Ananas

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Nekako sem se vrgla na ananas...paše mi full
smile-1.gif

Spomladi sem ga že "tlačila" v razne muffine in biskvitna peciva... samega in v sadnih solatah ga itak kar nekaj pojem...

Pa me zanima, kaj vse še vi počnete z njim?
Si delate kake napitke iz njega (recimo kak jogurt + ananas + ???) ??

hvala
roza.gif
 

mistique

Guru
16. jun 2009
13.943
1.749
113
Emona / Carnium
Mogoče malo trolam ampak vseeno povem, da ga ne maram v nobenih biskvitih, roladah in s šokolado prelitih packarijah. Še najboljši mi je sveže narezan
wink-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje pa ga kupiš oz kako v šparu veš kater je dober?
nazadnje sem kupil 2 taka, da mi je potem skor usta razžrlo (tak čuden pekoč občutek) in od takrat ga tudi pogledat več nočem:( Ker mi je drugač full dober, pa bi ga rad še kdaj jedel.
 

gurman5

Pripravnik
5. avg 2013
77
3
8
pri nas pa redno delamo tople sendviče z ananasom.. pač narediš normalno šunko, sir med dva toasta, na vrh toasta pa daš še kolobar ananasa in čez še malo sira, pa lepo v pečico da se dobro zapeče. mmmm
smile-1.gif
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.381
313
83
Za surovga jest je men najboljši Del Monte, za kej kuhat al pa pečt, ga je pa že skor škoda, ker ni najcnej, je pa pol že kerkol drug dober, v hoferju sem enkat kupu, pa ni bil tko slab, še zmer pa bolš kerkol svež, k pa piksna.
Ko kupuješ pa pogledaš, da je lepo rumen oz. da ni cel zelen, da ni premehek in rjav čist spodaj, da ni gnil, da lepo diši, da ko primeš in potegneš zgornji list mora lepo stran, drugače še ni zrel, če pa gre prelahko, je pa že lahko sumljiv, vsekakor pa raj mal manj zrelga, pa ga pustiš kak dan ali dva na pultu, da rata lepo svetlo rumen, kot pa prezrel, da ti pol že nasledn dan ali dva po gnilem bazdi. K je zrel, pa najbol celga zrezat na koščke, pa kar se ne popapca v posodo k fajn dihta pa v hladilnik, kak dan, dva, največ tri še zdrži, pol pa po svežga
wink-1.gif
Br tek!
 
Nazadnje urejeno:

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
325
22
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kje pa ga kupiš oz kako v šparu veš kater je dober?
nazadnje sem kupil 2 taka, da mi je potem skor usta razžrlo (tak čuden pekoč občutek) in od takrat ga tudi pogledat več nočem:( Ker mi je drugač full dober, pa bi ga rad še kdaj jedel.

Peče premalo zrel ananas, take ponavadi dobiš v Lidl/Hofer varianti. Pri zelenih primerkih je potrebno počakati, da dozori, potem pa postane sladek.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Mogoče malo trolam ampak vseeno povem, da ga ne maram v nobenih biskvitih, roladah in s šokolado prelitih packarijah. Še najboljši mi je sveže narezan
wink-1.gif

word!

Včasih zglajo kake sadne kupe ko pomije
evil.gif


Keep it simple
smirk-1.gif