Aneks k pogodbi - spremeni se odpovedni rok

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
Pozdravljeni,

v pogodbi o zaposlitvi imam odpovedni rok 30 dni... Po nekaj časa so ugotovili, da je to premalo in nam ponujajo aneks k pogodbi, kjer se spremeni izključno odpovedni rok - na rok določen v kolektivni pogodbi (120 dni - VII stopnja).

Menim, da aneksa ne rabim podpisati, ali pač?

Hvala za inormacije!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Seveda ga ne rabiš.

Ampak potem lahko dobiš knjižico. Pogovorno rečeno
wink-1.gif

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
Trenutno ne..... Je pa se v vsakem primeru z morebitnim novim delodajalcem bolje pogovarjati o 30 dneh čakanja kot pa o 120.........

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a res.
recimo, da več odpovednega roka kaže na težjo zamenjavo, bolj odgovorno delo, po drugi stani pa nikakor ni ovira. vsaj meni se ni nikoli zdelo, da bi bila.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
Jao! to je pa skor isto, kot da bi, ko daš odpoved, podpisal še za 6 mesecev ... res dolgo! predolgo!

Šest mesečni odpovedni rok pomeni z drugimi besedami to ,da normalno ne moreš več zapustiti firme,lahko te edino krivdno odpustijo,čakal pa te šest mesecev ne bo prav nihče.
Če situacijo reflektiramo na trenutno situacijo . Racimo da ste si v povletju preteklega leta dogovorili novo službo, sedaj vam je potekel odpovedni rok, novi delodajalec pa je zaradi krize na kolenih in vas tudi pod razno ne rabi
crazy1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
6 mesecev je predolg, 1 mesec je prekratek odpovedni rok, za kolickaj odgovorno in strokovno delovno mesto.

Ce si v kakrsnikoli urejeni firmi, ki nima samo 10 zaposlenih lahko nekaj vmes mirno podpises.

V normalnih razmerah se vedno lahko dogovoris, da gres prej, saj delodajalec nima interesa placevati nekoga, ki z mislimi ni vec pri delu. Ce pa se odnosi v casu po odpovedi zaostrijo, imas pa ti veliko vec moznosti pravocirati delodajalca kot on tebe.

Recimo da menjas sredi poletja. Pripada ti celotel letni dopust. (Z novim delodajalcem se lahko dogovoris za pameten del novega dopusta, saj bo tudi on hotel, da si spocit).
Izredni dopusti za krvodajalske akcije.
Bolniska. (So fizioloska stanja, npr hude bolecine v hrbtu, izgube zavesti, ko ni nekih pametnih testov)
Prazniki....

In ce te novi delodajalec nujno rabi: v casu ko si "na dopustu" pa se seveda lahko ze "seznanjas z delom" pri novem delodajalcu, in si s tem bistven skrajsas uvajalno dobo in prisluziz posebno nagrado.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pametn prispevek.

še nisem videl delodajalca, ki bi zadrževal nekoga, ki je odločen zapustiti delo. in tisti, ki ne zna zapustiti delo od danes do jutri, če ga hoče, je bolje, da ne dela.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pametn prispevek.

še nisem videl delodajalca, ki bi zadrževal nekoga, ki je odločen zapustiti delo. in tisti, ki ne zna zapustiti delo od danes do jutri, če ga hoče, je bolje, da ne dela.
No, jaz sem pa doživel, da je človek imel 3 mesece odpovednega roka in se firma ni hotela nič zdilat. Prvi teden mu je sicer bilo fajn (surfing on the internet, itd.), potem se je pa začelo. Dobesedno gnil je tam do poteka treh mesecev.
Če pa namiguješ na ''bolniške'' itd. je pa to kaznivo.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Dvakrat sem menjal službo in obakrat sem dobil 3 mesece odpovednega roka. So mi kar jasno povedali, da zato, da mi nagajajo. Sem pa v obeh primerih tisti čas delal za bodočo firmo in dvojno zaslužil
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Te naše firme so pa tud tipično slovenske, prej slabo plačajo da človek ja pobegne, ko je na tem da gre, pa še 3 mesece plačujejo z veseljem za nič dela, sam da zajebavajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To ni nič zaradi firm, to je zaradi slovenske butaste zakonodaje, kjer je delavec kralj.

Če bi bilo tako, kot v ameriki, sploh ne bi bilo odpovednih rokov, ker bi se vsi borili za službe.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bolniška ni kazniva. to naj ti bo jasno in ne s epustit nategnt.

drugo pa. če imaš dobrega novega delodajalca in podpisano pogodbo s 25.2 recimo, enostavno ostaneš doma. pet plavih je zakonska podlaga za odpoved. v kolikor te ne odpustijo pač delaš pri novem tam te plačujejo, da te ni. to ne bo pa noben.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
bolniška ni kazniva. to naj ti bo jasno in ne s epustit nategnt.
Si spregledal narekovaje?
grims-1.gif

Sicer pa glede plavih: to precej dobro pove tudi o samem delavcu, Slovenija je majhna in se marsikaj izve. In dejstvo, da te niso hoteli spustit prej kot v 3 mesecih (kar je btw. verjetno v pogodbi določeno, a ne?), ne opravičuje, da vžgeš plave in veliko pove o tvojem odnosu in načinu dela.