ali je tale jermen biu menjan ?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Pred 18k naj bi mi menjali zobati jermen in vse kar pride zraven za glavni servis. Danes sem prvič odstranil zaščitno plastiko in pogledal v kakšnem stanju je jermen. Malo mi je čudno ali je normalno, da je po zgornji strani tako popraskan ?

2 možnosti sta. Da je jermen star 118k in 5let ali pa slabo leto in 18k ?

photo-3.jpg

photo-4.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.184
9.816
113
To lahko nakazuje, da je težava z napenjalcem ali čem drugim. Ali pa, da je star jermen. Ampak ne moreš vedet zagotovo....
Vsekakor pa saniraj zadevo, ker očitno ti ga nekaj brusi.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Točno, ja -številke poglej, mogoče je letnica izdelave gor. Če je mlajši od pet let, je bil menjan. Praska ti ga nekaj, ja. Se nič ne sliši? Tudi, če je bil menjan, povprašaj na servisu, kako in kaj. Iz slike se ne da videti, v kolikšni meri je poškodovan. Mogoče bo potrebna menjava jermena....

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ce je jermen star se na hrbtni strani ze opazijo male razpokice ki postajajo z leti vse vecje,na tej sliki sicer tega ni mogoce videti,ampak kar se vidi bi rekel da ni star 5 let in te crtice mu nic ne skodijo. Ce pa kaj drsa po njem to odpravi.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Starost jermena se ne da ugotavljati na tak nacin. Neke smernice so da ce ga imas v roki vidis kako je konus ob strani zradiran ker se zacnejo cufat tiste nitke v jermenu, pa recimo na notranji strani jermena k ga prepognes se vidijo razpoke pa to se vedno ni indikator za nic drugega kot da pac jermen ni vec nov, kej drugega pa...