Aptera

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Kot motorni zmaj brez kril?

grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mene spominja na faceliftano Cessno, seveda brez kril.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Kak se nam zdi....

Ja super. Pa to. ... A misliš resno???

Pač nek koncept, ni vredno komentarja.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Poraba, ce gres samo na dizel je 1L /100km pri 90km/h, ce dnevno vozis hibridno med elektriko in dizlom do 80km razdalje, je poraba goriva 0.2L/100km, pri razdalji do 300km je se vedno pod 1 liter, ker je hibrid nisi omejen na domet akumulatorjev (spet, beri porabo pri samo dizel pogonu), top speed cez 150km/h, prtljaznika ima mnoooogo vec kot marsikater avto in ni samo prototip, z naslednjim letom gre v prodajo za $30k.

Ja, res neumno. To je se najblizje ekolosko prijaznim avtom kar sem do sedaj vidu. Mogoce bo realnost drugacna kot testi na prototipu, ampak se vedno super. Pa men osebno je luskan. Pomoje je design malo pred svojim casom, zato ga je tesko sprejet.

lp,
Sasa

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
zanimiva igrača.... nerodna za rikverc parkirat (lahko bi naredli malo krajši tisti špic)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ja ja ja.... za priusa tudi čudežne številke lapajo, pa poglej kje je danes

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Najbolje prodajan hibrid na svetu, za katerega v ZDA prodajalci trenutno zaračunavajo 7.000 USD "pribitka" na uradno ceno?
wink-1.gif

Pri nas Renault daje 7.000 EUR popusta na ceno iz cenika, da se kaj proda. Pri Toyoti Prius je pa obratno.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Zakaj se pa Prius ful dobro prodaja samo v Amriki??

Naj ti povem. Ker je povprečen Američan zabit kot noč, in ko sliši porabo 6l (ali kaj več), začne drkat na avto. Pač smola, ker se tam ne prodajajo 1,5Dci, 1,9 TDI in podobni motorji. Tudi ti imajo enako (če ne manjšo) porabo, ampak se v ameriki ne prodajajo. Pri nas pa 6 l porabe ni ravno revolucija, in ker znamo razmišljat z glavo nas beseda "hibrid" ne spravi iz tira.

Glede Aptere pa svaka čast da so ga spravli na porabo 1l/100km. Sicer pa avto ne vem če je ravno uporaben, ker manjkajo 3 sedišča od zadaj.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Večine evropskih avtomobilov z dizelskimi motorji sploh ne moreš registrirat v ZDA, ker ne ustrezajo emisijskim predpisom - dizelske saje. Drugič, dizelsko gorivo je v ZDA dražje od bencina. Tretjič Priusa s primerno vožnjo ni problem spravit na 5,5 litra benza na 100 km. Četrtič še jaz sem Civica hibrida na slovenskih cestah spravil na 5,1 litra povprečne porabe na 100 km.
wink-1.gif

Kar evropo rešuje je, da se ji trenutno jebe za saje v izpuhu, kar se ZDA ne in da je povečini dizelsko gorivo še cenejše od benza, praviloma tudi zaradi nižjega zneska trošarin na dizelsko gorivo. Euro 5 in zjebavanje nižjih trošarin na dizel lahko tudi v Evropi ubije dizle. Evro 5 jih bo zjebal, ker bodo dizelski motorji ratali še dodatno dražji, datum za Evro 5 emisije pa je že konec sledečega leta.
Se mi zdi, da se bo Priusu smejalo tudi v Evropi. Sploh pa sledečemu modelu, ki ga bo za krajše vožnje možno "napolnit" iz domače elektro vtičnice. Konec koncev že sedanji stane v EU kot en Golf V z 1.9 TDI Zetorjevim motorjem in recimo avtomatskim DSG menjalnikom in še kakšno malenkostjo opreme.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Najbolje prodajan hibrid na svetu, za katerega v ZDA prodajalci trenutno zaračunavajo 7.000 USD "pribitka" na uradno ceno?
wink-1.gif

Pri nas Renault daje 7.000 EUR popusta na ceno iz cenika, da se kaj proda. Pri Toyoti Prius je pa obratno.
smile-1.gif

ja... prodaja pa se samo zaradi tega, ker si kupec "odkupi" dušo glede globalnega onesnaževanja.....

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
V ZDA si odkupi dušo zaradi nižjega stroška goriva. Imaš lastnike Priusev, ki naredijo letno preko 100.000 km in imajo nabranih že 500.000 km na svojem hibridu. Pa vse še vedno deluje, tudi baterija.
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Prius je odlična zadeva za start-stop promet in tega je v velemestih (ameriških in evropskih) obilo. V Sloveniji si ne znamo predstavljati (na srečo ali na žalost), kako je živeti in delati v mestu, ki ima vsaj toliko prebivalcev kot Slovenija. Ko gre za relacije, je Prius "samo" navaden avto z bencinskim motorjem in nadpovprečno aerodinamiko.