akrilna barva za beton in barvanje fug

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bo šlo?
smile-1.gif

Verjamem, da je na novo zafugirat najboljša rešitev, ampak pojma nimam, kako dolgo bodo še gor te ploščice (28 let so že gor, čisto navadne bele). Imam eno škatlo te barve viška, pa bi se malo igral. Nimam izkušenj s tako barvo, pa me je strah, da se bo koj dol sprala in bom napravil še večjo packarijo...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Verjetno ja. Jest sem prebarval (oz. prelakiral, ker je prosojna barva) komplet ploščice s fugami vred.
Zaenkrat (po parih mesecih) drži bp.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem včeraj en del pobarval za probo, pa zgleda kar ok. Zdaj bom pa malo počakal, da vidim, kako se obnese pri čiščenju itd.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s kakšno barvo si prebarval ploščice?? A lahko kako slikco al pa kako točno se reče barvi?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
@Fusion&@Brgo

Če se prav spomnim je bil lak Novol Novacryl 590 - niti slučajno ni bilo omenjeno, da je za beton/keramiko.
Dobil sem ga tukaj

Da še pojasnim: z mojo sva se zaj..ala s kuhinjskimi polščicami, ki so praktično brez glazure. Občutek ob čiščenju je bil kot da pomivaš tlakovce
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem barval samo fuge, da se nismo slučajno kaj narobe razumeli. Ploščice imajo normalno glazuro in se gor ne prime skoraj nič
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Za fuge pa itak ni problema, ker so porozne. Važno je samo da barva ne poka in se ne lušči.
Čeprav ti povem, da se odlično obnese tudi namenska (akrilna) barva za fuge od Mapei-a ( Fuga Fresca ).
Po barvanju so fuge bistveno manj občutljive na svinjarijo.
Imajo jih npr. v bau-bau štacunah.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aja, sem mislu, da si cele ploščice pobarval.
To imam jst enkrat željo, sam bi rad prej še slišal od koga z izkušnjami.

Podobne teme