Angus

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
ne hodi kot mačka okoli vrele kaše nebavi pri moji vezi - križ 30€, pljučna 40. Prosta paša 365.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
To so tile iz FBja? majo tudi kake končne izdelke, paštete, klobase, suhe klobase, ipd?
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
ne hodi kot mačka okoli vrele kaše nebavi pri moji vezi - križ 30€, pljučna 40. Prosta paša 365.
Kriz kot hrbet?roastbeef?ce je to je ok!verjetno si na to mislil
Ali kriz kot del stegna?pretirano drago
Cene so korektne ce je kvaliteta res top (za maloprodajo seveda)
 
Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Kriz je drugace del stegna....😁
Kriz (po domace) ali hrbet bk oziroma roastbeef 😂
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ti pa povem da angus ima dosti,res dosti odlicnih rezov za zar (pa to niso pljucne,roastbeef ali ribeye)
Npr imas salcek (del stegna),potrebusevino,vrat....
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.060
4.258
113
govedo je futrano z koruzno in travno silažo...., zraven so še krmila....

eko je samo na papirju...

Če hočte pravo govedo mora biti futrano samo z senom naravno posušenim in seveda z svežim futrom. Vendar je to nerentabilno.
Eko my ass...

Vem za kovedo, ki silaže od bliz ni vidla, travo sušijo na travniku in na kozucih...
Danes pa eko kvazi balirajo in govedo žrejo to..

seveda eko certifikat za ovce...
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.060
4.258
113
ko balirajo ni to seno ampak trava.. skoraj svež futer, ki ga enkrat do dvakrat obrnejo nato balirajo...

kot bi temu rekl fast food zapakiran....

to je daleč od sena....
Če gledamo seno, mora biti precej posušen, work around je soljenje če je kmete jebalo vreme, da je moralo na pod, če je šlo v kozuce je bilo lahko še ne čisto posušeno...

baliranje je pa stari moj trava...... al pa ti nisi to še od bliz vidu.


aja še pohvala slovnično imaš prav.... to je tudi point posta...
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
optiplex ti pojma nimaš glede kmetovanja in "eko" ter "bio" pa še "integrirano" si pozabil prilimat zravn...

silaža je lahko BIO brez škropil in dodatkov. tudi silirnega dodatka ne rabiš...

dejstvo je, da je predstodek "silaža smrdi" nastal v časih, ko je bila sama tehnologija priprave silaže problematična. premalo potlačena silaža premali odvzem... če je vse optimalno ti v mesu ne smeš čutiti silaže...
 

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
mi smo za božič na HR kupili oddojka od enega kmeta, ga spekli in ko si ga prerezal je smrdel po ribah oz. kot briketi za mačke.
Potem smo izvedeli da jih je futral s ribjo moko, sej je vrnil denar ampak nisem si mislil da laahko tako smrdi meso glede na hrano ki jo živad konzumira.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
SEVEDA ima prehrana velik vpliv...zato je potrebno vedno imeti pravilno doziranje... je pa dejstvo da sploh pri svinjnini se to toliko bolj pozna ker prašič dejansko požre vse...

mimgrede v slo 365 dni ne more biti žival samo na paši...
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
SEVEDA ima prehrana velik vpliv...zato je potrebno vedno imeti pravilno doziranje... je pa dejstvo da sploh pri svinjnini se to toliko bolj pozna ker prašič dejansko požre vse...

mimgrede v slo 365 dni ne more biti žival samo na paši...

Lahko, če imaš dovolj velik pašnik in ni veliko snega (oz. letos ga sploh ni). Drugač imaš pa še vedno opcijo suhega sena, torej ne silaže
Pri nas so mukice najbolj vesele ko je zunaj kakih minus 5 in se pasejo. Vbistvu im je polet kar bedno zaradi muh in vročine.
Sicer se pa naše govedo komt pase na -20, pogoj je sam to da ma posledično več hrane, ker jo rab za energijo ohranjanja toplote. Pa seveda vodo ki ne zmrzne
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Zelo malo, samo za svoje potrebe.
Navadno 3-4 glave. Ene 5 hektarjev, 920 nadmorske višine.
Hrana: Samo paša, pozimi suho seno. Pa vsak dan kako skorjico kruha, da nas imajo rade
smile-1.gif
in jih potem lahko selimo med pašniki brez stresa.
Se pa zavedam, da je tole popolnoma neprimerljivo z veliko kmetijo in si lahko zmišlujemo kaj bodo jedle in kaj ne, če bi imeli X10 bi tudi pri nas silaža pa krmila pela
wink-1.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
Seveda gre brez silaze. Gre se rez marsicesa... Dej robi ne nabijaj. Silaza je domac futr so jo delal ze mnogooo mnogooo let stoletij... Ni to nova pogruntavscina...

Se enkrat grem stavt da ti ne pogruntas katera goved je krmljena z silazo in katera ne ce je vse tako kot mora biti...