Alfa Romeo 156 Sportwagon

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Se prav lahko strošek zamenjave podvojimo iz 200 na 400?
smile-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Spodnjo in zgornjo roko za Alfo 156 dobiš za 70 €. Obe novi. Če zamenjaš vse štiri, je materijala za 140 €. Originalni deli na servisu pa te resda pridejo 400 €. Ni ravno bankrot. Lahko, da pa so cene sedaj še nižje.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Lepega audija imaš.
tongue-1.gif

Ampak jebemomiša, meni se zdi, da pride tole do 100 prej ko v 10 sekundah.
grin1.gif

10.5 sekunde do 100 kmh po tovarniških podatkih. Mogoče bi ga spravo na 10s. heheh Gre pa lepo pol od 100 pa vse do 200. Precej bolj, kot sem si mislo.Do zdaj sem menjal en napenjalec , pa klima filter, pa brisalce, žarnice in lambo sondo bom v naslednjih dneh zamenjal (bosch , ebay 110 eur, pri nas 240 eur), ker je stara dotrajana oz. zanič, pa če je ne menjaš, lahko še katalizator zjebeš, kar pa je pol še večji strošek. Elektronika pa dela kot mora. Nobenih dodatnih lučk ni videt
evil.gif

Glede rok pa sem se pozanimal že prvi tedn po nakupu, ker podvozje mora bit brezhibno.Zaenkrat je še OK, pravtako optika.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ja 156 ima 4 roke spredaj
smile-1.gif

Kot audi. 2 roki zgoraj+končnik+roka ki vse to drži
grin1.gif
To je na eni strani.In komplet za levo in desno stran je pa za audija, kot sem že napisal, okoli 200+ eur. Da ima Alfa to 2x dražje. Mislim, da ne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ja 156 ima 4 roke spredaj
smile-1.gif

Kot audi. 2 roki zgoraj+končnik+roka ki vse to drži
grin1.gif
To je na eni strani.In komplet za levo in desno stran je pa za audija, kot sem že napisal, okoli 200+ eur. Da ima Alfa to 2x dražje. Mislim, da ne.

Pa imaš še spodnji roki in pa vezna drogova stabilizatorja, "most" ki vse skupaj drži ni problematičen ker je jeklen. Skupaj 6 kosov na eni strani povezanih z jeklenimi vijaki dolžine 8cm, ki 10 let rjavijo! Ne vem kako je pri alfah ampak pri VAGu ni potrebe po menjavi vseh sklopov, čeprav se to počne ... počne se pa predvsem iz razloga ki sem ga omenil, dostikrat roke ne gredo narazen in je edina rešitev flex in pa segrevanje (posledično moraš menjat vse, ker pri demontaži uničiš)!
evil.gif

Aja a ni večji problem teh alf poleg rok volanska letev? Dokler roke ropotajo je OK, ampak ko gre pa avto naravnost ker se letev odlomi je pa zabavno. Menjava komplet volanskega sklopa (ponavadi je zanič še servo sistem) z obnovljenim pa pod 500EUR ne pride.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Sem zaj šel pogledat , pa mam dve roki, ki ju skup drži šrauf. A da zna bit zapečen? grrr Bomo vidli, ko bo tak daleč.
grin1.gif

Ja nimaš samo dveh, to sta zgornji roki, potem imaš pa še spodnji roki, spodaj je še vezni drog stabilizatorja, zgoraj pa volanski končnik. Ponavadi je pa res problematičen zgornji par rok, ker sta najtanjši pa še skupaj povezani!