Asistenca Triglav

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Videlo se bo praktično, kateri asistenčni center ima hitrejšo povezavo do avtovlek. Sicer ne vem kako je drugod, za Generali v mojih koncih vedno prileti AMZS. Če imajo tudi druge zavarovalnice najraje njih, bodo pa AMZS-jevci tekmovali kdo je hitrejši.

Lej sej meni je jasno kakšna je situacija s temi asistencami in od žnj primerov so še vse stranke razen ene (z rahlo posebnim primerom) vedno imele pozitivne izkušnje in to z različnimi zavarovalnicami ter podizvajalci (tako ali tako res v večini primerov prihiti AMZS) ampak tu na alterju vseznalci pravijo, da so konkretne razlike med bolj ali manj identičnimi asistencami (in asistenčnimi kritji) zgolj na podlagi različnih nalogodajalcev (torej zavarovalnic)
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne vem zakaj bi komplicirali kam peljati, predvsem pa avtovleka nima kaj komplicirat (razen če se mu ne ljubi, kar pa je druga zgodba)

Lepa tabelca, ki pa ne pove vsega, ker na polici ti piše po teh in teh pogojih in ne po tabelci...

Preberi si 9. člen za asistenco Comfort

7. ali 9 člen, točka 2.
Zavarovalnica krije stroške vleke ali prevoza vozila iz kraja asistenčnega primera do:
1) najbližjega pooblaščenega servisa;
2) zavarovančevega bivališča, sedeža ali drugega mesta, če tako določi zavarovalnica

Ko preberemo člene, vidimo da Triglavova asistenca ni kaj drugačna od ostalih (enakovrednih paketov), samo izkušenj je procentualno več, ker ima Triglav največji tržni delež, storitev pa dobiš opravljeno enako pri tej, uni ali tretji... in nekdo ki drugega ni sprobal v življenju
mu pač ni za pomagat, to kar je videl in doživel je največ in najboljše zanj, seveda obstaja tudi svet izven tega, ki je lahko nevaren ali pa celo lepši, naj pa vsak uporabi svojo domišlijo
rolleyes-1.gif

Sem imel dobro izkušnjo s Triglav asistenco, pa ne boš verjel tud z ZM asistenco in tudi s Tilio, vsi so me pobrali odpeljali na servis ki sem ga sam izbral ali pa domov, pa tudi nadomestno vozilo sem dobil pri vseh...

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
7. ali 9 člen, točka 2.
Zavarovalnica krije stroške vleke ali prevoza vozila iz kraja asistenčnega primera do:
1) najbližjega pooblaščenega servisa;
2) zavarovančevega bivališča, sedeža ali drugega mesta, če tako določi zavarovalnica

Ali je točka 1 je prioriteta vedno ali se lahko odločim za točko 2. kot stranka glede da klavzula pravi da je to odločitev zavarovalnice ?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Noben ne pove kako ste se dogovorili kam vam avto odpeljejo?

Pri triglavu sam poveš kam ti avto peljejo, drugje ti bodo pa vsiljevali najbližji servis.

Kakšno super predvidevanje in širjenje informacij, seveda prej preverjenih.....not. Ko bi vsaj dodal "najbrž"
rolleyes-1.gif

Dajte raje pisat samo o stvareh o katerih dejansko kaj veste, ne pa ugibate. Saj ni nič narobe, če kdo česa ne ve, ampak predvidevanja prodajat kot dejstva pa tudi ne gre, je veliko bolje biti tiho ali pa napisati "ne vem".......

