Ališič je nazaj!!!

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Jaz lahko gledam TV, imam novejšo plazmo. Ne morem pa gledat HD. Sem na telemachu. Rad bi HD. Kaj mi je storiti?

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Mislim da je RTVSLO HD že v osnovni programski shemi. Najdi ga na sprejemniku. Razen če ti tist Cisco al kaj ma Telemach ne podpira HD.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Jaz lahko gledam TV, imam novejšo plazmo. Ne morem pa gledat HD. Sem na telemachu. Rad bi HD. Kaj mi je storiti?

Pa to gledas analogne kanale ali digitalne ? Napisi model TV oziroma najdi na strani od proizvajalca, tam zagotovo pise ali ima DVB-C tuner ali ne. Ce si moral za gledanje TV vstaviti v tvojo televizijo modul, ki izgleda takole

Technisat-Cablestar-HD2-HDTV-DVB-C-PCI---TechniSat-TechniCrypt-VA-Viaccess-CAM-CI---Modul_4d50157bdca00.jpg

potem tvoj TV ocitno ima DVB-C tuner in je samo se stvar, da omenjeni program najdes.

Ce takega modula nisi vstavil in nimas nobene zunanje skatlice, na katero bi bil priklopljen TV (torej ti gre coax direktno iz zida v TV), potem gledas analogne programe in ne bo nic s HD.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pa je potrjeno da bo telemach imel formulo v HD, ali bo to enak temu HD programu, ki je že v njihovi programski shemi?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz imam tukaj na vikendu, Pannyja, samo nima DVB-C tunerja.. je pa, posredno telemachova programska shema. Lovim pa trenutno samo analogno shemo. Ce to kartico uturam not, bom tudi digitalno + HD? Moram potem tudi programski paket prenarocit v digitalen al ne?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Jaz imam samo navaden kabel iz stene v TVju. A čem poklicat telemach naj mi dajo tisto škatlico? Al kaj naj?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Jaz imam tukaj na vikendu, Pannyja, samo nima DVB-C tunerja.. je pa, posredno telemachova programska shema. Lovim pa trenutno samo analogno shemo. Ce to kartico uturam not, bom tudi digitalno + HD? Moram potem tudi programski paket prenarocit v digitalen al ne?

In kam boš dal kartico, če tvoj tv nima dvb-c? Najprej rabiš tuner (dobiš ga lahko pri telemachu, bo pa dodatna škatlica in daljinec.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Najprej poglej kateri točen model plazme imaš. Iz modela se da na internetu najti, kaj podpira. Za Slo Hd mora podpirati dvb-c in mpeg4. Ko boš vedel, kaj imaš, pa boš verjetno na telemachu moral naročiti digitalni paket. Telemach večino kanalov kodira, zato rabiš odkodirni modul in kartico (tisti s slike, ki jo je prilepil radirko). Ne vem, če je SLO HD kodiran, SLO1 in 2 nista. Če pa tvoj tv ne podpira dvb-c in mpeg4, pa boš rabil zunanji sprejemnik, ki ga na tv priklopiš preko hdmi kabla. Prvo ali drugo dobiš od telemacha, ko skleneš naročnino za digitalni paket.

Če bo pa telemach prenašal F1 v HD, je pa odvisno od RTV SLO. Če bodo oddajali formulo na HD kanalu, kot so olimpijske igre, fuzbal in basket, potem bo tudi na telemachu in ostalih v hd. Plus v LJ tudi preko lufta v dvb-t.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
jaz nimam škatle pa potegne hd programe, enako telemachova shema

Imas pac TV, ki ima vgrajen svoj DVB-C tuner, tako kot vecina TVjev, ki jih danes prodajajo
zmaga.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mislil sem, da je ta kartica dvb-c tuner, ki jo vstekas v common interface port
smile-1.gif

Napaca.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kartica samo omogoci dekodiranje signala, vkolikor je ta kriptiran. Tuner je v bistvu enak, kot DVB-T (torej gre fizicno za isto kiomponento, ki je znotraj TVja), le da ima demodulator v njej zmoznost prezveciti se nekaj tipov modulacije, kakrsne DVB-T tuner ne pozna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Erm..pomoje bi bilo najboljše, da glede tega vprašate kar direktno v Telemach temi v drugem oddelku foruma, tam se tudi nahaja en uslužbenec telemacha, ki bo verjetno s prve roke svetoval.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Bom kar tule vprašal. ali je bil v prenosu na SLO2 poleg znakca 2 tudi napis HD? Ker nekako ne vem ali sem gledal HD ali ne
bonk.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
To pa ne moreš sfalit?!
Na Siolu je bil tudi napis. Sicer imam možnost spremljat le mini HD. Slika pa za eno prvo silo. Detajlov pri tej močni kompeseji krepko manjka. Eh ko nas ne bo več bo morda kdo kako optiko privlekel.
DVB-T in HD pa je v tej birokratski državi tudi fantastika.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Hudiča, morm sploh pogledat, če imam preko kabelseke slo2 v HD. Slo1 v hd vem da imam (pač občasno, kadar oddajajo), slo2 morm pa potem še najti...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Hudiča, morm sploh pogledat, če imam preko kabelseke slo2 v HD. Slo1 v hd vem da imam (pač občasno, kadar oddajajo), slo2 morm pa potem še najti...

Ga ne boš našel
wink-1.gif

SLO je samo en kanal v HD in potem sami preklapljajo glede na vsebino
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Bom kar tule vprašal. ali je bil v prenosu na SLO2 poleg znakca 2 tudi napis HD? Ker nekako ne vem ali sem gledal HD ali ne
bonk.gif

Če je dober SD digitalni signal (recimo Liga prvakov ali kaj studijsko posnetega na pop tv) se na manjših TV-jih skoraj ne vidi razlika nasproti slabemu hd signalu (sploh še gre za upscale na 1080i). Formule žal nisem gledal, zato ne vem kakšna je bila slika (oziroma sem jo gledal v Lifeclass hotelu v Portorožu kjer je bil samo SD signal in ni bila dobra slika, pa še raztegnit se je ni dalo na tistem hotelskem tv-ju, saj imajo tisti tv-ji pol nastavitev zaklenjenih)