AMD Phenom II X4 945

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
za AMD Phenom II X4 945 (HDX945WFGMBOX) mi lahkdo prosim pomaga kako se ga navije na skoraj maksimum.
naj raje bi imel navodila korak po koraku ker sem še začetnik
prosim za pomoč
lahko na ZS

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
če hočem amd overdrive zagnat mi napiše
amd overdrive cannot detect amd 7-series
zakaj to
pašniki se ne znajdem

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
če bi znal bi blo dobro

Pusti pri miru, ce ne znas, ker bos sicer najbrz naredil neumnost, potem pa spet prisel sem po resitve (najbolj tipicna: nestabilen sistem bos poganjal toliko casa, da bo ob kaksnem od sesutij prislo do okvare FS, ki je ne bos znal popraviti, backupa pa seveda ne bo nikjer).

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
zakaj pa se nebi tega lotil
vsaka stvar je enkrat prvič samo ne pretiravaj
na netu je tega na tone poguglaj malo za tvoj procesor in boš sigurno našu
važno, da paziš na temp. tam do 60-70°C v load je še vredu nad tem pa ali nehaš ali nabaviš boljši hladilnik

lp

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
hvala
zatopa sem tukaj napiso da dobim pomoč od nekoga kateri ima izkušnje da pridem hitreje do nekakšnega osnovnega znanja pri tem

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
No najprej si potegni program prime95, ali pač en program, ki ti obremeni procesor. Nato ga vklopi in pusti delovati recimo 1 uro. Nato poglej, do katere temperature je prišlo. Če je več kot 65 stopinj lahko zaključiš navijanje, razen če boš kupil nov hladilnik, če je manj, pa ponovno zaženeš pc in greš v bios. Nato najprej spreminjaš fsb (na začetku po recimo 100mhz, nato po manj), dokler ne dobiš bluescreena. Odvisno je seveda tudi kakšne rame imaš, ter če se ti rami navijajo rzraven s procesorjem, sicer moraš ramom nastaviti drugo frekvenco. Nato pustiš na tisti frekvenci, kjer ne dobiš bluescreena. Nato spet zalaufaš prime za kakšno uro in če ni bluescreena, ter so temeprature do 65 stopinj lahko nadaljuješ z višanjem fsb-ja in postopoma tudi z višanjem voltaže, saj bo drugače bluescreen ali pa se pc ne bo zagnal. Ko zaključiš s primemom pustiš pc delovati pol dneva, da vidiš, če je pc stabilen, narediš tudi kakšen 24h test. To bi bilo to. Bolj natančno ti pa ne moremo povedati, ker ima vsaka matična drugače postavljen meni za navijanje.