Ali lahko priklopim 22" monitor?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Si namestil original gonilnike za monitor s proizvajalceve strani ? Prav tako probaj nove gonilnike za Atija, more bit finta v drajverih, se RAMDAC v 8000 seriji je bil dovolj za take locljivosti
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Si namestil original gonilnike za monitor s proizvajalceve strani ?
Tega jaz ne uporabljam nikoli. Plug'n'Pray dejansko deluje. No ja, v 98% primerov.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Ma daj nehajte komplicirat no... ko inštaliraš polkna, boš imel na nastavitvah možne samo tiste, ki jih podpira tvoj trenutni monitor. (seveda je možno, da ti takoj pritisne gor cel nabor, ampak bolj izjemoma) Naprimer, ko gledaš na laptopu, ti včasih pusti samo default ločljivost monitora + vga
grin1.gif
Ko pa daš gor večji monitor, se pa "pokaže" tudi več opcij za nastavljanje ločljivosti. (ko imaš enkrat te opcije, ne zginejo več)

Tak da ga nehajte srat z brezveznimi dodatnimi programi, dokler ni to nujno potrebno (ker več ko ga ročno serješ, večja je možnost problemov). Eni hočete sanirat problem, preden bi (če bi) sploh nastal
hysterical-1.gif
)

Torej: Ja, v 99,999...% primerov dela plug&play, priklopiš, nastaviš native resolucijo in ciao
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sem imel primer ko clovek prnese domov nov monitor, pa ni mel te resolucije na voljo. Sistem je bil prastari XP(v tem zna bit razlika). Instaliral obojne gonilnike in hop 1680x1050 je bla na voljo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Sem včeraj govoril z enim prodajalcem glede tega in je rekel, da bo grafična na podlagi novega monitorja ponudila nove resolucije in bo sigurno na razpolago omenjena resolucija. V trgovini imajo monitorje priklopljene na radeona 9200 in ima na razpolago resolucijo1680x1050.
Mi je pa ponudil tale monitor+TV, ki naj bi bil zelo dober za to ceno, ker sem imel namen kupiti tudi manjši TV. Kaj menite?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Se vedno nisi povedal, ce si namestil original gonilnike za monitor, za kateri operacijski sistem gre in kateri model monitorja.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Če ti še vredu služi, pol ne vem zakaj bi ga menjal.

Ja, dela "dobro", sicer sem pa že skoraj vse zamenjal (prejšnji teden napajalnik), original je samo še procesor, ohišje in tipkovnica.
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Novega monitorja še nimam stari CRT je pa priključen na sistem Plug and play, sistem je WIN XP, gonilniki za grafično so iz priloženega CDja za grafično.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.082
-8.781
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Novega monitorja še nimam stari CRT je pa priključen na sistem Plug and play,
???
In zakaj potem misliš, da bi moral imeti na voljo resolucijo, ki jo trenutni monitor ne podpira?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ja, na te stvari se ne spoznam prav veliko in sem šele včeraj izvedel, da grafična na podlagi monitorja izbere resolucijo.
Motilo me je ker je bila možna izbira resolucije za 24" wide screen za 22" wide screen je pa ni bilo. Sedaj je priklopljen gor 17"CRT in mi ni bilo jasno zakaj mi ponuja pravilno resolucijo za 24" za 22" pa ne, čeprav je pri obeh razmerje 16:10.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No no, pomirite se.

Problem je rešen.

Za filozofiranje pa so drugi podforumi.