dejan_
Zelo lepo, da imaš dobre izkušnje. Verjamem da so tvoje mašince stare vsaj 5 let in več, ker tiste generacije Makit so pa zares bile neuničljive. Novejše so pa zanič, razen če so se od lani kaj popravili (ker sem se ujezil in jih ne kupujem več). 300 Ejev lahko tudi kako drugače zagonim.
Moje prvo srečanje z makitinim šrauberjem, koncem 90. let (prej sem bil zelo zadovoljen z Black&Decker in AEG) : 4 dni pred iztekom enoletne garancije sem ga nesel v Metalko na Brnčičevi, kjer je pooblaščen servis, ker je motorček crknil. Serviser je zadevo popravil v dveh urah, tako da sem lahko kar počakal tam. Je rekel : "Sedaj je bil notri Johnsonov motorček in serijsko crkavajo. Sedaj sem dal noter kitajskega, ta bo pa za večno".
In res, mašino si ustavil, tako da je začelo smrdeti iz nje (zares, ne lažem), pa je še kar delala. Tista mašinca je bila neuničljiva. Sedajšnje so pa poraz, največkrat se polomijo planetni reduktorji tako da imaš samo še počasno hitrost, pa stikala.
Sedaj kupujem Metabo in Hitachi, sta precej boljša, čisto dobra pa ne. Nekaj časa je dobro kazalo z Milwaukee-jem, pa se je tudi izpridil. Sploh kotne brusilke.