Aparat - vračilo ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pravnoformalno imaš jebo, če se lotiš, oz če naletiš na neposlušnega trgovca.

Namreč na tebi je, da dokažeš, da izdelek ne deluje, kar seveda pomeni sodni proces z dragimi izvedenci, etc, pa še potem vprašanje če boš dosegel svoje.

Če kdo hoče, te lahko jebe v glavo, enako lahko tudi ti, ponavadi pa pametnejši odneha.

Lahko še prijaviš zadevo na tržnega, znajo tudi kdaj urediti zadevo v tvojo korist.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Ma ziher se ne bom pravno dajal s prodajalcem. Nenazadnje je zadeva stala 30€. Mi pa dvigne pritisk, da prodajajo aparate, za katere vedo da ne delujejo.
Sem sedaj še na moji mački sprobal. Niti z ušesi ni zastrigla
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Heh, poglej si topshop, tam je skoraj vsak izdelek takšen
wink-1.gif

Najboljši je električni odganjalec klopov, a klopi sploh nimajo slušnih organov pa jih odganjaš z zvokom
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Zelo generalno: osem dni od nakupa, če je v originalnem stanju in z originalno embalažo - seveda je lahko odprta in brez recimo "polivinil" ovitka.

Jaz sem enkrat podobno naredil z odganjalcem voluharjev - so vzeli nazaj s pripombo, da itak vedo, da ne dela.
wink-1.gif

Prosim, da ne zavajaš. To o 8 dneh nikakor ne drži in je samo na trgovcu, če se bo odločil da ti zadevo menja ali vrne kupnino.
Če mi pa kje najdeš člen v zakonu kjer piše, da lahko fizični trgovini vrneš zadevo v 8 dneh, čeprav ni nič narobe z njo te pa častim pivo.
nahrung002.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Preberite kaj pravi zakon! in res ni potrebno zavajati ker sem že sam zelo nazorno-tudi nekateri zmed vas--navedel kako in kaj, Tema se vleče brez veze in to nima smisla. Nesi predmet z izpolnjenim obrazcem nazaj in mu vrži na mizo naj si prebere, kaj pa bo pozneje je lahko že druga tema in dokler ne bo to storil je vsaka nadaljna debata nesmiselna.Na zakone se kar dobro spoznam in mi niso tuji !!
BERI 100x ČE JE POTREBNO !!
http://www.mgrt.gov.si/si/delo...nja_in_nasveti/

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Ma ziher se ne bom pravno dajal s prodajalcem. Nenazadnje je zadeva stala 30€. Mi pa dvigne pritisk, da prodajajo aparate, za katere vedo da ne delujejo.
Sem sedaj še na moji mački sprobal. Niti z ušesi ni zastrigla
bonk.gif

Ti elektronski odganjalci živali v večini primerov ne delujejo...
Sam sem v Leclercu kupil pred leti elektronski ultrazvočni odganjalec golobov. Prinesem domov,odpakiram,vključim...in zadeva piska!!
13.gif
...torej zadeva ne deluje!!

Nesem nazaj in na informacijah mi reče da lahko zamenjam,pa ji rečem "da hočem DENAR nazaj,ker prodajajo neuporabne zadeve!"
Pa pokliče vodjo in mi takoj odobri vračilo denarja!

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Klinc, imaš glupo kuno, ki se ne zastopi na elektroniko!
Ajde, pejd v štacuno pa se zmeni!