Apple vs. Microsoft in podobne zadeve

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Še en podatek, da ni prepričeval samo "ovc" (kot trdijo nekateri), ampak je prepričal tudi celotno glasbeno industrijo. Po domače bi rekli, da je bil tip pravi "đek"
smile-1.gif

Me prav zanima, ali se bomo čez 10 let spraševali, kako smo lahko bili tako neumni, da smo kupovali Apple proizvode? Podobno kot smo se pred leti spraševali, kako smo bili lahko taki kekci, da smo nosili bele štumfe
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.243
113
danes je slaven predvsem zaradi iphona in ipad..drugo skoraj ne obstaja, vsaj med povprečno rajo ne. poglej že teme na tem forumu, kaj je IN in kaj ni.

ko so predstavili nove aire, ne vem če je bilo pol teme o tem napisane in je pri tem ostalo. toliko o popularnosti danes.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
?? Pojdi, kdaj raje malo ven iz Slovenije, pa ko se boš vrnil mi povej še enkrat, če je njihov dobiče zgolj iz iPhona in iPad-a.

Kje so vsi Mac-i, kje so vsi iPod-i...; ah ja, jaz se izključujem iz teme, ker kot sem že na prejšnji strani napisal ne bo vodila nikamor...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.243
113
mater si pameten

Apple has just posted their Q4 2011 financial results. The company posted record-breaking revenue of $28.27 billion, with 11.12 million iPads, 17.07 million iPhones and 4.89 million Macs sold. The company posted quarterly net profit of $6.62 billion, or $7.05 per diluted share. iPhone represented a 21 percent unit growth over the year-ago quarter; iPod sales are down 27 percent from the year-ago quarter, but Apple reported the best iPad quarter to date with over 11 million units sold and a 166% increase over the year-ago quarter. For the next quarter, Apple set guidance at revenue of about $37 billion and diluted earnings per share of about $9.30.

ps noben ti ne žali iphona, govorimo o dejstvih. (ipod ni glavni player, je bil verjetno x let nazaj)

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Ne ti si pameten, ker praviš da drugo kot iPad in iPhone ne obstaja med "povprečno" rajo??? WTF, nooo :D smeh Mogoče v tvoji vasi in SLO, pojdi čez lužo

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
mater si pameten

Apple has just posted their Q4 2011 financial results. The company posted record-breaking revenue of $28.27 billion, with 11.12 million iPads, 17.07 million iPhones and 4.89 million Macs sold. The company posted quarterly net profit of $6.62 billion, or $7.05 per diluted share. iPhone represented a 21 percent unit growth over the year-ago quarter; iPod sales are down 27 percent from the year-ago quarter, but Apple reported the best iPad quarter to date with over 11 million units sold and a 166% increase over the year-ago quarter. For the next quarter, Apple set guidance at revenue of about $37 billion and diluted earnings per share of about $9.30.

ps noben ti ne žali iphona, govorimo o dejstvih. (ipod ni glavni player, je bil verjetno x let nazaj)

Lepe številke, ni kaj.
Samo še ena malenkost. Če upoštevamo, da je povprečna cena Mac-a vsaj dvakrat višja od cene iPada, potem lahko sklepamo, da Apple služi z Maci enako dobro kot z iPadi. Ali je moja matematika napačna?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Svoje mnenje lahko imam? Je pa tudi veliko za alineje, mogoče ti pa napišem.
smirk-1.gif

Razlog zakaj je toliko ajfounov v USA? Standard je veliko višji, telefon je pa veeeeliiiko cenejši kot v EU, tako da odgovor je na dlani, pa veš kaj je še? Amerikaninosi mislijo, da je Apple še vedno made in America, kot so nekaj let nazaj ponosno razglašali in uprivečevali višjo ceno. Buy America, think american...be american. Dejansko stanje pa vemo kakšno je, epl je celo šel tako daleč, da zaradi davkov denarja, ki ga zaslužijo po svetu ne vračajo v Ameriko in tako izsiljujejo svojo državo s katero se drugače bahajo, ko jim pride prav. Če bi to razložil celi ameriki, bi bil odziv kar zanimiv saj so kar patriotski.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nisi dojel kaj sem želel spisat.

