Alkotest - auč

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.337
113
ma poznava se po moje ne, razen ce si alter od softija sam pol rabis zdravnika clovek.
smile-1.gif
se bova po zs zmenila

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ob vseh neumnostih ki jih je ze napisal, ima gotovo kaj od tega tudi prav. Samo zdaj locit zrnje od plevela je pa problem pri taki kolicini.

In ja napake se dogajajo. Ene se dogajajo ker policisti nimajo pojma kaj počnejo, ene se dogajajo ker so premalo pozorni, prosto po synthmanu pa se dogajajo zato ker so policaji zlobni osebnki ki vsakemu zelijo slabo ion se zato izmisljujejo prekrske. No v ta zadnji del ne verjamem. Bi verjel ce bi policaj s placilcem akj zasluzil, ker se med policaji tudi kak lopov najde. Ampak da bi pa kar tako si izmisljevali prekrske iz zlobe... lej ni logicno =)
Če ne verjameš, ne pomeni nič drugega kot da si zatiškaš oči pred resnico.
So mi ravno na misel prišli tisti mulci iz Tržiča, ki so mučili mačke. A so to počeli iz kake koristi ali iz čiste zlobe?

Policija ima problem, (pa ne samo naša, drugje je isto), ker se vanjo zaposlujejo zafrustrirani mulci iz podeželja, ki si želijo oblast, nimajo pa pameti, možnosti in sredstev, dabi se dokazali na kakem drugem področju. V policijopa jemljejo vse večji šrot, in ti mulci z dokaj nizko izobrazbo dobijo posebna pooblastila in pristojnosti, ki jih marsikdo zlorabi. Pa ne mislim da bi se finančno okoristili, zato so večinoma preglupi.
Saj, kam pa policaju kdo more? In to policaji dobro vedo. Vedno bodo vsi verjeli policaju. Pritoži se pa tudi redkokdo, ker roka roko umije in so pritožbe že v startu obsojene na neuspeh.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
synthman tukaj se pa ne strinjam s tabo

na žalost je preveč notranjega jebanja... ima policija tudi "policijo" (notranji nadzor) in verjemi da morda je v določenih primerih ravno zato toliko več pln... kokr je appolo rekel: kaj bo naredu ko bo prišel na postajo samo s 1 pln ali še to ne...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
synthman tukaj se pa ne strinjam s tabo

na žalost je preveč notranjega jebanja... ima policija tudi "policijo" (notranji nadzor) in verjemi da morda je v določenih primerih ravno zato toliko več pln... kokr je appolo rekel: kaj bo naredu ko bo prišel na postajo samo s 1 pln ali še to ne...
Nisi nič napisal v nasprotju z mano, si me samo dopolnil. .
Žal je danes namen kaznovanja v prvi vrsti polnjenje proračuna, varnost je v zadnjem planu. Zato policaji (pre) visoko kasirajo tudi za povsem nepomembne prekrške, ki ne vplivajo na prometno varnost, in posledično spravijo v slabo voljo množico ljudi. Jezen šofer je pa pomoje najslabši in najbolj nevaren šofer.
Lani je policaj ob plačo spravil kolega, ki se je naslednji dan potem še zaletel enmu v rit, je rekel da je bil z mislimi drugje.
Imaš ljudi ki radi zajebavajo folk, in takšne ki to ne marajo početi. V policijo se zaposlujejo predvsem takšni, ki to radi počnejo. Ko dobijo še pooblastila, pa še nadrejeni pritiskajo nanje da kasirajo, potem pa to vneto počno, in nemalokrat pri tem tudi goljufajo. Vsaj jest imam takšne izkušnje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
malcom; hm...

zakaj so ga sploh vklenili? mene niso.
Zakaj ni šel pihat še na etilometer, če se ni strinjal z rezultatom? jest sem šel, in obdržal izpit s tem verjetno...
Zakaj brez odvetnika k sodniku??? jest sem šel z odvetnikom in se mi zdelo, da sodnik tega ne bi maral! Pri nas velja, da je bolje če je odvetnik zraven. Se vsaj zna pogovarjat, in hitro najde nekaj olajševalnih okoliščin. in tukaj sploh ne gre za denar, ampak za izpit. Pač kazen je itak taka kot je. sam da jo plačaš in še brez izpita ostaneš in plačaš še nov izpit in pol leta v luft gledat je pa že malo too much.
Zakaj ni šofer sam zahteval 15min pavze??? Verjetno sta bila policaja res kakšna mulca, in ko sta vidla, da sta terno zadela, sta bila tako vzhičena in vesela, da sta pozabila pravilni postopek izpeljat. In v tem primeru je edino prav, da se postopek ustavi.

