Alkohol, ki ne redi...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem sam opazil. Jaz po osmih tamalih pirih in parih štamperlah domače žganjice čisto normalen, vietnamček pa po dveh deci žganja pijan ko aksa.
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne le, da so prej pijani... tudi stranski učinki (maček) so veliko bolj izraziti...

Manjka jim (oz. ga je veliko manj) eden izmed ključnih encimov za pretvorbo strupenih metabolitov alkohola v manj strupene.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tako je, za tapravo prebavo alkohola, in ne delanje zgage, je treba imeti malo tevtonske krvi v sebi
smile-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Čisto laično vprašanje, kaj pa če bi nekdo imel nadpovprečno veliko količino teh encimov v telesu? A bi mu to kaj pomagalo pri premagovanju pijanosti/mačka?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zaradi drugačnega metabolizma so dosti hitreje pijani kot mi. Pa ne samo japonci ampak celotna azijska rasa ''trpi'' za tem.

Pa ne samo metabolizem ampak tudi dejstvo da povprečen evropejec/američan je recimo velik 180cm in 90 kil,
povprečn rižovec pa 165 in 65 kil. Logično da evropejec posisa 5 pirov pa gre na šiht, medtem ko honda že po 3 pirih
govori bedarije,... Sem se ga lani x-krat zapil s filipinci, nima smisla ker so vsi sli spat ko smo mi začeli premišljevat
če bi presekali iz hajnikenov na jack kole.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pravzaprav obstajajo prav takšni ljudje med nami. Imajo večjo količino encimov za presnavljanje alkohola kot povprečna populacija in so tudi manj dovzetni za mačka.

Nekateri jim rečejo alkoholiki...
evil.gif

Tako da ja... pomaga
smile-1.gif
. Načeloma pa pri "mačku" precejšnjo vlogo odigra tudi dehidriranost. Če na vsak pir spiješ še pol litra vode, bodo posledice verjetno dosti manjše. Je pa res, da so to že takšne količine vode, da ima lahko kdo težave s prebavo.