Ali internet poneumlja ljudi?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

Na spletu svoj "priljubljeni kruh" NE NAJDEŠ NIKOLI!

Eni pa ne najdejo rodilnika v Slovenščini
wink-1.gif

Internet ne poneumlja. Poneumlja raba interneta oz. neumnih internet vsebin. Internet je samo medij. Če bereš knjigo preko interneta je isto ali bereš knjižno verzijo - vsebina je ista. Če gledaš POPtv preko TV se poneumljaš in enako je če ga gledaš preko interneta.
grin1.gif

Mogoče eni tudi zamenjujejo, kaj nam je internet samo poenostavil, s poneumljanjem...

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Bolj me skrbi to da na Pop tvju 8 ur na dan predvajajo telenovele, da so najbolj gledane zadeve resnicnostni showi in da je najhujsi pretres za sodobnega najstnika to da mu FB ne deluje ze cel dan. Ne vidim pa problema v tem da nekdo isce informacije na wikipediji, vsaj isce jih. Konec koncev ti tudi nihce ne garantira, da so podatki v kaksni knjigi relevantni in resnicni.
Sploh pa ce si v dvomih pridi na alter, ta kar kipi od znanja in clani foruma komaj cakajo da ti dolocene stvari pojasnijo na svoj nacin
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tako kot ti nameravaš grdo gledati in tepsti tiste, ki si za malico privoščijo kruh s pršutom?
confused-1.gif

Sem pač bolj "avstrijsko" naravnan. Povporečen Avstrijec (magari s plačo 2500 neto) si privošči pršut največkrat dvakrat letno. Verjetno pa le enkrat. Ker ve da je treba šparat...
Pri nas pa nekateri trošijo, kot da bodo večno imeli državno službo s 1500 evrov...

Gremo nazaj na temo?

2 stegna pršuta na leto je po moje kar elitistično in nič povprečno....
grin1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Bolj me skrbi to da na Pop tvju 8 ur na dan predvajajo telenovele, da so najbolj gledane zadeve resnicnostni showi in da je najhujsi pretres za sodobnega najstnika to da mu FB ne deluje ze cel dan. Ne vidim pa problema v tem da nekdo isce informacije na wikipediji, vsaj isce jih. Konec koncev ti tudi nihce ne garantira, da so podatki v kaksni knjigi relevantni in resnicni.
Sploh pa ce si v dvomih pridi na alter, ta kar kipi od znanja in clani foruma komaj cakajo da ti dolocene stvari pojasnijo na svoj nacin
smile-1.gif

zmaga.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tako kot ti nameravaš grdo gledati in tepsti tiste, ki si za malico privoščijo kruh s pršutom?
confused-1.gif
Evo , ti si tipičen primer neumnega (piflarskega) uporabnika neta ,ki neprestano golta informacije , ni pa jih sposoben predelat .
Netko NIKOLI ni izjavil da bo on osebno izvrševal takšna kriminalna dejanja , ampak nas je vse ,samo dobronamerno opozoril ,da bo v bližnji prihodnosti ,čisto mogoče ,da bo človk z 500€ plače ,ki te danes grdo gleda ,ker mu pred blagajno delaš gužvo , jutri brez plače in lačen , zato razbil pred trgovino superpametn gobec , da ti bo ukradel hrano.
Ker pa nikjer na netu ni podatka , v kakšna dejanja lahko lakota prisili ,v normalnih pogojih sicer čisto spodobnega človeka, je to za takšne ,superuserje kot si ti , seveda čist nemogoča stvar , samo zato ,ker tega na netu pač ne piše.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Samo se da pa s pomočjo interneta vejice ,vsaj , približno ,prav,postavljat.
Da se tudi brez , samo jst jih bom postavljal tako ,kot govorim , zato ker vem ,da so se ,,pravila vejc,, , že od časa, ko sem se js učil pisat ,do takrat ko si se ti rodil , kr nekaj spremenila.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Škoda ker se nisi saj naučil.
Zakaj bi se ,če nimam nič od tega.
....če bi mi pa to omogočilo brezkrbno luftanje in luzarjenje do 30ga , pol pa ,ko se mi sprdne de bi imel familjo in otročka, v enem letu brezkrbno službo in prenovljeno stanovanje ,za kar nekateri garajo celo življenje ,na stara leta jim pa vse socijalana pleni ,
,pol pa ne rečem , bi se prekleto potrudil ,
....vsaj mislim de ni to zasluga znanja pisanja , ....je tak ? ...čist pošteno ,sam pri sebi , a?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif
Evo , ti si tipičen primer neumnega (piflarskega) uporabnika neta ,ki neprestano golta informacije , ni pa jih sposoben predelat .
Netko NIKOLI ni izjavil da bo on osebno izvrševal takšna kriminalna dejanja , ampak nas je vse ,samo dobronamerno opozoril ,da bo v bližnji prihodnosti ,čisto mogoče ,da bo človk z 500€ plače ,ki te danes grdo gleda ,ker mu pred blagajno delaš gužvo , jutri brez plače in lačen , zato razbil pred trgovino superpametn gobec , da ti bo ukradel hrano.
Ker pa nikjer na netu ni podatka , v kakšna dejanja lahko lakota prisili ,v normalnih pogojih sicer čisto spodobnega človeka, je to za takšne ,superuserje kot si ti , seveda čist nemogoča stvar , samo zato ,ker tega na netu pač ne piše.

