Apple iPad 2

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja, ampak pazi tole, meli so še sam tu pa tam kakšnega 64 gb ali 32 3g, pač dražje, pol pa najboljša cvetka, "ja lahko vam prodam tega razstavnega 16g wi fi (nov je prišel 390€) za cca 600€, tak da se vam ne splača pa raj vzamte 32 3g...wtf, s tem da so ze celi mastni in "zjebani". ne vem kaj jim ni bilo jasno.

bomo verjetno skempirali po dvojko danes haha

Bedaki so na Applu, sej veš da je šla na koncu cena dol za enko?? Žal pa so razstavni ostali od prveg polnenja trgovin. Pa se j. pol, fantje v štacuni pa bedaki izpadejo..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
BigBang jih kao še ima ja, samo je vprašanje kakšna je zaloga, iStyle jih je pa recimo dal dol iz strani.

Ni več, niti enega. Kakor je folk navalil bo tudi z 2jko u pondelk že težava.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Poskusi tule, ce je na zalogi >> http://store.apcom.si/appleipadovitek-pr-494.html

u madona je drago. Mam sam isto doma, pa je kr lepo pospravljeno v predalu. Na tem ovitku se čist vse pozna, porazno
bonk.gif

Za tako ceno bi pričakoval top top kvaliteto, ne samo lep izgled. Zdej je na ipadu usnjena zadeva.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Zanima me kako se kaj iPad povezuje s Samsungom Galaxy S. Predvsem ali lahko ustvariš Wi-Fi omrežje... Ker če to gre, potem je brezveze imeti 2 tel kartici, če drugo zelo redko rabiš. Ko pa potrebuješ povezavo, naprimer na barki... pa jo imaš ta čas vklopljeno. Je čisto dovolj, če je tel obremenjen. Saj res, da lahko imam tudi na tel vse aplikacije, vendar bi prav prišel večji ekran... malo pa tudi igrače mora biti, a ne???

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Preizkušal povezavo in dela 100%. Definitivno se v primeru, da imaš močan telefonski paket in telefon, ki vsebuje WI-fi povezavo po mojem prepričanju bolje izplača Wi-fi. Ker imaš 3G tistega momenta, ko to res potrebuješ in istočasno z eno kartico dosežeš vse. V bistvu se izogneš stroškom druge kartice, funkcionalnost pa je več ali manj enaka.

Slednje seveda velja zame, ki uporabljam iPad predvsem kot uporaben poslovni računalnik na terenu. Občasno iz iClouda prenesem datoteko in imam 10 min povezave s tel. na dan več kot dovolj. Če bi pa iPad uporabljal predvsem za brskljalnik... no potem bi tudi jaz razmišljal o 3G verziji.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če te ne moti odsotnost GPS-a, je odločitev jasna...

GPS imam na Galaxy S, mi pa je iPad tistega momenta, ko sem vzpostavil Wi-Fi našel novo lokacijo... Location Service deluje tudi brez GPS-a. Sicer pa sem nekaj gledal tudi v smeri pravih GPS anten za iPad oz. vse Apple naprave. Pravzaprav imam kar nekaj izbir in sicer:
- enostavno priklopim enega od treh Notebookov in nanj ištaliram ustrezen software
- kupim pravi pomorski chartplotter (Raymarine C7, C8)
- uporabim mobitel za GSM
- kupim ustrezen GSM in uporabim iPad

Pravzaprav bi bila prvi dve rešitvi najboljše ... in najdražja, ne glede da je notebook zastonj, saj originalni Raymarine software ali chartplotter ni preveč poceni, je pa mnogo več kot samo GPS map...

nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Rešitev je seveda malo morje... ampak nobena ni "popolna".

To, da WiFi iPad dobi "GPS" lokacijo preko WiFi-ja, mi je jasno... ampak natančnost in osveževanje ne zadostuje za navigiranje.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Rešitev je seveda malo morje... ampak nobena ni "popolna".

To, da WiFi iPad dobi "GPS" lokacijo preko WiFi-ja, mi je jasno... ampak natančnost in osveževanje ne zadostuje za navigiranje.

Se strinjam, vendar sedaj puščam rešitev odprto. Že lani sem skoraj kupil Standard 350, letos pa me tudi mika, da bi nabavil pravi chartplotter. Ne samo zaradi navigiranja ampak tudi zaradi povezave na Auto pilot; zaradi vzpostavitve celotnega sistema... In potem vstavim iPad predvsem kot pripomoček v kabini... Najprej sem res pomislil samo na GPS; sedaj bolj razmišljam v smeri sistema... tu pa je lahko iPad tudi kakšen uporabni display... Vse je bolj ali manj odvisno od softwarea in sistema, ki ga bom vzpostavil. Ko bo, te pokličem na
nahrung002.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kupujte še kaj drugega kot ipade...obstajajo tudi druge dobre tablice.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ti pa tut stalno nabijaš s tem OS-om. Ni nujno iOS vsem top, Honeycomb od androida je tudi že spodobna zadeva, pa še marsikaj se da dobiti...In ja, je tudi izbira SW-ja dobra.