Superduper neumno je pa to da slavljenec vozi. Jest vem, da se ne vsedem v avto z nekom, če se mi zdi, da je voznik preveč pijan. Sploh pa ne ob takih aktualnih urah. Nej se pa sam tip vozi naokoli, če mu denar res tako smrdi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Zakaj ni šel pihat še na etilometer, če se ni strinjal z rezultatom? jest sem šel, in obdržal izpit s tem verjetno...
Ni voznik tisti, ki bi odrejal pihanje, ne na frulico in ne na etilometer, al pa da bi odrejal odvzem krvi. To je delo policaja, ki ima te pristojnosti.
Voznik lahko piha v frulico ali pa odkloni, lahko se strinja z rezultatom ali pa se ne strinja, lahko podpiše ali ne.... Naloga policaja pa je, da na vsako tako situacijo naprej ukrepa po točno po predpisanih postopkih.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Zakaj ni šofer sam zahteval 15min pavze??? Verjetno sta bila policaja res kakšna mulca, in ko sta vidla, da sta terno zadela, sta bila tako vzhičena in vesela, da sta pozabila pravilni postopek izpeljat. In v tem primeru je edino prav, da se postopek ustavi.
Spet. Ni voznik tisti, ki bi karkoli odrejal, ampak bi moral to odrediti policaj. Če ni odredill, je to napaka v postopku, ki je pripeljala do napačnega in neveljavnega rezultata meritve. In je edino prav, da se postopek proti vozniku ustavi.

Pomoje pa sta policaja prav dobro vedela, da je treba 15 min počakati, pa tudi sta dobro vedela, da če ne bosta čakala da bo voznik napihal višjo vrednost. Pa ker policaj to še ne ve?
Policaja sta imela naslednji plan: Vozniku sta povsem zavestno dala pihat takoj, z namenom da bi pokazalo več. In sta mislila da bo voznik videl rezultat merjenja, podpisal in konec.
Zapletlo se je pa, ker se voznik ni strinjal. No to sicer še ne vemo točno, ampak recimo da je podpisal da se ne strinja. Policaja bi ga sedaj morala peljat na etilometer, ampak sta vedela, da bo etilometer pokazal mnogo manj. saj sta videla, da je ravno hodil itd..., skratka da je na oko pijan manj, kot je pokazalo. In sta bla pred dilemo - peljat ga na etilometer, pri čemer bo zagotovo dobil manjšo kazen, al pa ne peljat. Pa sta se potem odločila, da ga ne bosta peljala na etilometer, da bosta s kakšnim izgovorom opravičila to dejanje , če bi se voznik slučajno pritožil, (npr. da je bil preveč pijan...) in da bosta nekako vsilila kot veljaven tisti rezultat, ki ga je voznik napihal na indikator, ker drugega točnejšega ne bo. Al pa da bosta celo rekla, da na etilometer ni hotel pihat in podpisat. Vse je še možno.
Upam da jima je odvetnik malce prekrižal računico.

