Apple SEali Sony x compact

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vomedo pravi:
Sem se enako spraševal, le za večji ekran. Kar se tiče navigacije imaš na iphonu Google Maps (in ostale alternative), če ga uporabljaš v avtu kot CarPlay, ti preostane samo butasti Apple Maps. Že zaradi tega je pri meni pogrnil po celi črti.
Ga vsaj lahko normalno uporabljaš kot Car Play. Android Auto brez čarovnij ne dela ...

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Kaj je zate čarovnija; prenos aplikacije, inštalacija aplikacija, ali USB povezava med avtom in telefonom?
Ker potem je vsak 8 letnik čarovnik.

I

Izbrisan uporabnik 474

Po moje cilja na to, da pri nas Android Auto (uradno) v Sloveniji ne obstaja (ne moreš ga naložit iz Google Play-a) - zato "nekaj čarovnije..."

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Točno tako.
Vsak slovenski uporabnik Appla telefon s kablom priključi na avto ki ima CarPlay in stvar dela.
Če to naredi slovenski uporabnik Androida, ne dela. Je treba najprej dat app na telefon. In tega ne more naredit, ker ni na voljo. Lahko ga načaraš gor (imam za testne namene en tak telefon, kjer sem si ga gor dal), ampak to presega sposobnosti vsaj 95% uporabnikov Androida.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Ja saj, za večino je tudi vzpostavitev BT povezave v avtu rocket science
tongue-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Moj foter je taki primer. Ko ga vprašam zakaj ima telefon na uhi, če pa vem da ima delujočo povezavo, je odgovor: izklapljam BT, WIFI,..., vse kar se da izklopit, da pridem z baterijo vsaj blizu konca dneva (iPhone 6
evil.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
To delajo praktično vsi, kar jih poznam na androidu. Pa fortu povej, da ima iOS low power mode s katerim bo dosegel bistveno več kot z izklapljanjem teh servisev.

I

Izbrisan uporabnik 474

Te pa še povej "vsem tistim, ki jih poznaš na androidu," da ima tudi Android to možnost
wink-1.gif
Drgače pa od prvega pametnega telefona do danes sem imel vedno vklopljeno vse... Se mi zdi neumnost izklapljat

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Moj foter je taki primer. Ko ga vprašam zakaj ima telefon na uhi, če pa vem da ima delujočo povezavo, je odgovor: izklapljam BT, WIFI,..., vse kar se da izklopit, da pridem z baterijo vsaj blizu konca dneva (iPhone 6
evil.gif

Ðizis krajst, kaj jest to slišim. Svojega lastnega fotra si na 4 generacije starem sistemu pustil. Nezaslišno. Takoj mu iphone X naročit. Zmolt 3 očenaše, lokalnega župnika prosit za odpuščanje, Janšatu čevlje zloščit, Urško 3x za rit včipnit za srečo, Ljudmili lulo pobrit, pa Toninu ženo analno zadovoljit. Potem boš morda spran svojih grehov
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
NI bilo potrebe! Se je prejšnji teden sam odrešil muk in ta zgodovinski relikt prodal in nabavil osmico. Kar pa je najbolj fascinantno je to, da je to jajco en siromak, ki nima za novega, kupil za 250€
shocked-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.318
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
evil.gif

Ðizis krajst, kaj jest to slišim. Svojega lastnega fotra si na 4 generacije starem sistemu pustil. Nezaslišno. Takoj mu iphone X naročit. Zmolt 3 očenaše, lokalnega župnika prosit za odpuščanje, Janšatu čevlje zloščit, Urško 3x za rit včipnit za srečo, Ljudmili lulo pobrit, pa Toninu ženo analno zadovoljit. Potem boš morda spran svojih grehov
evil.gif

A ta leve si pa zase prišparal?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Imam tudi sam SE. Nabavil sem ga zgolj zaradi velikosti, ker android ne ponuja tako majhnih telefonov.
Čeprav tale xz1 je po mojem kar blizu.
Všeč mi je delovanje telefona. Ampak roko na srce - če gledamo pure android - se pravi razni nexusi ipd, to tudi dela tekoče.
Za druge aparate - ala samsung,lg itd, moraš zadevo rootat in si naložit nekaj po svoje gor. Se mi pa tega ne da več počet.

