AR 3.10

I

Izbrisan uporabnik #488

Na mojem 205 tudi, samo tu je govora o 3d objektih, ne o lisah.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Mene pa zanima, če je kdo že imel priložnost praktično preizkusiti ali je novi rondo v Tomačevem tudi že notri.
Hvala in

LP

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Na nuviju 265 so že od AR 3.0 naprej objekti lepo prikazani. Seveda le v dveh dimenzijah. Domnevam da teče beseda o teh lisah.
Je pa zelo zanimiva slika na nuviju 5000, ki nima nobene 3d podpore, ampak je grafičen prikaz stavb vseeno izrisan tako, da so videti dvignjene !

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Se zavedam, da gre za ponavljajoče se vprašanje, ki se vedno postavlja ob teh priložnostih, ampak ali po vašem mnenju, izkušnjah ta nova nadgradnja boljše pokriva te regije od nove CN Europe NT 2011.10? Ali imata nekje enako pokritost teh držav?

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Mene pa zanima, če je kdo že imel priložnost praktično preizkusiti ali je novi rondo v Tomačevem tudi že notri.
Hvala in

LP

Ja načeloma je rondo Tomačevo že popravljen, vsaj tako se vidi po karti, ki že računa pot po novi Titovi cesti
clip8.jpg

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Men tudi moj 205 lepo kaže tlorise objektov, predvsem v povečanem zoomu. Me pa nekaj drugega pri teh garminih jezi in sicer te POI točke. V MS jih je več kot dejansko na prenešeni karti. Recimo hotel kamor grem na morje ga na napravi v AR 3.0 ni, v MS v isti karti pa. Načeloma me to niti ne moti, saj pred potjo zadeve previrim v garminu in v MS, ampak če se pa na morju odločiš še za kakšno drugo destinacijo, pa tega ni v napravi je pa lahko zelo neprijetno. Takrat pa te zadeve odpovejo in velja pregovor "kartu čitaj, seljaka pitaj". Menda te butasti amerikanci res mislijo da je obvezna oprema za uporabo GPS tudi laptop. Čakam pa da dobim nazaj Garmina, naložim verzijo 3.1 in vidim če bo kej boljš.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Naložil AR 3.10 NT na nuvi 350,tloris stavb je,a na 1300 ga nikakor ni.
Bi mi lahko kdo poslal originalen gmapbmap.img od nuvi 1300?
Sem naložil basemap v5 mogoče je to krivo,da mi ne prikaže tlorisa stavb,zato bi rad probal še z originalnim basemap od nuvi 1300.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Vse te POI si lahko ogledaš v meniju Kam-prikaži zemljevid, tako pred načrtovano potjo, kot med vožnjo kjer si lahko ogledaš tudi animacijo vožnje.

LP

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Naložil AR 3.10 NT na nuvi 350,tloris stavb je,a na 1300 ga nikakor ni.
Bi mi lahko kdo poslal originalen gmapbmap.img od nuvi 1300?

Kak original, saj sem ti že jaz takrat dal link do tega, ta datoteka je standardna za vse. Kot so že predhodniki povedali, si sami komplicirate zadeve, ko brišete / formatirate naprave ali pa ne razlikujete določenih pojmov in pomenov besed. Kaj vse naprava prikazuje je lepo napisano na uradni strani garmina. Če si nalagal na omenjena modela, si pač na garmin strani naredi primerjavo teh dveh naprav.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Očitno ni standardna,nuvi 350 ima basemap velik 6mb nuvi 205 ima velik 101mb backup mojega nuvija 1300 je pa na trdem disku,ki je trenutno z sestrično na dopustu
smile-1.gif
Zato bi prosil lastnika nuvi 1300 če mi lahko pošlje njegov gmapbmap.img (basemap) datoteko.
NAVI_boy enim prikazuje 3D objekte na nuvi 350 in 205 pa prikazuje AR 3.10NT tloris stavb isto kot da bi imel vklopljeno Adriatopo.
Nuvi 350 in 205 ,ki sem jih sedaj preizkušal nimata adriatopo sploh naloženo pa prikazuje tloris stavb.
Uradna stran garmina pa je čisto mimo,če se držiš tistih podatkov potem sploh ne veš da nuvi 1300 podpira SD kartice do 16Gb,da ima ecorute itd....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pa to hočem povedat že cel čas,ne 3D objektov ampak 2D iste pokaže kot so na Snecerjevi sliki iz MS in iste kot ti jih prikaže adriatopo,samo ploskve stavb in ne 3D.Basemap je zunaj že v5 ki je velika 50Mb

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nuvi 1350 ima veliko 50 mb, pa vseeno ne prikazuje lis od objektov, zato tudi 1300 ne bo, ker sta to isti napravi.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Vse te POI si lahko ogledaš v meniju Kam-prikaži zemljevid, tako pred načrtovano potjo, kot med vožnjo kjer si lahko ogledaš tudi animacijo vožnje.

LP

Zakaj jih pa ne najde po imenu. Mislim to amerikanci komplicirajo. Po tem takem jih moram it iskat na zemljevid in ne po imenu, da najdem en ****** hotel kateri v MS je in ga najdeš tako da napišeš ime, na napravi pa pod ime ga ne najde, zemljevid ga pa prikaže. Svašta. Garmina sem posodu in komaj čakam da ga jutri dobim nazaj, da sprobam če je na zemljevidu.