Pravzaprav je tale zgodba precej podobna moji izpred let, o čemer sem že pisal. Tudi meni sta policaja namenoma dala za pihat napačno, tudi ko sem jih opozoril na nepravilno pihanje sta še vedno vztrajala naj piham nepravilno. (2x v isto ampulo) No potem, ko sta videla da me tudi z grožnjami ne bosta prepričala naj piham nepravilno, sta mi le dala za pihat pravilno. In sem pihal, pa ni pokazalo nič čez. Potem sta me hotela nategnit naj podpišem zapisnik z besedami "vse je v redu, samo tukaj podpiši", zgoraj je bilo pa obkroženo da priznam da sem pijan..... Tudi mene nista peljala na odvzem krvi, ampak sta se pred sodnikom lagala, češ da sem bil pijan, čeprav dvakratno pravilno pihanje ni pokazalo nič čez, ampak sta lagala da je blo čez mejo.... Na koncu sem bil oproščen, ker se je policaj tako lagal, da se je zapletal v protislovja in lastne laži. Pa še sodnica me je jebala, tko da sem nič kriv mel kar srečo, da sem ostal brez kazni.

Jest v to, da policaja nista vedela, da je treba 15 min počakat al pa da sta v vzhičenju na to pozabila NE VERJAMEM. Pomoje sta "pozabila" povsem namenoma. Jasno da takoj po pitju pokaže več. In sta hotla da pokaže čimveč, pa sta mislila da bosta z goljufijo prišla skozi. Kolikokrat jima je ta finta že prej uspela?
Daj požirek žganja v usta, izpljuni in pojd takoj pihat. Ti bo pokazalo čez vse meje, čeprav boš povsem trezen. Tud z zobno vodico bo enako. Sm sprobal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
...Zakaj ni šel pihat še na etilometer, če se ni strinjal z rezultatom? .......Zakaj ni šofer sam zahteval 15min pavze??? ......
Ej zakaj bi pa zahteval? sebi v škodo? V voznikovem interesu je, da policaj izpelje postopek nepravilno, ter da se dejansko stanje ugotovi pred sodnikom, ki ga bo zaradi nepravilnega postopka in nenatančne meritve (v nasprotju z navodili) OPROSTIL.
Žal pa ugotavljanje resnice težko celo z odvetnikom, saj boš težko našel policaja, ki bo priznal svojo napako in se na sodišču ne bo lagal. In da bo pošteno povedal, da je res "pozabil" na tistih 15 min ali "pozabil" peljat na etilometer.

22. jul 2007
1.400
57
48
Nekaj je malkom verjetno zamolčal, to da ko jih je policija ustavla, pač sledi tisto ustaljeno: dober večer, kontrola prometa vozniško in prometno prosim.... ter naslednje vprašanje:"je bilo kaj alkohola?"
tu je sta pa možna dva odgovora:
1. Ne
2. Eno; dve; tri..... piva,(ko sem otroka dobil)....brez omembe pred kakšnim časom, ker če mu omeniš da si pil manj ko 10 min nazaj bo ziher rekel da počakaj 15 min.... Ko je pa frulica pokazala veliko več ko pa pivo ali dva je pa nastala panika in problem, ter zmerjanje policajev po forumu kaki prasci so in kaj vse niso storili ko bi morali. Nam je brezveze razpravljati o tem ko nobeden ni bil zraven, pustimo malkoma njemu pol tega kar napiše ne gre verjeti.......

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, če je fant že v tistem trenutku vedel, da se postopek nepravilno izpeljuje, pol bi seveda šel v svojo škodo, če bi silil v etilometer in pavzo. Sam ko je človek 1.00 nažgan, dvomim, da razmišlja o tem, kako bi moral biti postopek pravilno izpeljan. Sicer pa tako tudi velko tvega. Policaja komot rečeta, da sta mu ponudila 15min pavze (2 trezna, proti 3 pijanim - neverodostojnim pričam).

On je skor zihr podpisal zapisnik. mogoče je pod opombne napisano, da se ni strinjal. Jest pa nisem hotel podpisati, in sta rekla, da v tem primeru tvegam še večji rezultat, ker naj bi bil etilometer še bolj natančen, in sem pač vztrajal pri svojem. Nisem podpisal in šel na etilometer. bilo je 0,2 manj.

