AKTUALNO: Vse o letnih gumah - testi, cene ...

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Jaz pa iščem 2 komada Bridgestone Potenza RE050A, če kdo ve, kje bi se jih poceni dobil? Dimenzijo pa prabim 225-40-18. Namreč za zadaj že imam dve v dimenziji 255-35-18, za spredaj pa ne. Lansko leto sem kupoval, je imel Lašič in Furlan najceneje, kako pa je letos?
LP

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Čakajo me Fulda Ecocontrol po 39€
cheer.gif
Kje pa si jih dobila po tako nizki ceni?

Furlan v Brežicah, cena za gotovino, dimenzije 185/60/14.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Smo jih že mislil, pa je neki sneg napovedan. Upam, da v torek še bojo.
Ta dimenzija je pri Trgua... po 33,5 z gotovino (v LJ, v CE se mi zdi, da je okol 35
10.gif
ne vem zakaj). Pri Prevol..bi pa tudi naj bla tam nekje-v ponedeljek še niso mel, zdej majo, cena bi naj bla 30-33.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Jok brate odpade! Furlan ni bil nikoli v Brežicah ampak v Dobovi!!!
wink-1.gif

Pa če si bila že tako daleč, bi se lahko odpeljala nekaj hiš naprej k meni na kavo, dokler si čakala, da so ti montirali.
smile-1.gif

Aja, drugače je pa pri Furlanu trenutno grozen naval hrvatov. Sploh po 15.03, je bila kriza. Ljudje živčni, nejevoljni, in kar je najbolj pomebno, slovnensko negovoreči. Vsi, ki imate namen pridet k nam raje počakajte še nekaj dni, da se norija umiri. Pravi šefica, da bo kmalu bolje in bolj znosno.

In, ko ste že začeli reklamirat čeprav pravijo moderatorji, da se ne sme, sem tudi jaz Pirellijeve P7 našel najceneje pri Furlanu.
wink-1.gif

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
kako in kje se meri profil gum? pa nimam tiste merilne plastične napravce; še obstaja kakšen natančen način? in kje meriti-na sredini, ob strani gume?

lp

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Po moje teklana površina. Sredina gume. Če pogledaš noter imaš po kanalu ene izbokline. Kvadratke, na vsakih nekaj kotnih stopinj. Če se ti profil "pogliha" s temi kvadratki je z gumo konec. Mislim, da so mi nekako tako razlagali.

Ob straneh imaš tiste gumijste iglice, ki naj bi bili tudi indikatorji obrabljenosti. Če jih več ni, potem je guma tudi adijo. Določeni proizvajalci gum imajo ob strani številke, ki se brišejo skladno s tem, kako se briše profil. Bojda pravi legenda tako.

In končno oznaka DOT, ki ti pove starost gume. Če sta zadnji dve DOT številki manjši, kot 02 velja vsekakor razmisliti o menjavi gume, tudi če imaš dovolj profila.
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hej, ne zavajaj folka. Iglice so ostanek proizvodnje gume, kmalu po montaži na platišče se izrabijo/odpadejo. Indikatorji izrabljenosti so pa res tiste kocke v utoru - ko je profil zglihan s kocko, guma nima več najmanjšega zakonsko predpisanega profila.

10003193_910.JPG

Takle merilec je v Bauhausu na avtooddelku par €.

ALI PA TU

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Jok brate odpade! Furlan ni bil nikoli v Brežicah ampak v Dobovi!!!
wink-1.gif

redface-1.gif

ok nisem bila sama dol, ampak mi jih je brat pripeljal....sem imela v glavi Brežice, ampak sej ni važno, glavno da sem gumice dobila (on je očitno vedel kam mora it
grin1.gif
ker zime še ni konec. Ne vem, če sem že govorila, na gotovino in količino smo jih dobili po 39€ pa še nekaj centov. Ful ugodno.
Če si pa ti res v tistem koncu, se pa vidimo, ko gremo v Zagreb naslednjič
cheer.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Na mojih Michelin-kah so tiste gumi iglice ob robu pnevmatike in tudi po sredini profila po petih letih še vedno gor in niso odpadle. S tem, da so po robu večje, po sredini pa jih je znatno manj. To zgodbo so mi prodali pri vulkanizerju tako, da... Očitno so me zafrkavali.
grin1.gif

"Šublerji" so danes res poceni ja in nima smisla opazovati "izboklinice" na gumi. Za nekaj € si lahko privoščiš kaj takega
Z2049.jpg
tistih kvazi avtomobilskih igrač pa se le igobajte.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Tako je. Melita ti da -15% na gotovino če si turist oziroma tudi do -20% če si domačin. Ravno nasprotno je prakticirala če si plačeval s kartico. Tam ti je nabila +5% za stroške transakcije. Čeprav pravijo, da se je sedaj popravila in, da na kartico -10%. Vseeno preverite.
wink-1.gif

Je pa recimo zanimivo, da je imel Mercator gume v akciji s 35% popustom. Pri Meliti so bile brez popusta cenejše kot pri Mercatorju z -35%. Ko je na to dala še popust za domače, je bila cena naravnost fantastična.
grin1.gif

Je pa Furlan splošno znana roamrska točka, za tiste, ki jim primankuje milimetrov (na gumi).
grin1.gif

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
KSZ

Ima kdo izkušnje z gumami Bridgestone B250? Imam namreč priliko dobit 4 komade stare 1 mesec za 100€.

To iščeš za cliota ali nekaj podobnega? Mera tam 175? Če je odgovor na oboje ja, potem je tudi moj odgovor ja.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63

ksz..

Na homologaciji piše, da lahko dam na Lupota (letnik 99) naslednje dimenzije gum:
195/45 R15
175/65 R13
155/70 R13

Zanima me ali gre slučajno za pomoto in bi ta druga morala biti R14 oz. zakaj 14 colskih gum ne smeš dat gor
Katere 13" gume sicer priporočate?