Promocije slovenskih športnikov so samo pesek v oči. Od tega državljani nimamo prav nič, samo plačijemo, imajo pa veliko od tega razni športni funkcionarji in vrhunski športniki. Kot si napisal, to je samo še en načun goltanja državnega denarja .Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Bistvo je vprašanja, kaj naredijo športniki za slovenijo tako pomembnega da se jih imenuje slovenski ambasadorji?
Ali je ta naziv samo prispodoba za goltanje državnega denarja?
Mene nebi odgovor tistega tujca niti najmanj presenetil. Ampak odgovor lepo pokaže, kolikšna je to promocija Slovenije. Nič.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Najbolj prepoznaven ambasador bi bila nogometna reprezentanca, ki bi osvojila zlato na svetovnem prvenstvu. Odlični športniki, ki tekmujejo v manj poznanih športih, so pač manj splošno poznani, tudi če dobijo zlato odličje.
Ko je bil Peterka na vrhu, sem vprašal enega tujca, ki je takrat živel v Nemčiji, če kaj spremlja zaključek svetovnega pokala v skokih in če ve, da je ima Slovenec možnost, da bo prvi. Na moje presenečenje se mu o tem sploh ni sanjalo. Dvomim, da nek promil svetovnega prebivalstva ve, kdo je Kozmus ali Čop ali Majdičeva ali Debevec ali... Samo za nogometaše bi vedeli, mogoče tudi za košarkarje. In resno štelo bi samo prvo mesto. Vse ostalo vedo samo poznavalci posameznega športa.
Citat:
Promocije slovenskih športnikov so samo pesek v oči.
Nisem se zmotil, disk sem imel v mislih in disk sem napisal.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tisto je kladivo, ne disk.![]()
Tudi v drugih državah ni nič drugače. A ti veš napamet, kdo je 2008 v Pekingu zmagal v metu diska? Dosežek primerljiv Kozmusovem.Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Citat:
Promocije slovenskih športnikov so samo pesek v oči.
A samo slovenskih ali to velja tudi za športnike drugih držav in narodov?
Šport je predvsem velik biznis. In kjer se obračajo veliki denarji, nekaj pade tudi v državne blagajne, zato je država obvezana poskrbeti, da vse skupaj ne usahne.
Ker športa brez zagnanih posameznikov, ki so pripravljeni garati in se izpostaviti ni in ker se zastonj skoraj nihče ni pripravljen pretegniti, je potrebna stimulacija. Najbolje v obliki denarja, če se že gremo kapitalizem. Če si država (ali bolje družba) želi vrhunske športnike, jih torej mora primerno stimulirati.
Šport ima poleg poslovne tudi druge (družbeno) pomembne funkcije.
Če spomnim samo na tistega soseda iz druge teme.
Kaj bi ta počel brez športa, če se ne bi imel možnosti dreti na vse po spisku od selektorja do "klošarskih" igralcev? Verjetno bi od samega dolgčasa zadavil svojo ženo ali bi se pa kar sam obesil.
Vsega prebivalstva se ne da kar tako, s tleskom prsta spreobrniti, da se bodo namesto za šport, začeli zanimati za obisk galerij in muzejev in tam sproščali ventile.
Tekmovalnost in identifikacija z vzorniki sta važna motorja družbe, ki ju ni mogoče ignorirati.
Najbolj množično in naravno se to izraža ravno skozi šport.
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Primere povezovalne funkcije športa, kjer sam izzid tekme niti ni najbolj pomemben, ima pa veliko drugih pozitivnih učinkov, bi lahko naštevali v nedogled.
A ti tud misliš, kakšno silno promocijo je Kozmus naredil za našo državo, pa da nas zaradi njega cel svet pozna, kdo je pa zmagal v disku pa nimaš pojma?Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Primere povezovalne funkcije športa, kjer sam izzid tekme niti ni najbolj pomemben, ima pa veliko drugih pozitivnih učinkov, bi lahko naštevali v nedogled.
Vidim, da si šele eno leto na alterju...
Veliko sreče z najbolj genialnim trolom / najbolj ozkogledim uporabnikom, se še vedno ne morem odločiti v katero kategorijo bi ga postavil.
No, prepričal ga vsekakor ne boš o ničemer.
![]()