Enkrat ko sem bil še mlajši, (pa je bil že zakon, da se ob odklonu vzema krvi vzame izpit) so me isto ustavili, in isto nisem hotel podpisati. pod opombe smo napisali, da se ne strinjam, in da nočem podpisati zapisnika. Policaj je reku, to je itak avtomatični odvzem. No, pri sodnici je pa šlo skozi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
...... Jest pa nisem hotel podpisati, in sta rekla, da v tem primeru tvegam še večji rezultat, ker naj bi bil etilometer še bolj natančen, in sem pač vztrajal pri svojem. Nisem podpisal in šel na etilometer. bilo je 0,2 manj.
.
A lahko tole mal obrazložiš. Si pihal in je pokazalo eno vrednost, se nisi strinjal in te je peljal na etilometer, ki je pokazal toliko manj, da si padel v drug člen z manjšo kaznijo, kot ti je sprva policaj očital? A sem prav razumel? oz. a je drugič pokazalo pod nedovoljeno mejo?

Kdo je pa plačal stroške merjenja z etilometrom? So te peljali nazaj do avta? Ti ali država? Saj se je tvoj dvom o pravilnosti prve meritve in višini kazni izkazal za povsem upravičen?
Dejansko si imel prav, nisi bil toliko pijan in nisi kršil tistega člena v ZVCP, kot ti ga je sprva hotel policaj zaračunat, 0,2 razlike ni malo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
nisem padel v nižji razred, je pa na papirju dosti lepše videti cifo z 0 spredaj kot pa z 1!
smile-1.gif

tudi 2. je pokazalo nad mejo, vendar manj kot frulica!

Niso me peljali nazaj do avta, ampak kar v Moste. Pa sej to ni važno. Po takem pihanju je važno le to, kako se pripraviš za sodnika. Sodnica je rekla, da mi nočitev častijo. o stroških prevoza, etilometra ni noben nič govoril.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
. Sodnica je rekla, da mi nočitev častijo. ...
Haha, Tle so te nategnili. S tem, ko si bil v priporu si že odslužil del kazni (20 al kolk € je na dan) pa bi ti morali za ta znesek zmanjšati kazen.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah pa so me. se ne sikiram dost.

pa ne vem če je treznenje isto, kot tisto navadno prestajajnje kazni...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
. Sodnica je rekla, da mi nočitev častijo. ...
Haha, Tle so te nategnili. S tem, ko si bil v priporu si že odslužil del kazni (20 al kolk € je na dan) pa bi ti morali za ta znesek zmanjšati kazen.

O sranje. Ne samo da imamo goljufive policaje, tudi sodna veja oblasto krade poštemin državljanom. Boš tudi njim posvetil kakšno posebno pozornost?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Jaz zarad šihta dopoldan nisem mogel, so se pa ostali dobili v pisarni. Podpisal je, piše pa tudi (obkroženo je)
"se ne strinja z meritvijo".

Odvetnik je rekel da če tu akcija spodleti mu ni treba plačati evra, sutacija je bojda win-win.
Še vedno se oklepamo rumovih kroglic, nenazadnje so rumove, po katerih težko napihaš,
ampak na pakungi piše da vsebujejo alkohol.

Ko je nekdo pisal da je bilo vprašanje "dokumente, alkohol", prišel je do okna, vzel papirje in mu ob enem rekel naj pride zraven.

Kako ne, če se trije muteci pri oknu med vožnjo deremo; "babe onegavit ole ole ole!" "ena bo mogla dvojno penitrira ole ole ole!"

22. jul 2007
1.400
57
48
Seveda, ko je pa prijatelj odpr okno so pa vsi alkoholni hlapi butnili direkt v policista, ki vas je ustavil, glede na to da ste pili jegra med vožnjo, kokr si napisal, po se pa itak nima kaj za zgovarjat......

