Alfa Romeo Giulia

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
evil.gif
in narediti swap zaribanega ferrari motorja na 1.9 jtd.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Itak ni namenjeno slovenčkom ne skrbi. Ne troši 4,423442224234 l dizla na 100 km.
wink-1.gif

Kak fan bo ziher dal...

FXX K je bil nov 2.2 M€... Prvi rabljeni bi se naj prodajali za 5 M€... Koliko ljudi tolko čudi...
smirk-1.gif

P1 GTR je 3.1 M$. Ziher bo / je že razprodan.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Zdaj pa resno, za ta denar raje tole..predstalvjeno danes
http://www.worldcarfans.com/1160311105004/mercedes-amg-e43-4matic-revealed-with-396-hp-biturbo-v6

Fajn, super, samo ne izgleda nekaj novega, nekaj, kar nismo vajeni, ta mečka je ista, kot ostale mečke oblikovno, alfa pa je nekaj svežega in meni osebno jo trenutno bolj paše pogledat. In ne, nisem eden tistih, ki bi dal toliko za alfo, kot praviš, raje mečko, če pa bi imel res veliko denarja, da lahko jutri kupim mečko in prodam 1 tako mesec staro alfo, bi bila pa prva izbira seveda alfa zaradi že zgoraj naštetega in zaradi tega, se bo tudi prodajala, kolikor se pač bo.

Nazadnje urejeno:

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ksz

ok zdj pa me pa resno neki zanima. čemu taka ljubezen do alf? resno sprašujem, kajti nikoli nisem mel nobene alfe in me zanima kaj je na njej tako posebnega da so nekateri tak hardcore fani te znamke? še clarkson je reku d mora vsak petrolhead enkrat imeti v lasti alfo.. :D pa prosim za resen odgovor. meni so alfe še kr ok zunaj, ampak ko jo vidim notri me pa mine do vsega...
frown-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Alfa ima slavno zgodovino (še Enzo Ferrari je začel pri Alfi), avti (tisti pravi, ne kakšni 1,6) imajo krasen zvok, lep dizajn in športno notranjost, predvsem pa imajo ti avti "dušo".

Iz "mojih časov" se še živo spomnim kako smo sanjali recimo o Alfi 75V6 america, Alfi 155V6 Ti, Alfi 164 QV in podobnih. Sam sem imel možnost peljati alfo 147 (solidno), 156 (nič posebnega) in 159 (odlično).

Sicer pa priporočam ogled:

https://www.youtube.com/watch?v=hFJQGWz9AmM

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
ksz

ok zdj pa me pa resno neki zanima. čemu taka ljubezen do alf? resno sprašujem, kajti nikoli nisem mel nobene alfe in me zanima kaj je na njej tako posebnega da so nekateri tak hardcore fani te znamke? še clarkson je reku d mora vsak petrolhead enkrat imeti v lasti alfo.. :D pa prosim za resen odgovor. meni so alfe še kr ok zunaj, ampak ko jo vidim notri me pa mine do vsega...
frown-1.gif

enako se jaz sprašujem ko vidim folk v škodah
confused-1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
To, da ima avto "dušo", je navadno sranje. Pravijo, da tudi Citroeni to imajo. Kot sem pogruntal, jo ima tudi MB. Jaz bi temu raje rekel šesti čut. Avto točno ve, kdaj je v tošlnu tristo evrov viška in ravno takrat crkne kakšna stvar, ki je še malo dražja.
jezen.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
ksz

frown-1.gif
Da povem kaj mi je všeč pri mojem Mitu 1.4MA 135 TCT alfa red barve.

-na zunaj precej izstopa od povprečnega avtomobila na naših cestah. Mito mislim da še najbolje od vseh Alf, potem Giulietta, starejši niti ne več toliko
-lega na cesti je fenomenalna, iz začrtane linije mi do sedaj še ni uspelo iti (razen enkrat ko so bile še nove gume), lahko greš povsem na milimetre po notranji strani ovinka, avto se ne nagiba niti malo. Pa trdota me sploh ne moti, ker se znam izogibat lukenj.
-v dinamičnem načinu je že kar zabaven za vozit, navora je dovolj (230Nm) že od 1700rpm naprej. Seveda pa se mu za pravi užitek manjka še kakih 30KM, ampak to bom rešil sedaj spomladi, ko se bom oglasil pri CSS.

Res pa da se da te stvari dobiti sedaj že pri vsaki športni izvedenki avta, edino tako nizek v originalu (pod motorjem samo 8cm oddaljenost od tal) ni praktično noben avto pod 30k€.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
ksz

frown-1.gif

enako se jaz sprašujem ko vidim folk v škodah
confused-1.gif
A ti si že videl nekoga, ki bi bil zaljubljen v Škodo?
grims-1.gif

Ker uporabljat Škodo ali biti zaljubljen v njo je nekaj drugega...
grin1.gif

Še odgovor na zgornje vprašanje: nisem ''Alfist'', ampak priznam pa, če mi je kakšen avto všeč. In tale Giulia izgleda prava pristna italijanska mačka po dizajnu in vsemu. Žal ostale informacije kažejo, da zna biti prava Italijanka tudi s čisto pravimi italijanskimi problemi
grin1.gif
.
Poleg tega je vedno fajn, da je izbira. Po tem, ko je Rover crknil, Saab crknil, je lepo videt (oz. upat), da ne bo še ena znamka šla v isto smer.
In sedaj še odgovor ali bi jo imel: ne, ker karavanov ne maram, avto s štirimi vrati pa pri meni odpade. Tako da, kljub temu, da je ne bi imel, nisem ''Alfist'', še vedno uživam ob pogledu nanjo in upam, da bo zadeva na trgu uspešna.
cool-1.gif
In pa, ko bo v salonu jo grem takoj pogledat v živo, da vidimo, če je res plastika ali so tukaj zadevo uredili.
Alfa ti je isto kot neka prepovedana ljubezen: veš, da ni ok, da ne bo šlo dolgoročno, ampak se ne moreš upreti in takrat ko laufa, je love is in the air.
cheer.gif

Imel priložnost za malce daljši preizkus Giuliette: osebno je ne bi imel, ampak ko sem bil v njej, je bil nasmeh do ušes, le na boleč vrat sem moral pozabit
grin1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
grims-1.gif

grin1.gif

takim pacientom sploh ne odgovarjam, sicer pa škoda vsaj ceno drži ohoho proti kakem italijani, pa tudi noben ne nabija o duši ko si lasti škodo, lahko pa ceni njeno zanesljivost, prostornost in ugodno vzdrževanje..
smile-1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
men so tudi časi 75 in 155 še najbolj 'kul' kar se alf tiče, ker so ble zuni zelo lepe, notranjosti pa itak noben ni imel takrat neki oh in sploh tako, da jim niti nisem zameril plastičn interior, ampak sedaj ko so interiori pri recimo nemcih, naravnost vrhunski, jim pa ne morem oprostiti več obupne kvalitete in oblike notri..
frown-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
grims-1.gif

grin1.gif

takim pacientom sploh ne odgovarjam, sicer pa škoda vsaj ceno drži ohoho proti kakem italijani, pa tudi noben ne nabija o duši ko si lasti škodo, lahko pa ceni njeno zanesljivost, prostornost in ugodno vzdrževanje..
smile-1.gif
Pustimo Škode v tej temi. Itak ima vsak pogled, dejstvo pa je, da še nisem videl kupca, ki bi izbiral med Škodo in Alfo.
hysterical-1.gif
Ker sta to avtomobila za čisto različne tipe ljudi.