asistenca .... katera je najboljsa?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
avto bo sel malo na potep po evropi. po planu naj bi naredil cca 10.000km pred prihodom nazaj v slovenijo. zdaj pa me zanima, ali je smiselno doplacat asistenco na zavarovalnici? ali se raje vclanim v kaksen klub ala amzs? obstaja se kaksna tretja moznost za pomoc na cesti v tujini?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Za moje pojme je najboljši najjači paket pri AMZS. Smo rabili mnogokrat in vedno brez težav in korektno. Sploh pa če greš prav v tujino (pusti ti Hrvaško) mislim da ima AMZS najboljše veze in povezave (ADAC, ...).

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
podpis
Če ti recimo kaj crkne v tujini(pr. Nemčija),če imaš amzs direktno sam pokličeš ADAC, če pa imaš kakšno zavarovalniško asistenco,
pa najprej moraš klicati domov v SLO, potem oni naprej urejajo, kar zna trajat in trajat in potem spet kličeš v SLO in traja in traja...
Govorim po lastnih izkušnjah, imam oboje sklenjeno.To letno članarino za AMZS lahko porabiš samo na telefonu, ko se boš klicaro
z domačo zavarovalnico, da poskrbijo za tebe in tvoj voz.
Zato še enkrat AMZS-zakon za tujino.
Lp.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
podpis
Če ti recimo kaj crkne v tujini(pr. Nemčija),če imaš amzs direktno sam pokličeš ADAC, če pa imaš kakšno zavarovalniško asistenco,
pa najprej moraš klicati domov v SLO, potem oni naprej urejajo, kar zna trajat in trajat in potem spet kličeš v SLO in traja in traja...
Govorim po lastnih izkušnjah, imam oboje sklenjeno.To letno članarino za AMZS lahko porabiš samo na telefonu, ko se boš klicaro
z domačo zavarovalnico, da poskrbijo za tebe in tvoj voz.
Zato še enkrat AMZS-zakon za tujino.
Lp.

je amzs vezan na oseba ali na avto? lastnik avta (mislim da) ima amsz, ampak ne bo poleg ...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
AMZS je vezan na osebo, na kartici je tvoje ime in priimek, pa tudi če ne bo lastnika zraven, ne bi smelo biti problemov, saj ti samo daš kartico na vpogled, da prepišejo podatke, sicer pa nikoli ne veš na kakšnega ADAC-jevca (recimo, da rabiš v DE) naletiš.
Lp.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
tudi jaz .. ZELo zadovoljen

Avto crknil, dostavili novega v istem cenovnem razredu. Sem samo premetal stvari iz enega v drugega in naprej na morje. Vse ostalo so uredili oni.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Avto crknil, dostavili novega v istem cenovnem razredu. Sem samo premetal stvari iz enega v drugega in naprej na morje. Vse ostalo so uredili oni.

Sredi Francije ali sredi Domžal?
smirk-1.gif
Govora je o najboljši asistenci v tujini.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
jaz sem v trenutno v nemciji, mam Asistenco Plus pri Triglavu, rabil sem jo pred 3 tedni 2krat, cakal cca 1,5 ure, da so prisli do mene.zrihtali vse, ni blo problema.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Grem pogledat na njihovo stran da vidim kako in kaj namreč konec avgusta mi poteče registracija v začetku septembra pa mi poteče pri AMZS članstvo PLUS.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No sem pogledal torej mora biti vsaj ASISTENCA Plus. Koliko stane ta zadeva okvirno? A tukaj je tudi vezano na avtomobil, torej močnejši in boljši avtomobil imaš da več plačaš asistenco ?
smile-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No sem pogledal torej mora biti vsaj ASISTENCA Plus. Koliko stane ta zadeva okvirno? A tukaj je tudi vezano na avtomobil, torej močnejši in boljši avtomobil imaš da več plačaš asistenco ?
smile-1.gif

danes pri triglavu vzel asistenco plus. ker registracija potece oktobra, sem placal samo za teh par mesecev in sicer sitnica 7EUR in drobiz
cheer.gif

upam sicer da je ne bom rabil, ampak ce ze gre kaj narobe imam vsaj avtovleko pokrito. sicer so nekaj omenjali tudi nadomestno vozilo v tujini, ampak usluzbenka ni bila cisto sigurna glede tega ...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Mislim, da je letna clanarina za PLUS cca 55 eur letno. Tocna vrednost je itak na spletki. Sicer pa ce imas relativno novo vozilo in ce imas asistenco od znamke avtomobila, ki velja za evropo mislim, da je ze to dovolj dobro. Ne splaca se komplicirat.

V kolikor pa zelis dodatno asistenco pa bi se osebno odlocil za AMZSjevo, ker so povezani z lokalnimi "AMZji" po evropi.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

smirk-1.gif

V naslovu teme ni navedena tujina
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Tudi pri triglavu so povezani z lokalci v tujini.
amzs je tudi pri nas povezan z lokalci.v našem kraju ni amzsja pa sosed vozi-šlepa za njih tako da...
pri asistenci je meni pomembno edino to da čim manj časa čakam na nadomestno vozilo.zaenkrat zadovoljen z AXA asistenco.druge še nisem koristil

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

smirk-1.gif

V naslovu teme ni navedena tujina
smile-1.gif

je pa v prvem stavku teme ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Sicer pa ce imas relativno novo vozilo in ce imas asistenco od znamke avtomobila, ki velja za evropo mislim, da je ze to dovolj dobro. Ne splaca se komplicirat.

Tudi če imaš relativno staro vozilo se splača!
evil.gif

Recimo VAG ima lastno mrežo, ki itak večinoma sodeluje po EU z istimi partnerji kot AMZS ...

Kako zgleda asistenca in koliko stane je pa tako .. poštemplana servisna in da so kilometri naslednjega vpisanega servisa večji od kilometrov v vozilu. Po domače povedano menjaš olje in ostale tekočine po servisni in je to to - ostale dele lahko pa pri lokalcu pod senikom. Recimo meni niso komplicirali čeprav je bil velik servis delan pri popoldancu in je zaribala vodna pumpa (ki jasno ni bila menjana)!
grims-1.gif
Brezplačno vozilo ti pripada 3 dni če je popravilo daljše od nekaj ur ...

Slabost je da si jasno vezan na uradni servis - tle je haklc, ki v primeru večje okvare pomeni večji strošek itd.

Sicer pa pri nas ima fotr AMZS (pomojem odkar ima izpit je član) in smo tudi enkrat rabili pa imajo dokaj čudne pogoje - kartica je vezana na voznika in kar komplicirajo (odkar imajo nek družinski paket ni šans da ti avto pridejo iskat če ni "člana" zraven). Isto imajo butaste pogoje pri osnovnem članstvu, ki skoraj ne ponuja nič uporabnega in rabiš imeti še plus. Butasti pogoji so dolžina prevoza (do 100 km) in pa da ne velja v tujini - skratka če ti crkne avto v MB in si iz KP potem imaš polno problemov. Če ti crkne pa avto 50km od doma, je pa vseeno če pokličeš lokalca s terencem, da ti ga odšlepa do delavnice v bližini.