Lej tako je kot sem napisal. Vidiš, tudi triglav ima te dodatne omejevalne pogoje, fora je samo, da jih ne aktivira tako pogosto kot konkurenca. Samo ti ne veš ker nisi avtovleka. Če meni ne verjameš, vprašaj kakega pogodbenika, ki opravlja storitve za različne zavarovalnice, katero zavarovalnico sam priporoča in tam boš dobil najboljši in realen odgovor.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Heh, pred davnimi leti, ko se je začela saga z asistenco (mislim da je bila ZT prva), nam je na službenem Caddy-ju zablokirala ročna. No go, da ga premaknemo, pa smo poklicali najprej AMZS. Ne moremo preje kot v eni uri. Aha. Pokličemo asistenčni center na ZT. Ni blema, čez 15 minut je bil tam kamion od AMZS. E, sedaj pa, kakšna ti je firma ki zanemarja lastno storitev in daje prednost zunanjemu naročilu? Takrat se mi je upravičeno zameril AMZS...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Mene so vedno samo vprašali kam želim da avto odšlepajo, čeprav je bilo več pooblaščenih servisov vmes so me dostavili do željenega, zadnji primer sem imel ko sem natankam napačno gorivo, čeprav sem bil v domačem kraju, so me odšlepali v LJ do mojega serviserja, pa sta bila vmes 2 Renault servisa...

Jaz nimam kaj pljuvat čez nobeno asistenco v mojih primerih, povsod je bilo korektno in dostavljeno na dogovorjeno lokacijo,
rekla kazala variant se pa ne grem, ker je 90% cel napačnih informacij... od prjatla prjatu prjatu...

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Sej zato pravim da je treba splošne člene brati, kot so napisani. Razne zgodbe pri meni ni bilo problemov itd so brezpredmetni.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Videlo se bo praktično, kateri asistenčni center ima hitrejšo povezavo do avtovlek. Sicer ne vem kako je drugod, za Generali v mojih koncih vedno prileti AMZS. Če imajo tudi druge zavarovalnice najraje njih, bodo pa AMZS-jevci tekmovali kdo je hitrejši.

JE potrebno biti malo bolj poozoren. Ce na kamionu pise AMZS, se ne pomeni da ti je Generali poslal AMZS. Lahko gre samo za pogodbenika,ki slucajno sodeluje z AMZS.
Ce je bila pa prometna in je bila policija klicana, potem se pa lahko zgodi da je bil klican amzs direktno.

2. okt 2007
3.803
2.283
113

Velja asistenca pri ZT oz. pri drugih zavarovalnicah v primeru predrtja gume. Novi avtomobili več nimajo rezerv, imajo samo kit za popravilo predrtih gum, ki v primeru večje poškodbe ne pride v poštev.

Če kličem asistenco, je to vključeno ali ne?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kaj ti pomaga rezervna guma ce je ne znas zamenjat. In pol pride asistenca in ti mozkar zamenja gumo ( recmo da si pi-cka).

lp

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če smem kar v tej temi...moja ma glih več k 15 let star avto, zavarovalnica na kateri je nudi pa samo do 15 let, nudi ktera asistenca pri kaki zavarovalnici tudi za starejša vozila? Glede na to, da je vsak dan na avtocesti za v službo in nazaj, bi tudi dražije zavarovanje šlo skoz, samo, da ma asistenco.

Nazadnje urejeno:

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Po vsej verjetnosti bo najboljše, da vzameš AMZS članstvo. Tam vrjetno ne bo kakih težav zardi starosti avtomobila. Je že nekaj časa, kar sem bil njihov član, ampak bo sigurno že kdo povedal, ali razmišljam prav ali ne
smile-1.gif

LP

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
pri AMZS je članstvo vezano na voznika in ne na vozilo. Lahko voziš 30 let star yugo ali novega mercedesa, storitev je ista. Cena je ista

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar ima svoje prednosti in slabosti...
AMZS smatra za rizičnega voznika in zato rabi voznik asistenco...
Ostali smatajo za rizičen faktr vozilo (ehniko) in zato asistenco nudijo zanj...
Kaj ti pomaga asistenca AMZS, če jo je sklenila žena, ti pa voziš njen avto, si sam (brez nje) in imaš problem... Nisi član, nema asistence.