Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
noupe
sej sm napisal, da sem dal anketo zato, ker me je nekdo izzval
Se pa po 115 odgovorih kar lepo vidi kakšno je splošno mnenje na alterju glede vsega tega. Sploh kar se tiče dela in podpore policistom.
Res nevem, kakšni bedaki so tisti, ki podpirajo naše policaje pri nezakonitem početju. Če bi hvalili madžarske policaje, še nebi rekel.
V Mariboru so proti našim ljudem, ki so zahtevali samo prenehanje korupcije bolj grobo ukrepali. Očitno ščitijo samo elito, ki bo najbrž tudi od beguncev potegnila kake provizije ali korist.
Naši policisti ravnajo protizakonito, ker v državo spuščajo ljudi brez potrebnih dokumentov. Torej brez potnega lista in Vize, ki je za njih po zakonu obvezna.
In ne samo nezakonito, tudi v škodo države. Nima nobene veze, če so samo v tranzitu do Nemčije. Posledice bomo nosili tudi mi. V EU ni mej.
Pozabljate, da živimo v skupni državi Evropi. Ko bodo prišli v Nemčijo, bodo tam slejkoprej že dobili dovoljenje za bivanje. In potem bo za njih veljal prost pretok ljudi po celi EU. Nemčija je močna država, in bo v EU zagotovo dosegla kakšne kvote, tako da bodo morale del beguncev sprejeti tudi druge države (tudi mi), ali pa bo dosegla da ji EU plačuje stroške za begunce, EU pa plačujemo tudi mi.
Poleg tega bodo ti begunci zasedli - ugibam recimo 100 000 delovnih mest, ki bi jih lahko dobili državljani EU. (tudi naši otroci).
Slaba tolažba je, da bodo delali poceni, da ne rečem suženjsko, pa umazana dela....od tega podcenjenega dela ne bomo mi bogateli ampak samo kapitalisti. Zbijali bodo nam ceno dela. Skratka, kolikor delovnih mest bodo zasedli "begunci", ravno toliko bo več brezposelnih naših. Tisti, ki ne bodo zaposleni bodo pa itak živeli na račun države ali EU.
Ja danes vsi želijo v Nemčijo, ko bo Nemčija pipico priprla, pa manj €€€ dala vsakemu beguncu, potem bomo za njih zanimivi tudi mi in bivanje pri nas Le da bodo pravico bivanja v EU že imeli, takrat jih ne bomo mogli ustaviti na meji pa rečt da nimajo papirjev, tako kot so to rekli madžari.
Kakorkoli, begunce, bolje rečeno ekonomske migrante, ni dobila Nemčija, dobili smo jih mi v EU, in tudi plačevali in gledali jih bomo državljani EU.
.