Imam tudi sam SE. Nabavil sem ga zgolj zaradi velikosti, ker android ne ponuja tako majhnih telefonov.
Čeprav tale xz1 je po mojem kar blizu.
Všeč mi je delovanje telefona. Ampak roko na srce - če gledamo pure android - se pravi razni nexusi ipd, to tudi dela tekoče.
Za druge aparate - ala samsung,lg itd, moraš zadevo rootat in si naložit nekaj po svoje gor. Se mi pa tega ne da več počet.
Po drugi strani, bi pa moral za neke (zame) zelo uporabne funkcije jailbrakeat iphona.
Blazno najedajoče je, da za odklepat nima druge opcije kot vpis kode. Ja, imaš zelo dobro delujoč fingerprint scanner, ki pa žal deluje dobro le ob skoraj perfektno čistih in suhih prstih. In potem tipkat kodo najeda. PA še dostikrat fališ kakšno črko.
Zakaj nima patterna za odklenit, mi ni jasno. Ampak seveda, če ga jailbrejkaš, ima. Ampak WTF. Za funkcijo, ki jo android pozna 10+ let
Vibracija ob vzpostavitvi veze. Znanstvena fantastika, in po pol leta uporabe, mi manjko te funkcije še vedno para živce - spet seveda lahko to "elegantno" rešimo z jailbrejkom. Ampak zakaj bi potem kupoval ios, ker lahko tudi z rootanjem narediš tekočega androida?
Da ne govorim o call logu. Zadnjih 100cifer? WTF? A smo leta 1995? In potem "elegantna" rešitev appla. Jah začneš brisat zadnje in se ti pojavijo starejši(jih shrani celo 10.000, in potem da pridem do mesec stare cifre, porabim pol ure
). Pa saj človek ne more verjet, da ti to ponudijo za rešitev na support forumih. In to ljudje že od leta 2010 sprašujejo in prosijo, če bi se dalo popravit.
Se vam je kdaj zgodilo, da te kliče ena cifra, ki je nimaš v imeniku, je ne shraniš, po par dneh/tednih se pa spomniš, da bi jo nazaj poklical. In veš da je 04044 pa nekaj. V androidu v dialerju odtipkaš te cifre in ti jo v dnevniku najde. V iphonu je dialer samo dialer in nič drugega.
Ko kličeš nekoga, ali ko te nekdo iz imenika kliče - na ios izpiše samo ime. Imam dosti kontaktov, ki imajo po 2, včasih celo po 3 številke. Pač si ne shranim treh stikov. Ampak 3 cifre v en stik. V androidu ti izpiše ime in cifro spodaj iz katere te kliče. In v imeniku imaš opcijo nastavitve, katera je default cifra, da jo pokličeš, ko klikneš na kontakt. Na iosu sploh ne vem, a kličem staro mt domov ali na mobitel. Meni pač pomembna zadeva. Nekomu ne.
Alarm - kakršno glasnost imaš nastavljeno, tako te bo zbudil. Kaj je naraščujoče bujenje pri applu v 2017 še niso pogruntali.
Opcija, da bi s hard buttni kakšno funkcijo določil tudi odpade.
Povezat iphone in android prek BT? Malo morgen.
Folderji? Z ios 11 je prišla težko pričakovana funkcija folder. To pa ni nič drugega, kot na enem mestu imet zbrane vse cloud servise in iskat med njimi, kaj imaš noter. Pa še search ne najde nič. To so mape na iphonu.
Da bi simpl s kablom priključil iphone na računalnik in si samo skopiral par komadov iz diska v mapo na telefonu, ali pa kakšne slike prenesel ipd - ne, tega se pa ne boste šli
Rabiš cel postopek z različnimi aplikacijami, da je to sploh možno.
Pa saj ni čudno, da potem vse tekoče deluje. Narejen je "trotl zihr" za uporabnike tipa "kliknite zdaj, zadeli ste milijon EUR". Paklikajo vsepovprek kar se bliska in zapackajo računalnik/telefon itd. Tukaj se kaj takega ne more zgodit.
Dela pa res tekoče.
Zaenkrat še ostajam na SE, če pa bi dobil kakšno ugodno ponudbo za zamenjavo s kakšnim majhnim novim androidom, bi šel nazaj.
Vse je sicer stvar osebnih preferenc. Pač enemu bolj odgovarja ios. Mogoče ima tudi imaca, pa ipada in itak se vse "povoha" med sabo, deluje vse tekoče itd. Kaj pa vem. Nism hard user te tehnologije. In za moj stil in način uporabe, mi je bil android dosti bliže in bolj prijazen. Je pa res, da sem imel samsunga rootanega. In to S3mini(ni ravno tehnološki biser), ki je ZELO TEKOČE deloval VSA 3 leta, dokler mi ni začel fizično razpadat.
Skratka, brez zamere, nočem nobene vojne zanetit, kot pravim, je vse stvar posameznika. Ios je dobro delujoča zadeva out of the box. Tudi zelo kvalitetno so narejeni. Lepi.
Ampak na drugi strani je tudi pure android out of the box super delujoča zadeva. Samo so preveliki zame.
Vsak naj si preceni, kaj mu paše, zakaj se telefon uporablja, kater "manjko" lahko požreš, katerega ne. Najbolje je za par tednov zadevo sprobat, če imaš možnost.