Ali imamo alteraša, trgovca..

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
opa kera faušija se je pojavila..ghibli, v tovjem primeru je bolj težava v serviseerjih in ne v avtu.

drugače pa Bja za 25 novega sem zasledil na avto.netu,očitno je te opremljen dodatno
wink-1.gif

za 21, se mi zdi dobra cena, je najvarnejši avto v tem segmentu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
100k kilometrov sta naredila v 9ih letih
smile-1.gif

Zgrešen nakup? Zgrešen nakup bi bil korejska jajca.
Za 10.000 km letno bi raje kupil korejska jajca in šel za razliko v ceni večkrat na kakšno lepo potovanje ali pa se pogosto namakal v toplicah. Ampak to je samo moje mnenje.

Mas prav, ampak korejec po po 5ih letih vreden nic, za MB ali pdobnega bosta pa dobila se zmer dost dnarja in lahko sla potovat. Lahko pa naredi kompromis da ni glih korejec pa da ni cist nov pa si ze dost naredu.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
@Simon_Vi

smešno mi je prebirat tvoje poste o korejskih jajcah:)
to pa predvsem zato, ker me je mesec nazaj na parkirišču ustavil razočaran voznik mercedeza A letnik 2007, kupljen nov. Ustavil me je zato, ker namerava kupiti kio (sportage) ker je obupal nad mercedezom.
Toliko napak še nisem slišal o enem avtu, kolikor mi jih je on povedal. Da ne rečem da mi je pokazal vrata čisto rjava, ampak hec pa je da mu po njegovih besedah garancije ne priznajo (pač je že izven 2 letne garancije).
On definitivno ne kupi več mercedeza, ampak kolikor sedaj izgleda bo na vrsti kia:)

Tako da upam da si dobro premislil to zadevo okoli tvojih staršev, da se ne bo na koncu izkazalo da bi bilo čisto ok kupiti korejska jajca, kot sta tudi imela namen (ti boš pa na koncu krivec ker si jih prepričeval kontra)?

Samo toliko v vednost...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vem da misliš dobro, ampak dejstvo je, da zaradi enega primera ne mormo sedaj kar vsepovprek kritizirati.
Če pa že govorimo o tem, lahko omenim, da imata starša do sedaj z vsemi novimi avtomobili (!) srečo. Nikoli nič izrednega. Avtomobile menjavata na 5 let, razen sedanjega, ki sta ga obdržala kar 9 let. In v tem času ni bilo z njim narobe nič. Popolnoma nič resnega!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
lol verjamem ja ..nije žvaka za seljaka.

SimonVi. čestitke, kaj sta rezervirala? Aja?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Mas prav, ampak korejec po po 5ih letih vreden nic, za MB ali pdobnega bosta pa dobila se zmer dost dnarja in lahko sla potovat.

A teb se je čas ustavil nekje v 80ih al kako. Si pogledal zadnje čase kakšne so cene 5 let starih korejcev, recimo kie sportage ali hyundaija tuscona? Surprise, kdo bolj izgublja ceno.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Novi B je trenutno maček v žaklju. Kaj boš dobil, bo jasno šele čez par let, ker gre za nov model in nekih resnih informacij a gre za dober avto ali za jajca, še ni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Novi B je trenutno maček v žaklju. Kaj boš dobil, bo jasno šele čez par let, ker gre za nov model in nekih resnih informacij a gre za dober avto ali za jajca, še ni.
Ah dej dej, to je ja uiber avto, saj je Nemc.
Drugače se popolnoma strinjam, kdor pravi drugače naklada.
Glede Aja. Prva generacija je totalen šrot, baje je druga boljša. Praktičnih izkušenj pa nimam.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

A160 Bluemotion, elegance, z bež notranjostjo in "konfortnim paketom"... Zgleda lepo !

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Zakaj pa prejšnji model? Ni slab (ga ima žena,180cdi in smo zelo zadovoljni), a novi model (B neposredno nadomešča A-ja) nudi toliko več, da se splača dati tudi par jurjev več.

Bencinski motorji so recimo vsi v turbo izvedbi, z manjšo porabo in boljšimi zmogljivostmi. V serijski opremi je radar za zaznavanje ovir, velik barvni displaj na armaturni plošči, mp3, attention assyst itd... redna cela je celo nižja kot pri prejšnjem modelu, ki pa je zdaj verjetno znižan.

Glede na to da bomo avto verjetno kupili tudi mi, sem se malo bolj pozanimal glede enih zadev. Boljši nakup so bencinarji (dizli so podobni kot prej), sam motor pa ni tako nov, saj je enak, le povečan v E klasi. Samodejni menjalnik je 7stopenjski in sicer od VW-ja (DSG),saj je bil 7-tronic verjento prevelik in je menda priporočlljiv. Vzeti je treba obvezno paket za večjo prilagodljivost, saj je sicer zadnja klop zanič (prekratka in prepokončna), ter vsaj krom paket (še bolje pa sport)

Novi A pride junija (svetovna predstavitev bo v sloveniji) in bo sicer narejen na isti osnovi kot B, le da bo precej športen (za kakšne ate torej odpade)

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj, avti so lepi, imajo dobro opremo, pa Mečka je, na prvi pogled super. Samo ti nič ne pomaga, če bodo s slednjimi sami problemi. In ja, da je avto OK po treh letih in 65 k km, ni več neka referenca.

Mene pa zanima, koliko so kaj servisi za te škatle? Glede na to, da recimo Simbio paket za prvih 100 k km servisiranja stane "samo" 1800 EUR, kar je drago?

I

Izbrisan uporabnik #488

Hecna pri teh uber avtih je plastika, kot da bi bila korejska ali slabša.
Avto celi lepo v usnju, tipi topi, potem pa taka nemarna plastika, ki ga naredijo "korejca".

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Primer, ali spet kar tako na pamet?

C klasa. Bež usnje in bež "korejska" plastika. Pa saj ni nič drugače v drugih, npr. v passatu.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
C pre-facelift ima res slabo plastiko. Naš A ima boljšo (je tudi boljša od tiste v Accordu).

Servisi pa niso dragi: imajo paketne cene, za A-ja je cena 99 eur, za C-ja pa 129 eur. Kakšne večje zadeve so seveda več, a nič katastrofalnega.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

A160 Bluemotion, elegance, z bež notranjostjo in "konfortnim paketom"... Zgleda lepo !

Predvidevam da je zunaj potem črn? Men se zdi za penzionerje good choice, ampak jaz bi svojim svetoval raje Imprezo 4x4... če maš 4 kolkr tolk dobre zimske gume, je pozimi res relax. Ni neki prestiž, čeprav ko vse stoji in koplje po snegu, ti pa se gosposko pelješ mimo....