Asistenca Triglav

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Nikjer v splošnih pogojih nisem zasledil ali ti v primeru, da ti pregori žarnica v dnevni luči lahko koristiš asistenčni center, da ti jo zamenjajo na terenu? Gorivo vem da vsebuje ta paket, piše edino lažja popravila do 1 ure? Menjava gume?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Menjava kolesa ja, gume pa verjetno ne. :p Žarnica pa verjetno samo v sili torej, če ponoči ostaneš brez obeh žarometov... drugače je nesmiselno se sploh ustavlhati in čakati asistenco IMO.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
vprašaj na 0802864
jaz bi rekel, da lahko - v obeh primerih (če nimaš rezervnega kolesa te pač odšlepajo do najbližjega vulkanizerja)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tole zadnje imam lastne izkušnje...
Imam samo kit za popravilo pnevmatik (enkrat za trikrat; prvič, zadnjič in nikoli več...), na AC mi je dobesedno razrezalo bok gume in del tekalne površine... (verjetno sem povozil kos pločevine ali kaj podobnega, ki je odpadel kamionu pred mano). S kitom sem se lahko slikal, torej sem poklical asistenco. Mojster me je naložil in samo vprašal kam me naj pelje (domov, na servis, k vulkanizerju). Po preverjanju pri vulkanizerju sem se odločil, da me zapelje na cilj, k vulkanizerju. Podpisal papirje, se posedli v kombi in smo šli. V eni uri sem bil nazaj na cesti (in lažji za 400 EUR za 2 novi pnevmatiki).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Pa verjetno ti je tudi asistenca "založila" teh 400 eur, ne?

So kar spedenali te asistence zadnje čase ja, vsaj nekaj dobrega od tega avto zavarovanja
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa verjetno ti je tudi asistenca "založila" teh 400 eur, ne?

So kar spedenali te asistence zadnje čase ja, vsaj nekaj dobrega od tega avto zavarovanja
smile-1.gif

Asistenca Triglav je taka kot se zagre, ostalo je bolj jajc...

Sej zdej bodo skočili v luft vsi zagovorniki generalija in ostalga,ampak roko na srce, Triglav ima daleč najboljšo asistenco...ni najcenješi,ampak je pa vreden €.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
hehehe,

da te popravim, Triglav je bil do sredine lanskega leta najboljši na asistenci v rangu 35€ (Asistenca PLUS), ampak je lani sredi leta dobil enakovredno konkurenco z ERGO Premium in Tilio Supreme, (nadomstno vozilo v primeru okvare itd,...)

byunknown

Zelenc'
29. avg 2012
7
0
1
Jaz sem več kot zadovoljen s asistenco triglav. In ravno to je eden izmed razlogov, da sem ostal pri njih. Imam specifičen avto, ki potrebuje malo več pozornosti. Sem dobil tudi za 3dni nadomestno vozilo, ker je ravno bil petek, sem ga še lahka obdržal čez vikend. Nikoli ne komplicirajo, zelo prijazen odnos na klicnem centru.

Mi je pa kangoo crkno na dolenjski avtocesti in so na adriatic-slovenica komplicirali tako da sem skoraj znorel. Pol pa so še dali za 2 dni cliota, čeprav sem jim rekel, da je kangoo skoraj poln in ne morem vsega stiščet v cliota. Pol pa še neka fora, da lahka nardiš samo 250km jaz sem jih nekaj čez 900 v dveh dneh. Trebalo doplačat nekje 80€

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
hehehe,

da te popravim, Triglav je bil do sredine lanskega leta najboljši na asistenci v rangu 35€ (Asistenca PLUS), ampak je lani sredi leta dobil enakovredno konkurenco z ERGO Premium in Tilio Supreme, (nadomstno vozilo v primeru okvare itd,...)

Saj pa enako ima tudi generali? Za 12 eur se že dobi paket, ki vsebuje tudi nadomestno vozilo v primeru okvare, ali pa jaz narobe gledam njihovo tabelo...

sicer pa..še vedno je AMZS za moje pojme najboljša "asistenca", tisto od zavarovalnice si daš pač zraven, toliko da imaš, če že pride do nekega hudega sranja, ker itak stane par eurov.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Ker imam za menjavo dnevih žarnice veliko dela me resno zanima ali lahko koristim asistenco da mi jo zamenjajo na terenu ali v njihovi delavnici.

AMZS asistenca vem, da je pokrivala menjavo žarnic

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kaj pa comfort asistenca, ki gre samo comfort kaskom brez odbitne?

Jabuke in Hruške ti di di di di...

Ja Audi za 40.000€ je tudi boljši kot Renault za 20.000€...

Po kritjih in cenah primerljive asistence spadajo:
Triglav asistenca PLUS
Maribor asistenca PREMIUM
Tilia asistenca SUPREME
ERGO asistenca PREMIUM
Adriatic asistenca MAXI
Vse so nekje okrog 35€...

