Alkohol, ki ne redi...

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Zadnje čase spreminjam obliko telesa iz bajsija v bilderja.
grin1.gif

No, ker ne morem iz svoje kože, in ker se nonstop nekaj dogaja, ne morem vedno đus in podobne pijače pit.
kotz.gif

No, katera alkoholna pijača ne redi in uničuje mišice?
cheer.gif

Za pivo vem, je glavni krivec, da mi je trebuh kipnil
10.gif

pozdrav.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Pivo še ima najmanj kalorij, problem je, da se ga količinsko največ spije
wink-1.gif

Alkohol ima hudo dosti kalorij in ni je pijače, ki ne bi redila, razen seveda kakšni babji koktejli
wink-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
pivo ima cca 60 kalorij na 100ml, torej 300 na 0,5l. To pa je že pol kosila. In če potem 4 tresneš si pojedel za 2 kosila kalorij.. neugodno
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Alkohol te zdehidrira, po prepiti noči ti mišice povsem uplahnejo, ker ti alko črpa vodo iz mišic. Nekateri pravijo, da je fitnes na tisti dan, ko se pije, no go, jaz sem to prakticiral dolgo, pa mi ni bilo hudega.
grin1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Mejduš, bom moral za nekaj časa dat alko pijače stran? FAK OF

Aha, če alko izčrpava vodo iz mišic, potem bi moral pit jabi vodko, đus vodko ali redbul vodko...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Viski ima cca 270 kalorij na 100ml, pivo pa 60. Do the math
wink-1.gif

Nekdo je imenil, da je 300 kalorij polovica kosila? Kakšnega pa? Babjega? En orenk dec poje ziher nad 1000 kalorij vredno kosilo, če ne kar blizu 2000
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Še najboljše je, da ga žgeš po žganjici, ja, med tem pa hodiš na sekret pit vodo.
wink-1.gif

Samo pusti to sranje, napij se ga, pol pa pojdi mirne duše spat, itak majo ženske raje malo štembice kot pa izklesan six pack.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Alkohol je sranje ja glede kalorij... Hvalabogu se dandanes noben ne norčuje iz tebe, če naročiš kakšno zalo z okusom. Zato se ponavadi zmenim s kolegi, da jaz vozim, da imam potem dober izgovor, da ne pijem
grin1.gif
Če že pijem pa naročim pivo, ki ga mencam 3 ure in vmes popijem 3 vode, kakšno colo zero...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če ga pumpaš, bi pa vseeno rad pil, ti je edina ok pijača recimo jack al pa c.c, chivas in pa kola zero oz. light,... Mešano ali posebaj.

Tega lahko dost spiješ, pa še mačka nebo. Kalorij samih pa tut ni dosti, količinsko pa tudi,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Alkohol je sranje ja glede kalorij... Hvalabogu se dandanes noben ne norčuje iz tebe, če naročiš kakšno zalo z okusom. Zato se ponavadi zmenim s kolegi, da jaz vozim, da imam potem dober izgovor, da ne pijem
grin1.gif
Če že pijem pa naročim pivo, ki ga mencam 3 ure in vmes popijem 3 vode, kakšno colo zero...

Zala z okusom, ma več cukra kot ga okusiš. Če nebi rad nobene kalorijske in zdravstvene škode, pol ti ostane samo voda.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
1g alkota ima 7 kalorij. Maščoba 9 kalorij, B in OH pa 4 kalorije. Enostavna matematika...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Verjetno boš naredil še najmanj škode, če boš pil npr. čisto vodko, zraven pa veliko navadne vode, da ti za presnovo alkohola telo ne bo črpalo vode iz organizma. Če je že res tako nujno piti.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Veliko pivo - 170 kcal
močno pivo (250 ml) - 200 kcal
Light pivo - 100 kcal
rdeče vino (125 ml) - 90 kcal
Belo vino (50 ml) - 50 kcal
martini – 200 kcal
šampanec (125 ml) - 80 kcal
vino Porto (60 ml) - 95 kcal
Konjak, Whiskey, Vodka (25 ml) - 55 kcal
Likeri (25 ml) - 60 kcal

Dva vlka pira bi naj bila kot eno kosilo. Baje.

Pol pa spet finta, to so "mrtve kalorije". Recimo da grema tekmovat, jaz popijem alkota za 5000 kalorij, pa nič ne jem,
ti pa poješ hrane za 5000 kalorij, kdo se bo zredil?

Te kalorije se nimajo na kaj vezat, tako se meso veže na krompir in se začne "skladiščit"

Alkohol ima polno kalorij ampak kot rečeno to so prazne kalorije, saj alkohol ni hrana, ne nosi
vitaminov in hranilnih snovi.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Menim, da se motiš okol praznih kalorij. Prepričan sem, da jih telo absorbira in uporabi za energijo. (ali maščobo).
Saj tudi če piješ vodo s sladkorjem ni nič vitaminov kalorije pa vseeno so in telo jih vedno skuša absorbirati.

http://www.shapefit.com/alcohol-calories.html

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda... samo eni še vedno sanjajo o neki "praznih" in "polnih" kalorijah in kdovekakšnih dietah.

Vsi pa gladko pozabljajo, da je človeški metabolizem plod milijonov in milijonov let evolucije in zna v koristno energijo pretvorit praktično vsako hrano, ki jo zaužijemo. Alkohol, proteini, OH, maščobe... ob telesni aktivnosti gre vse direktno v glukozo in za hrano mišicam, ob odsotnosti le te pa direktno v maščobe.

Bottom line je, da človeško telo zna presnavljati alkohol (če nisi ravno z Japonske, ampak to je že druga zgodba). V dveh enostavnih kemičnih reakcijah se le ta pretvori v aldehid, ki se v nadaljnih reakcijah lahko porablja bodisi v mišicah, bodisi se presnovi v maščobe.

"Dietni alkohol" ne obstaja. To je nekako tako, kot da bi nekdo spraševal, če obstaja "dietni sladkor" (ne sladilo!) ali pa "dietni ocvirki". No-go.