akumulator

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
zgleda da se poslavlja, lahko dam močnejšega not kot je trenutni ? zdaj mislim da je 55ah, dal pa bi 62? bo ok? nujnooo
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
cari tnx
smile-1.gif

nevem kaj ga j*be, pred kakima dvema dnevoma sem zgleda pustil radio prižgan, naslednje jutro sploh ni vžgal, pol po pol ure vožnje je komaj, včeraj se je polno ampak samo enih par ur, danes spet komaj, zdaj sem ga priklopo na polnilec pa je kazal polno .. pol pa je itak začelo deževat pa sem mogo pospravit
bonk.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Najprej izmeri velikost prostora za baterijo...da ne bo malo prevelika po dimenzijah pa ti potem ne bo šla noter.Aja..mislim da je samo dolžina drugačna.

No jaz sem iz 55 dal eno od 75, je šla pa za milimetre noter.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ti bodo drugi več povedali, ampak če se ne motim, je treba met neko toleranco. Poglej, koliko je za tvoj štarter predpisano za hladen in topel vžig pa potem vzameš aku, ki ma največ moči z ustrezno zagonsko močjo. Niso vsi enaki.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ponavadi v avtotrgovini vedo koliko je najvecji aku ki pase noter.
Ce je avto se kolickaj nov in nimas nekih dadatnih velikih porabnikov(webaso, hi-hi ojacevalci, tezave z vzigom) potem je brezveze dajat noter neko precej vecjo baerijo ker imas samo vecji strosek.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
da izkoristim temo,

včeraj smo na kable vžigali en avto, ki je stal 2 meseca in je logično šel akumulator. Ok, priključimo kable tako, kot je treba, kresnem in po malenkostnem ubotavljanju avto vžge. Obrati takoj na 4000(bencinar), tako da sem po pairh sekundah avto ugasnil, ker to le ni normalno....po tistem, ga nismo mogli več zbudit. Štarter vergla zelo švoh(premalo toka..)?
Smo skurli akumulator?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Kater avto?
probajte menjat akomulator in potem vzgat, ker preko navadnih kablov avto tezko vzges ce je akomulator zelo slab.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Clio l. generacije. Na menjavo akumulatorja sem tudi že pomislil, vendar sem prvo rajše tukaj iskal informacije..