asp.net 2.0 - spletna stran

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
torej, za faks morm nardit taksno stran, pa preprosto ne vem kako se naj lotim in sem ze obupal.

xhtml in css mi nista problem, tako da z obliko bi prisel skozi sam...
problem je sam asp, ker je bil napacen sistem ucenja za zacetnika v programiranju in je slo preprosto mimo mene...ok, pustimo podrobnosti, zakaj ne znam
crazy1.gif

torej zahteve:
- asp.net 2.0; C#
- database v MS access (2003)
- login za administratorja in userja
- registracija za novega userja
- admin page (da se vidi, kaj je nek user izbral, pa seznam userjev ki so izbrali nek predmet...)
- vsebina
- neke vrste kosarica (pac, user si nekaj izbere in potem lahko tam pogleda, kaj je izbral, izbrise...)

dejansko rabim samo te OSNOVNE funkcije ki so napisane zgoraj, klicanje iz baze, pa hendlanje z uporabniki ter izdelkom...

trudim se v visual studio 2005, in ceprav je res vse drag in drop, meni preprosto ne spila, ker sem preneumn (in ne vem tocno kaj delam, nisem programer)
uf-1.gif

vglavnem, ce se kdo najde lahko tu kak predlog napise, ali pa na PM za kaj vec ($), ker jaz mam tega poln kur*c od danes naprej uradno!

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Za vse naštete funkcionalnosti so na voljo Tutoriali, ki so del Visual Studio 2005. Narediš primere in ti bo marsikaj bolj jasno. Malo se boš moral pa vseeno potruditi, nič ne bo z Neba padlo, razen, če ni to cvetlični lonček iz tretjega nadstropja.
wink-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Aha FERI MB ane?
grin1.gif

Malo pozno si se spomnil, če bi povedal kak mesec prej bi ti mogoče jaz lahko kaj "pomagal". Trenutno sem pa 100% zaseden z drugimi projekti.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
FERI MB ja. samo sem v "graficno oblikovalski" stroki in sem programiranje vzel iz radovednosti.

glede video tutorialov. vse lepo in prav in jih imam na disku ter sem jih pregledal. saj stvari po tutorialih mi delujejo, ko pa je treba nardit po teh zahtevah ki jih imam, pa pac ne, ker ne znam tako nastavit in povezat, da bi delalo. saj sem se trudil, mi poveze iz baze, sql stavki so tud ok, itd, ampak potem se mi ustavi in ne znam spravit skupaj. zato sem tudi prosil tu gor, ce se najde kak ki to zna nardit
crazy1.gif

poleg tega je v vseh tutorialih za hendlanje z userji skozi ta asp.net 2.0 administration tool, ki pa naredi SQL bazo, jaz pa bi moral uporabnike shranit v preprosto access bazo. in se mi niti slucajno ne sanja, niti se ne morem vec zivcirat s tem, ker sem itak izgubil zivce, hkrati pa se imam graficne projekte (pa dobro, to nima veze, razen da mi veliko bolj lezi kot pa asp.net). za nekoga ki je asp.net obvlada, je tak "projekt" stvar 2 ur maksimalno, mene pa to lahko zivcira se tedne brez da bi vedu kaj delam. drugace bi bilo, ce bi imel na voljo zelo podoben primer, kaksno delujoco spletno stran ki je narejena na enak nacin kot jo jaz potrebujem, pol bi ze nastudiral, kaj sploh pomeni kaj ter zakaj tako deluje. s teh tutorialov pac ne razberem oz. mi ni jasno, kako naj to resim.

vglavnem, ce kdo zna in mu je priblizno jasno, kaj bi sploh potreboval, naj pomaga al pa pise na PM (pa magari stisnem se par € zraven, samo da mam mir s tem, ker ocitno sem preglup za programiranje)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Lej spletne strani z administracijo ti zastonj nihče ne bo nihče šel delat.

Če imaš kak točno specifičen problem ga povej, pa ti bo nekdo sigurno znal pomagat.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
sem kje napisal zastonj?
grims-1.gif

caki, bom dal povdarjeno,
saj pravim, za nekoga ki zna, mu to vec kot 2 uri ne bi vzelo. za vec info pa na PM, ce je kdo zainteresiran. vbistvu kaj tocno me muci, sem tako ali tako povedal... lepljenje kode tu noter pa ne vem ce ma smisel?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja jaz sem iz zgornjega razbral samo da nimaš pojma o C#.NET.
grin1.gif

Izpostavi točno specifičen problem pa je.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Dokler je Kutnjak haral, ti je lepo naštel vse živalske sorodnike in ti svetoval, da pojdi na drugi faks
smile-1.gif
. Sicer pri matematikah, ampak vseeno.
Nekje sem zasledil, da s čarovnikom znaš narediti nekaj na SQL Server bazi. Če bi znal to narediti na SQLServer DBMS-u, bi potem tako preprosto funkcionalnost lahko hitro portal na access.