Po drugi strani, bi pa moral za neke (zame) zelo uporabne funkcije jailbrakeat iphona.

Blazno najedajoče je, da za odklepat nima druge opcije kot vpis kode. Ja, imaš zelo dobro delujoč fingerprint scanner, ki pa žal deluje dobro le ob skoraj perfektno čistih in suhih prstih. In potem tipkat kodo najeda. PA še dostikrat fališ kakšno črko.
Zakaj nima patterna za odklenit, mi ni jasno. Ampak seveda, če ga jailbrejkaš, ima. Ampak WTF. Za funkcijo, ki jo android pozna 10+ let
stupid-1.gif

Vibracija ob vzpostavitvi veze. Znanstvena fantastika, in po pol leta uporabe, mi manjko te funkcije še vedno para živce - spet seveda lahko to "elegantno" rešimo z jailbrejkom. Ampak zakaj bi potem kupoval ios, ker lahko tudi z rootanjem narediš tekočega androida?

Da ne govorim o call logu. Zadnjih 100cifer? WTF? A smo leta 1995? In potem "elegantna" rešitev appla. Jah začneš brisat zadnje in se ti pojavijo starejši(jih shrani celo 10.000, in potem da pridem do mesec stare cifre, porabim pol ure
hysterical-1.gif
). Pa saj človek ne more verjet, da ti to ponudijo za rešitev na support forumih. In to ljudje že od leta 2010 sprašujejo in prosijo, če bi se dalo popravit.

Se vam je kdaj zgodilo, da te kliče ena cifra, ki je nimaš v imeniku, je ne shraniš, po par dneh/tednih se pa spomniš, da bi jo nazaj poklical. In veš da je 04044 pa nekaj. V androidu v dialerju odtipkaš te cifre in ti jo v dnevniku najde. V iphonu je dialer samo dialer in nič drugega.

Ko kličeš nekoga, ali ko te nekdo iz imenika kliče - na ios izpiše samo ime. Imam dosti kontaktov, ki imajo po 2, včasih celo po 3 številke. Pač si ne shranim treh stikov. Ampak 3 cifre v en stik. V androidu ti izpiše ime in cifro spodaj iz katere te kliče. In v imeniku imaš opcijo nastavitve, katera je default cifra, da jo pokličeš, ko klikneš na kontakt. Na iosu sploh ne vem, a kličem staro mt domov ali na mobitel. Meni pač pomembna zadeva. Nekomu ne.

Alarm - kakršno glasnost imaš nastavljeno, tako te bo zbudil. Kaj je naraščujoče bujenje pri applu v 2017 še niso pogruntali.

Opcija, da bi s hard buttni kakšno funkcijo določil tudi odpade.

Povezat iphone in android prek BT? Malo morgen.

Folderji? Z ios 11 je prišla težko pričakovana funkcija folder. To pa ni nič drugega, kot na enem mestu imet zbrane vse cloud servise in iskat med njimi, kaj imaš noter. Pa še search ne najde nič. To so mape na iphonu.
Da bi simpl s kablom priključil iphone na računalnik in si samo skopiral par komadov iz diska v mapo na telefonu, ali pa kakšne slike prenesel ipd - ne, tega se pa ne boste šli
ne-ne-1.gif
Rabiš cel postopek z različnimi aplikacijami, da je to sploh možno.

Pa saj ni čudno, da potem vse tekoče deluje. Narejen je "trotl zihr" za uporabnike tipa "kliknite zdaj, zadeli ste milijon EUR". Paklikajo vsepovprek kar se bliska in zapackajo računalnik/telefon itd. Tukaj se kaj takega ne more zgodit.
Dela pa res tekoče.

Zaenkrat še ostajam na SE, če pa bi dobil kakšno ugodno ponudbo za zamenjavo s kakšnim majhnim novim androidom, bi šel nazaj.
Vse je sicer stvar osebnih preferenc. Pač enemu bolj odgovarja ios. Mogoče ima tudi imaca, pa ipada in itak se vse "povoha" med sabo, deluje vse tekoče itd. Kaj pa vem. Nism hard user te tehnologije. In za moj stil in način uporabe, mi je bil android dosti bliže in bolj prijazen. Je pa res, da sem imel samsunga rootanega. In to S3mini(ni ravno tehnološki biser), ki je ZELO TEKOČE deloval VSA 3 leta, dokler mi ni začel fizično razpadat.

