Aneks k pogodbi-ima to pravno podlago?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če bo kdo na hitro vedel in znal svetovati:

Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine je v Uradnem listu, št. 30/2011 objavila najnižje osnovne bruto plače za posamezne tarifne razrede katere so se seveda dvignili.

V firmi imam plačo enostavno določeno: osnovna plača za to dejavnost (1 razred) pomnožena z količnikom (relativno razmerje) ki velja za moje delovno mesto.. No in sedaj ko je šla osnova gor smo dobili aneks:

Zaradi spremembe določbe o osnovni bruto plači se v pogodbi o zaposlitvi sklenjeni XX spremeni osnovna bruto plača ki znaša Y.

In kje je problem: enostavno so meni in ostalim znižali ta količnik (relativno razmerje) tako da imam namesto 80€ bruto več sedaj le 2,5€
bonk.gif

Torej po domače: moje delovno mesto je razvrednoteno
bonk.gif
Jaz pravim da tukaj ni pravne podlage in da tega ne smejo početi. Se motim?

BTW: v praksi vem kako je: podpiši ali spokaj
bonk.gif
Je smsielna anonimna prijava? Kam in komu?

Hvala

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Večji, osnova je sedaj okoli 440€ po kolektivni
smirk-1.gif
in to krat količnik je moja bruto plača. In sedaj ko je šla osnova dol, naj bi sprejeli da gre količnik dol (razvrednotenje za moje pojme)

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
inpektorat za delo je ravi naslov za to, tukaj na alterju boš težko kaj pametnega najdu

B81

22. jul 2007
37.009
10.537
113
Nam so naredili enako, ampak že več kot pol leta nazaj...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Aneks je dodatek k pogodbi in ga morata podpisat obe stranki. Če ti svojega podpisa ne daš, je aneks neveljaven.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Aha in čez čas se najde nek razlog, da ti pokažejo vrata...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Aneks je dodatek k pogodbi in ga morata podpisat obe stranki. Če ti svojega podpisa ne daš, je aneks neveljaven.

lp

To je kristalno jasno in itak če nočeš podpisati lahko spokaš
grin1.gif

Toliko sem vprašal, d avidim če sem na pravi poti da je tole nateg s.p
bonk.gif
s strani delodajalca..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Ti sam vprašaj kadrovsko/šefa, kaj imaš ti od tega, če to podpišeš in zakaj bi podpisal, če nimaš nič od tega.
Za nategunske šefe pa itak nočeš delat, ali pač?

lp