Ali je to normalno?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
da avto kljub menjavi amortizerjev še vedno tako grdo "udari" čez luknje, al pa čez kakšen rob (npr. tam, ko odstranijo asfalt, pa je tisti par cm rob, al pa če se polješ po makadamu). Aja, avto je VW Bora, letnik `98. Drugače pa je problematičen zadnji del, kjer se sliši kot da bo avto padel na pol
redface-1.gif

Kam v Mariboru bi lahko peljal avto, da bi mi pogledali, če je z avtom (podvozjem) vse ok, saj sem ga peljal na AMZS, pa so tam rekli da je vse ok, ampak za moje pojme ni, saj avto nikoli ni bil tako trd na zadnji osi...

hvala

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ko so mi zamenjali amortizerje niso nič rekli, da bi bilo z njimi kaj narobe....aja, je pa avto star 13 let in ima prevoženih 145k km

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Men se je podobno dogajal, ni bla finta v samih amortizerjih ampak pokrovcku na njih (guma ?)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
da avto kljub menjavi amortizerjev še vedno tako grdo "udari" čez luknje, al pa čez kakšen rob (npr. tam, ko odstranijo asfalt, pa je tisti par cm rob, al pa če se polješ po makadamu). Aja, avto je VW Bora, letnik `98. Drugače pa je problematičen zadnji del, kjer se sliši kot da bo avto padel na pol
redface-1.gif

Kam v Mariboru bi lahko peljal avto, da bi mi pogledali, če je z avtom (podvozjem) vse ok, saj sem ga peljal na AMZS, pa so tam rekli da je vse ok, ampak za moje pojme ni, saj avto nikoli ni bil tako trd na zadnji osi...

hvala

vpetje zadnje preme je preko selen bloka, ki ti je odpovedal poslusnost. selen blok je relativno ugodno, vecji problem bo menjava....

pa obstajata 2 tipa teh selen blokov, tako da ti ne bodo poturili napacnega ...

tle mas en link do tega kar rabis ... http://www.ebay.de/itm/2-LAGER...=item5645e37dea

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
€ericks....bom kr vzel tole in upal, da mi jih kdo zamenja za ugoden denar, ker to "čričkanje" mi gre pošteno na živce

hvala za pomoč

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Vem za primer ene Citroenove Xare kjer je podoben problem. Na podvozju nekaj grdo poka, res moteče ,lufta nobenega, je lastnik namenoma na tehničnem dejal mojstru naj dobro pogleda( saj veš sto ljudi sto čudi) pa ni nič.Zamenjano je bilo tud že praktično vse , pa še vedno poka

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ja ne....tudi meni niso na tehničnem nič našli, mojster je tudi vse živo pogledal, zamenjal gumice, nič lufta itd., tako da je to še moje zadnje upanje
frown-1.gif

Dusan_b

Zelenc'
7. dec 2011
8
0
1
Preglejte stabilizatorje.Dosti vozil ima na stabilizatorjih male končnike ,ki zelo grdo ropotajo ob malo večji jami.
Na tehničnih pregledih se to ne vidi.Ponavadi se začne na eni strani.