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Jaz zarad šihta dopoldan nisem mogel, so se pa ostali dobili v pisarni. Podpisal je, piše pa tudi (obkroženo je)
"se ne strinja z meritvijo".
Pravilno.
Torej je bilo takole.
1 .Policaj je prvič pogoljufal, ker ni počakal 15 minut. Zavestno, da bi več pokazalo. In res je pokazalo preveč, pri 1,07 ne hodiš naravnost.
2. Voznik se ni strinjal in podpisali so zapisnik. Pametno z voznikove strani. kdo bi si mislil,da pri taki pijanosti tako trezno razmišlja.
3. Policaj je medtem verjetno pri sebi ugotovil, da voznik le ni toliko pijan, kot je pokazal indikator, saj je hodil dec naravnost, zapisnik podpisal....
3.Druga goljufija, policaj ni peljal voznika na etilometer. Ker je vedel, da bi tam napihal mnogo manj.
Ljubše mu je na goljufiv način ujet večjo ribo, več pokasirat, enga bolj zajebat....pa še, a naj naslednji dan na 24 ur bere polemiko, kakšne instrumente ima policija, da na cesti pokaže 1,07, etilometer pa nekajkrat manj?
Pa bo (je) še tretjič pogoljufal in se zlagal, da voznil ali ni hotel pihat na etilometer, al pa da je bil preveč pijan, da bi šel tja..... Sej komu bodo verjeli, njemu ali pijanemu vozniku?

Roko na srce, tale goljufija bi mu 99% voznikih ratala,(bogve kolikokrat mu je že) le redko kdo s podpisom podvomi v rezultat merjenja, pa potem, ko ga ne peljejo na etilometer, pokliče odvetnika.

Če je res tako kot pravi malcolmx, potem bi morali goljufivega policaja nemudoma odpustiti. Pa ga ne bodo, saj državi prinaša denar, na denarju pa ne piše al je goljufivo pridobljen. In nebi bilo prav nič narobe, če bi policaja tožil zaradi protipravnega odvzema prostosti.

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Odvetnik je rekel da če tu akcija spodleti mu ni treba plačati evra, sutacija je bojda win-win.

Bi morala biti tako, če je kaj pravice in če bo šlo po zakonih, ampak so tud goljufivi sodniki ki lahko odločijo tako ali drugače

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Še vedno se oklepamo rumovih kroglic, nenazadnje so rumove, po katerih težko napihaš,
ampak na pakungi piše da vsebujejo alkohol.

To je slaba ideja, podobno kot z makovkami. Ne smeš se bombonov tolk nažret, da ti merilnik ob pravilnem merjenju pokaže da si pijan prek mere, tako kot makovk ne smeš tolk pojest, da test pokaže pozitivno na opiate. Zakon je tu jasen. No sicer tu meritev ni bila pravilno opravljena, pa je malce drugačna situacija, tud če bi pil šnops, bi moral policaj meritev opravit po predpisih.

Boljš ideja bi bla, dabi si je voznik malo pred pihanjem spral usta z zobno vodico. Ampak pri poštenemu sodniku to nima nebene veze. Za oprostitev je dovolj, da dokaže nepravilnost postopka. Dokazov, da je bil pijan policaji nimajo, so pa nujno potrebni za kakršnokoli kazen. . Prva meritev je bila neveljavna, (niso čakali) druge (ki bi morala bit) pa ni bilo. Policaj pa tud ni pooblaščen, da bi lahko kar na oko ocenil, al je kdo pijan ali ni in koliko.
Vseno naj pa kolega pričakuje, da bodo tako policaj kot sodnik pritiskali nanj, da bi sam priznal da je bil pijan in da bi se vseeno še na nek način strinjal z prvo meritvijo. Država se ne bo zlahka odpovedala skoraj zasluženemu denarju. Lahko se bo zlomil, priznal in potem bo kriv, plačal in ob izpit. Dobro da ima odvetnika.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
fak ej, meni se zdi da ste tu vi sami zafrustriranci in ne policaji. Pijani vozite in pol so policaji goljufivi. Ampak ne glede kako se vi izgovarjate (alkoholni krofi in take bedarije) ogroženi smo VSI na cesti ko se totalke okol vozite, pa nima veze al je kdo otroka dobo al pa je kdo umrl (takemu, ki je otroka dobil in je pijan vozo bi mu vzel otroka, tud če mulca ni blo zravn budalo neodgovorno). Brez besed ostajam, da sploh take teme dovoli administrator. Mislim sploh veste kaj pišete!!!! za 20 eur se cufate naredo bi pa lahk pokol in pol je sodišče goljufivo.