In do lani, je imel Triglav primat v tem cenovnem segmentu, ko sta pa lani prišla ERGO in ko je Tilia prenovila asistenco,
pa so si te trije enakovredni... torej Triglav ni več najboljši v tem segmentu...

Ima pa triglav še asistenco CONFORT, katero pa lahko vzameš samo v Confort kritju, katerega izbere ca 2% zavarovancev
in je cena nekje 70€ in ni primerljiv s zgornjimi navedenimi, ker je ne more vzeti vsak in je najmanj šeenkrat dražja, je pa zagotovo
nabolj obširen paket za katerega se plača šeenkrat več kot za ostale... še enkrat primerjaš JABOLK in HRUŠKE, upam da sem sedaj dovolj jasno obrazložil?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Ker imam za menjavo dnevih žarnice veliko dela me resno zanima ali lahko koristim asistenco da mi jo zamenjajo na terenu ali v njihovi delavnici.

AMZS asistenca vem, da je pokrivala menjavo žarnic

AMZS ima tri kupončke, vsakega lahko koristiš enkrat, Vleka okvarjenega vozila, Vleka poškodovanega vozila, dostava Goriva,...
glede na opise na njihovi spletni stran verjeno ne hodijo stranki menjat ene žarnice, v njihovem centru pa ponavadi plačaš menjavo
ali pa rečejo je že dobro AMZS

Pri asistencah ki ti jih nudijo zavarovalnice je namen pomoči ob okvari oz vleka vozila itd... prednost zavarovalniške asistence je, da nimajo omejitve koliko primerov imaš z vozilom (razen Generali) imajo pa več paketov po vrednosti avtovleke in ali je vključeno nadomestno vozilo. Prdnost AMZSja pa je, da njihovo članstvo ni pisano na vozilo kot pri zavarovalnici temveč na osebo, neglede s katerim avtom je ampak imaš pa samo tri kupončke.

Treba je pretehtati glede kaj se bolj splača, koliko vozil je v gospodinstvu, s katerim se koliko daleč vozi itd, ali je bolje vzeti določene pakete pri zavarovalnici ali imeti asistenco pri AMZS, vse je pa bolje kot ne imeti, oz. če imate dovolj viška denarja pojdite na Triglav in vzamite Confort!

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Saj pa enako ima tudi generali? Za 12 eur se že dobi paket, ki vsebuje tudi nadomestno vozilo v primeru okvare, ali pa jaz narobe gledam njihovo tabelo...

sicer pa..še vedno je AMZS za moje pojme najboljša "asistenca", tisto od zavarovalnice si daš pač zraven, toliko da imaš, če že pride do nekega hudega sranja, ker itak stane par eurov.

Generali je master v oglaševanju, treba je prebrati splošne pogoje

Hvala bogu so prenovili pakete asistence vendar imajo kar dosti omejitev, 3 primeri v zavarovalnem letu, nadomestno vozilo ti pa pripada v primeru da je okvara od doma vsaj 50km in to samo 1 dan oz 2 dni pri najvišji asistenci ki stane 70-80€...
Ni enakovredna ne po ceni ne po kritjih z ostalimi ki so bile že omenjene v tej temi...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Preden se spravit brat ostale pogoje oz opcije....

kako pa imajo nadomesto vozilo urejeno druge zavarovalnice, v primeru okvare? Predvsem me zanima koliko km od bivališča in koliko dni max?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
ksz
iz prve roke
asistenca plus Triglav
lani sem bil na morju v Črni gori in se mi je pokvaril avto, dela ni bilo za dobit nikjer v celi regiji, blo pa je predzadnji dan dopusta.
Sem poklical okoli 12 ure, razložil zadevo, tudi to, da imam konec dopusta. So me vprašali, če še imam prenočišče organizirano,
drugače mi ga oni. Povem, da še imam še eno noč plačano, nasledni dan ob 7 uri zjutraj slovenska avtovleka v Črni gori z nadomestnim vozilom.Nadomestnega sem imel 4 dni.
To je samo ena izkušnja z asistenco plus, bilo pa jih je več, ker je več avtov pri hiši. In vedno sem dobil nadomestno vozilo za 4 dni neomejene kilometre.
Asistenca plus zakon, priporočam.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
AMZS nima nadomestnega vozila v primeru okvare, to je skoda..
Generali in grawe pa imata kratko malo cudno...ce je okvara doloceno st kilometrov od doma...kaj ima to veze kje se je pokvaru, dejstvo je, da jutri rabim avto, da se poljem v sluzbo...

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Odpoved vodne črpalke na drugem koncu Slovenije. Pokličem, dobim nadomestni avto. Brez omejitve kilometrov. Ko je bil avto popravljen, sem samo zamenjal avtomobila.

Sem pa šel na Asistenco Comfort. Vozim Opla :p

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je, pa če si kilometer stran od doma. Kaj mislijo, da če sem blizu doma bom šel peš doov in ostal doma ali pa da imam še en avto, ki čaka?
stupid-1.gif

To je v bistvu poizkus biti konkurenčen; cene so določene, potem pač za vzdr¿nost manjšaš kritja...