Omenjeni zdaj uporabniki 4S-a, ko jim moram jaz pomagat kopirat cifre iz SIM-a ipd. so prej kupovai telefone 1x na nekaj let, ko je stara nokia crknila, je pri mobitelu podaljšal naročnino in za par eur dobil drugo obično Nokio in to so ble vedno pod 200€ npr. Zdaj pa je karnaenkrat ob istih potrebah in znanju kupil 4S-a pri mobitelu. Glede na to, da dve nimate niti apple IDja, dvema sem jaz razložil, kaj morata storit oz. izpeljal cel postopek, da je testno kupil en app, potem pa nobenga več ne bo...se ti zdi smiselno, da majo taki zdaj ajfoun? Eden me je seveda že vprašal, če se dobi močnejša baterija, tač jih je*** v glavo in tipkajo SMS 5min...

Apple-u vsaka čast, da je spravil svoje drage napravice do kupcev, ki popolnoma nič ne vedo o tehniki in jo ne znajo izkoristit, to ne bi dosegla nobena druga firma.
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A misliš, da jih na drugih telefonih touch ne bi jebal? Itak praktično ne dobiš več telefona brez toucha pa da ni totaln cegl.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To itak da bi jih, samo se še kar dobi kake "normalne" cegle. Pa tudi večji LCD bi jim prišel prav, če že mora biti smartphone. Eplovih 3.5" je že lahko sanjskih za mularijo, 40 plus pa kar trpijo, pa tudi s prsti niso najbolj spretni.

Saj ni treba več nadaljevat o teh "zrelejših" uporabnikih, saj jih prav veliko tudi ni (vsaj v Slo ne, saj smo ja vsi na kruhu in vodi). Moj foter hoče mojega, predvsem zaradi kamere in preprostega OS-a bo stvar lahko uporabljal, ne pričakujem pa ne vem kakega izkoristka, sam kot sem napisal je moj Trophy vreden 100€ ne pa....
crazy1.gif

PS. Vseh teh 5 novih 4S uporabnikov je zaposlenih v JS.
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
masovni izdelki so točno trije ipod, ipad iphone.

WTF ???? A ti sploh veš kaj še dela apple, si slišal za apple tv ? pa macbook-e od air do pro do mac mini, pripravlja se LCD-ji; Prav tako dela različne dodatke, kot tudi airport(vse od routerja, diska v enem...)....itd.. A to pa zate ni masovno, prodajajo se na veliko

Poglej si, koliko s čim zaslužijo, pa ti bo jasno, da ima sajkek prav. iPhone in iPad (pa recimo še iPod) so naprave, ki prinašajo denar (ali direktno ali preko iTunesov), Vse ostalo je zadnje čase bolj "za zraven" ...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Še ti si poglej. iPhone >> iPad, ki je tam tam z Macom.
Samo da tablice rastejo (in bodo še), maci pa ne bodo. In da je pri tablicah zasužek večji ...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ko smo ravno pri bigscreenih, mi je pa smešen tudi hype okoli "retina" displaya ipd. Hudiča, jaz gledam 720p material na platnu širine 2,2 metra, zdaj pa se bom na enem 3,5" ceglu ukvarjal s ppi? Brotha please.
stupid-1.gif
Pri uporabi telefona z 3,5 colskim ekranom in resolucijo 320 x 480 je prva stvar na katero sem pomislil "šit, črke so neberljive, kaj je to C64 z 320x200 ???".
Pri browsanju web-a, za klice in SMS je seveda to več kot dovolj.

Če je komu manj dovolj, ni problema. Trditi, da je več slabo, pa je mimo. Oziroma je to točno tisto nabijanje, za katerega je avtor teme upal, da ga ne bo.

A ti pa ne nabijaš zdaj, kdo pa je govoril o 3,5" in 320x480, Trophy ima 480x800 pa 3,8". Ja, je Retina boljš ampak ne pa tolk €€€ boljš.... aja pa Retina je seveda ko gledaš na določeni razdalji večji od ? cm, drugač pa so malo zgodaj začeli uporabljati to poimenovanje.

Sicer pa sem dolgo časa čakal na geple z dost resolucije, pa so bli Sonyji pa Psioni pa Nokie (communicatorji) še preden je Jobs sploh nazaj prišel....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Aha, torej je resolucija OK?
Pol pa se strinjava.
nahrung002.gif

Ma jest sm bil sucker za čim večjo resolucijo na čim manjšem ekranu.... in se pizdil ker je blo v časih dlančnikov in potem še windows mobile telefonov 240x320... Sem nabavil IpaQ HX4700 (poleg Nokij komunikatorjev ipd) k je bil VGA pa je bil res stroj, sam kaj ko ni bil telefon še takrat zraven....

800x480 pa mi je zdaj že ok, mogoče bi raje namesto nekih quad procesorjev in ultra zaslonov raje videl da obstoječe zadeve manj štroma pokurjo in bi igračke delale kak dan dlje.