Alternativa iMAC-u?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Razen 17'' prenosnikov... Torej, če na mizi / pod njo ne želim imeti še dodatne kište.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na mail sem en spam dubu, da obstaja nek mini pc, k ga kr vzadi na monitor našraufaš.
sem zdej mal googla pa nisem najdu, morda boš ti imel več sreče

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pravzaprav nič... Samo zanimajo me alternative (če smo že na Alter.si
smile-1.gif
).

A tale Dellov XPS in HP se sploh dobita pri nas? Videl jih nisem še nikjer v živo, ceneje.si pa tudi nič ne najde.

Zdaj če prav razumem, na iMAC-a mirno priklopim klasično Logitechovo tipkovnico in miš ter poganjam XP-je?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj sem rekel... potem pa predlagaj dostojno zamenjavo klasičnega PC-ja (kišta in monitor) z nečim kompaktnejšim. Pa takšno, ki se jo da dobit v Sloveniji.

Alternativa so prenosniki, ampak glede na to, da je to desktop replacement, je itak vseeno. Cene po zmogljivosti primerljivih 17'' (kar je še vedno 3'' manj) pa so nekje tam tam, če ne celo višje.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
En soliden 15.4 prenosnik pa en 22 lcd zraven pa ubiješ dve muhi na en mah.
zmaga.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potem rabim pa še ločeno tipkovnico (drugače gledaš monitor pod kotom) pa je spet precej nered na mizi (oz. še ena periferna naprava več).

15,4'' + 22'' = ??? €

A bo res toliko ceneje kot iMac? Čisto po pravici povedano zadnje čase ne spremljam cen prenosnikov.

Ima kdo na mizi takšno konfiguracijo? (15,4 + monitor) Lahko kake fotke razporeditve?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dvomim da bo kaj občutno ceneje kot iMac, bo pa verjetno bolj praktično razen če prenosnika sploh ne potrebuješ. Z nakupom iMac-a bi pa osebno počakal še kak mesec ker bodo v januarju predstavljeni novi modeli in bodo morali trgovci počasi razprodati zaloge starih tako da se ga bo verjetno dalo dobiti za zelo ugodno ceno. OSX-a pa se nič ne boj ker se ga boš zelo hitro navadil, razen seveda če nisi zaradi kakšnega specifičnega programa vezan na windowse.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
V kakšnem cenovnem razredu iščeš, ker namreč nimam pojma koliko pride imac
redface-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ravno v tem je fora... prenosnika ne potrebujem, bolj desktop replacement. Za na pot je mobitel povsem dovolj, kjerkoli pa dejansko potrebujem računalnik, običajno tudi je kak (faks, cyberkafeji...).

A ni tako, da Apple ne niža cen izdelkom spljoh? (torej nobenih akcij in podobnega...)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ravno v tem je fora... prenosnika ne potrebujem, bolj desktop replacement. Za na pot je mobitel povsem dovolj, kjerkoli pa dejansko potrebujem računalnik, običajno tudi je kak (faks, cyberkafeji...).

A ni tako, da Apple ne niža cen izdelkom spljoh? (torej nobenih akcij in podobnega...)

Načeloma ne niža cen stari zalogi. Počaka namreč, da se zaloge dokaj izpraznijo in nato rukne nove modele ven.

Ogo