Ne, ti si primer podpovprecno razgledanega serifa izza sanka. In internet ti je omogocil, da svoje zaplankane poglede delis se s kom drugim ne le s sosedi. Le da si se soocil s kruto resnico, da ti, za razliko od pivskih kolegov izza sanka tu ne prikimavamo ob vsaki neumnosti ki jo spravis na forum.

Isto velja za bisere te teme, ki so ugotovili, da internet poneumlja, da ga v bistvu ne marajo vseeno pa vneto sodelujejo na forumu in ta grdi grdi internet uporabljajo. Jaz nikomur ne bom pisal, da naj ga ne uporablja ce ga ne mara, vseeno pa to kaze da je nekdo hudo nenacelen/govori eno, dela drugo/je shizofrenik.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ko bi mi širokorazgledana superinteligenca Alterja začela prikimavat , bi mi bil to najzaneslivejši indikator , da hudo ,hudo narobe razmišljam.
....de pa en uporabnik čist odkrito krivo obtoži drugega načrtovanja kriminalnega dejanja ,pa seveda nikogar ne zanima....

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pred vejicami ne rabiš delati presledkov.
smile-1.gif

Meni se zdi kritična tale forumska komunikacija. Ljudje se v živo navadno ne pogovarjamo tako, kot v forumskih debatah, kjer je polno nekega cinizma, sekanja po drugem, blatenja, prevar ... Potem se pa to posledično projecira v realno življenje. Vidim, da je na forumu obramba takoj direkten protinapad in da je forumska komunikacija zelo groba, neposredna, mnogokrat žaljiva. Ljudje se pač morajo spuščati na primitiven nivo, da zadovoljijo svoje živalske potrebe.

Nasploh pa se mi ne zdi, da internet poneumlja folk. Po eni strani zelo šibi človeške odnose (včasih je bilo zunaj, na prostem veliko več ljudi kot danes), po drugi pa jih jača (lažji način vzpostavitve kontaktov). Ponuja ogromno informacij, gledaš pa pač tisto, kar te zanima. Glede na količino teh informacij bi bolj rekel, da razširja obzorje, kot da poneumlja. Potem je pa na vsakem posamezniku, da poskuša čim bolje filtrirati, kar mu je servirano, saj je tako tudi pri ostalemu pridobivanju informacij.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
smile-1.gif

Meni se zdi kritična tale forumska komunikacija. Ljudje se v živo navadno ne pogovarjamo tako, kot v forumskih debatah, kjer je polno nekega cinizma, sekanja po drugem, blatenja, prevar ... Potem se pa to posledično projecira v realno življenje. Vidim, da je na forumu obramba takoj direkten protinapad in da je forumska komunikacija zelo groba, neposredna, mnogokrat žaljiva. Ljudje se pač morajo spuščati na primitiven nivo, da zadovoljijo svoje živalske potrebe.

Nasploh pa se mi ne zdi, da internet poneumlja folk. Po eni strani zelo šibi človeške odnose (včasih je bilo zunaj, na prostem veliko več ljudi kot danes), po drugi pa jih jača (lažji način vzpostavitve kontaktov). Ponuja ogromno informacij, gledaš pa pač tisto, kar te zanima. Glede na količino teh informacij bi bolj rekel, da razširja obzorje, kot da poneumlja. Potem je pa na vsakem posamezniku, da poskuša čim bolje filtrirati, kar mu je servirano, saj je tako tudi pri ostalemu pridobivanju informacij.
467716-post_slo.gif

Res čist pošteno napisano, čeprav mogoče malo boli
redface-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
smile-1.gif

to se tudi sam vedno znova sprašujem, vsaka tukaj odprta tema je najkasneje v 3 postih offtopic, z raznimi cinizmi ... zakaj to? ker verjamem da v rl niste taki muteci
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Nekateri smo tudi v RL cinicni ce naletimo na neumnosti. Vcasih se zadrzis vcasih pa pac odreagiras na svoj nacin. V temah kjer nimam pojma o tematiki ne pametujem ampak skusam kar najvec izvedeti/prebrati. Ker tudi RL ni taksen, da bi se vsi imeli radi in bi povsod rasle le rozice. Ne vem kako druzbo imate vi ampak v moji si med seboj povemo ce kdo kako neumnost izjavi. In ce nekdo govori eno, dela pa drugo mu tudi povem. Ne vem zakaj mu na forumu ne bi. Je pa res, da se mi tule na forumu da preprekat (ker jemljem to pac kot nacin debatiranja na forumih) v zivo pa se mi verjetno en bi dalo in bi si pac mislil svoje. S to razliko, da s takim ne bi zelel vec na pijaco, na forumu pa se kar berem iste avtorje ceprav se v fundamentu ne strinjam z njimi (primer sintiæ)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Škoda ker se nisi saj naučil.
Zakaj bi se ,če nimam nič od tega.
....če bi mi pa to omogočilo brezkrbno luftanje in luzarjenje do 30ga , pol pa ,ko se mi sprdne de bi imel familjo in otročka, v enem letu brezkrbno službo in prenovljeno stanovanje ,za kar nekateri garajo celo življenje ,na stara leta jim pa vse socijalana pleni ,
,pol pa ne rečem , bi se prekleto potrudil ,
....vsaj mislim de ni to zasluga znanja pisanja , ....je tak ? ...čist pošteno ,sam pri sebi , a?

V drugi temi, pa da se fuka ne... da ne bo penzionov
hysterical-1.gif