Antirefleksna stekla brez dioptrije

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z antirefleksnimi stekli brez dioptrije.

Opazila sem namreč, da me ponoči med vožnjo zelo bleščijo luči nasproti vozečih (na neosvetljenih cestah), sploh v dežju.
Razmišljala sem o tem, da bi si kupila očala z antirefleksom.

Ali antirefleksna stekla res pomagajo? So kakšne razlike med antirefleksnimi stekli?

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Če jih boš imela dobro spucana in ne spraskana bo kar OK, drgač bo pa glavobol. Sam sem špeglar od svojega 8 leta, pa sem probal marsikaj, da bi blo odlično ni varjante, so samo bolj ali manj dobri približki
smile-1.gif

Če pomaga, jah, kot sem rekel, dokler so nova in čista je ok, pol je pa hecno.

lp D

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kaj pa vem, če bo kaj dosti pomagalo, antirefleks je na steklih verjetno v prvi vrsti zato, da se svetloba ne odbija moteče od stekel v očalih...

Aja, sicer pa ta problem dobro poznam in prvo vprašanje je: je vetrobransko steklo popolnoma čisto? Kakšen vosek/rainX zna vožnjo v pogojih, ki jih opisuješ narediti popolnoma nemogoče... Mene je že kdaj prijelo, da sploh ne bi več pral avta v avtopralnici, ker mi vedno nasvinjajo šipe z voskom, pa če ga plačam ali ne...
smirk-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
@dentex hvala

@tony, z vsakim avtom je enako, je pa res, da zdaj ko vozim bolj nizek avto me to toliko bolj moti (pri enoprostorcu kjer sem bila višje me skoraj ni motilo) in ne hodim v avtopralnice, tako da na steklih ni voska.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Torej se pri potegu brisalca po mokri šipi ne naredi bela meglica? Potem ni kriva šipa.

Morda bi res pomagala antirefleksna stekla, boljše ideje nimam...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Zagotovo ni steklo.

Drugače pa si dobro poštudiral, da je lahko tudi to krivo.