Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Suzica; a so americani 53 ur popravljali ali rusili. Locis ti dve besedi?
Sicer pa ravnokar ujel konec na discovery extreme inziniringa (pisi kao sto govoris) kjer so obdelali steber novega mostu pri beogradu. Kaj hudica americani delajo take posnetke v srbiji?
Moram zvohat kdaj bo ponovitev
Jao si mi ti glup
Drugače pa sem gledal ta oddajo...no vsaj polovico in tukaj podatki direkt iz moje glave::
Ta most in osem kilometrov ceste bo koštalo pol milijarde dolarjev...v LA pa 16 km in obnova mostu 1 milijarda dolarjev... 1:1
Po tej cesti se bo dnevno furalo 250 tavžnt ljudi... v LA 500 tavžn.... 0:1
Ta steber ki bo nosil most bo najvišja stavba v srbiji. men se zdi da bo imel okoli 240 metrov
Prdvsem zanimivo je to da en napenjalni kabel , kateri drži most v luftu- košta en milijon evrov in take kable v ameriki in drugod na svetu pripeljejo na gradbišče. Vendar srbjanci kot srbjanci kot so ta babel sestavijo na licu mesta in tako prišparajo PAZI ZDAJ 800 tavžnt dolarjev!!!!! PRI ENEM kablu. Pohvalno ni kaj.
Dobro je za videt tudi ta prizor ko robotski švasaaparat vari železne odseke mostu pred seboj...pred njimu pa ened od spredaj hodi in s fleksarco čisti spoj in še en model pa z brenerjem segreva spoj
katerega se potem vari z robotom.
Še bolj je pa zanimivo tam kjer kabel skupaj sestavljajo in novinar vpraša delavca kako mu je ime...in delav ponosno pove..JA SAM SENAD..sem se takoj začel režat
Zanimivo je tudi videt kako se jugoviæi podpišejo na konæni izdelek...so na en list napisali svoja imena (æææ æææ æææ) ..dali list v flašo..jo zaprli in jo zabetonirali na vrhu stebra
VSEKAKO dukomentarec vreden ogleda...ga moram videt v celoti
Drugače pa afna erikson..ti k vse zvohaš...bi lahko malo postregel s podatki o tej srbski mojstrovini.. v besedi in sliki
JA SAM SENAD
to moraš videt hanzz