianl firmware-u možnost povezave preko 3G USB modemov.
Na daljavo ugotavljat kje se ti ustavi je zelo nehvaležno.
Poizkusi na računalniku najprej z programom Mwconn . Tako lahko preveriš ali so tvoji parametri res pravilni.
Če pa živiš kje blizu pa ti lahko za kakšno pivo pomagam.

urosbe

Zelenc'
5. okt 2007
20
0
1
@majoneza: Na ZS žal nisem prejel nobenega odgovora več, tako da sem obupal s pisanjem
smile-1.gif
Iz katerega konca pa si (lahko tudi na ZS)?