Akti mednarodnega prava

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Nujno rabim pomoč! Pišem elaborat in moram nekaj vsebine črpati iz aktov mednarodnega prava. Ker pa o tem nimam blage veze, me zanima kje te akte najdem!? google mi ne da nič pametnega
confused-1.gif

hvala, zvezdice čakajo!
cheer.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
zdej, vprašanje kakšne akte mednarodnega prava rabiš, ker tega je malo morje...mednarodno pravo ureja odnose med državami, mednarodnimi organizacijami ipd...pol maš pa raznorazne - od raznoraznih konvencij, listin o človekovih pravicah do raznoraznih mednarodnih pogodb. Aja...pa maš mednarodno javno in mednarodno zasebno pravo...a verjetno se tvoj elaborat nanaša na mednarodno javno pravo. Na splošno gre pri aktih MJP za raznorazne pogodbe, ki urejajo odnose glede ureditve morja, vesolja, nebesnih teles ipd., pa vse do ureditve statusa določenih oseb (npr. status diplomatov, beguncev..), ravnanj....mjp ureja tut odnose v vojni, pol recimo nevtralnost določenih držav ipd.
Recimo, iz glave mi je padla Pogodba o antarktiki, Konvencija o človekovih pravicah...
wink-1.gif
Sem pa že malo pozabla imena pogodb...lahko doma pogledam v skripto od MJP, pa sporočim, če me ne bo kdo prehitel...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ne rabiš, si mi račistla pojme
wink-1.gif
pišem nekaj v zvezi z lisbonsko strategijo in izobraževanjem, zdaj vem kje in kaj iskat!

hvala, zvezdice seveda padajo
smile-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
aha...če maš pa lisbonsko strategijo pa to, je pa ogromno enih uporabnih info na straneh od evropske unije ipd., zdaj že v večini primerov lepo prevedeno
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če bi bil pravnik, nebi spraševal kaj to sploh je
confused-1.gif

png pa zgleda da je iz tega foha
zmaga.gif