Skratka, brez zamere, nočem nobene vojne zanetit, kot pravim, je vse stvar posameznika. Ios je dobro delujoča zadeva out of the box. Tudi zelo kvalitetno so narejeni. Lepi.
Ampak na drugi strani je tudi pure android out of the box super delujoča zadeva. Samo so preveliki zame.

Vsak naj si preceni, kaj mu paše, zakaj se telefon uporablja, kater "manjko" lahko požreš, katerega ne. Najbolje je za par tednov zadevo sprobat, če imaš možnost.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
meni na SE fingerprint deluje super... razen če imam seveda mokre prste...
nasploh po letu in pol uporabe zelo zadovoljen...naj traja

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Rešitev za mokre prste, je da poleg "suhega" prsta natreniraš še mokrega. Potem pa nimaš več težav.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
To moram probat, na Nexusu 5x nisem imel s tem tezav, iphone 7 se pa kar muci z mokrim prstom
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:

...
Blazno najedajoče je, da za odklepat nima druge opcije kot vpis kode. Ja, imaš zelo dobro delujoč fingerprint scanner, ki pa žal deluje dobro le ob skoraj perfektno čistih in suhih prstih. In potem tipkat kodo najeda. PA še dostikrat fališ kakšno črko.
Zakaj nima patterna za odklenit, mi ni jasno. Ampak seveda, če ga jailbrejkaš, ima. Ampak WTF. Za funkcijo, ki jo android pozna 10+ let
stupid-1.gif

...

Ko kličeš nekoga, ali ko te nekdo iz imenika kliče - na ios izpiše samo ime. Imam dosti kontaktov, ki imajo po 2, včasih celo po 3 številke. Pač si ne shranim treh stikov. Ampak 3 cifre v en stik. V androidu ti izpiše ime in cifro spodaj iz katere te kliče. In v imeniku imaš opcijo nastavitve, katera je default cifra, da jo pokličeš, ko klikneš na kontakt. Na iosu sploh ne vem, a kličem staro mt domov ali na mobitel. Meni pač pomembna zadeva. Nekomu ne.

...

Da bi simpl s kablom priključil iphone na računalnik in si samo skopiral par komadov iz diska v mapo na telefonu, ali pa kakšne slike prenesel ipd - ne, tega se pa ne boste šli
ne-ne-1.gif
Rabiš cel postopek z različnimi aplikacijami, da je to sploh možno.

Meni se tako zelo redko zgodi, da SE ne bi prepoznal prtstnega odtisa, da se ne spomnim, kdaj se je nazadnje zgodilo. Probaj prst še 1x poskenirat, bolj v taki legi, kot največkrat uporabljaš.
...
Iz katere cifre je klical kontakt ali na kateri ga kličeš, je jasno v seznamu klicev oz v kontaktih. Noben problem zbrat in želeno klicat. In ko kličeš, zraevn piše na kaj kličeš. Ko sprejemaš klic, piše, iz katerega te kliče.
...
Ne rabiš aplikacij, je AirDrop dovolj. Sicer je pa vsaj meni čisto vseeno, ali brskam file managerju in drag-dropam na telefon al pa če brska po itunesih ali Photos. Vedno je neka aplikacija ...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
V pol leta sem že ene 10x zamenjal prstni odtis. Pa dam tudi tako, da en prst dam za 3 različne. Pa malo moker/vlažen ipd. Očitno mi preveč švicajo prsti.
tongue-1.gif

Pa saj ne krivim senzorja - ker je res hiter, ko mi deluje. Živce mi para to, da ni patterna za odklenit.

Kar se tiče kontaktov+številk, ki jih vidiš - ja, v imeniku jih. V dnevniku(recents) ne. Razen, če klikneš i na desni. Spet nepotreben klik.

Po drugi strani pa kaj se pritožujem. Itak če bi imel androida, bi si ga moral slejkoprej rootat. In potem zakaj si nebi jailbreakal iphona.
Sem že gledal nekaj in za 11.1.2 še ni zunaj. So pa potem vse opcije, ki mi najedajo, rešljive.
Tako da bom počakal na stabilen jailbreak in probal zadevo speljat.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno: