Airbag - ali je možno izklopit???

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Pozdrav vsem.

En kolega me je klical za eno mnenje, in sicer, če je možno na sovoznikovi strani izklopit Airbag-e? To ga zanima predvsem zaradi otroka, ki ga lahko voziš na sprednjem sedežu le, če avto nima airbagov.

Sprva sem mu rekel, da to ni možno (zdelo se mi je celo smešno), pa je on rekel, da so njegovi ženi sodelavke rekle, da ja možno airbage izklopit kar preko nekega gumba (???).

Torej, ali je sploh možno izklopit Airbage na sovoznikovem sedežu? Avto pa je Audi A4 (model B6).

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Ponekod se to dobi za doplačilo. Ponavadi gumb obrneš s ključem. Moj Leon tega nima, zato pa ima isofix-e na zadnjem sedežu. Tudi otroke v sedežih je bolj varno prevažati zadaj, ker so isofix pritrdišča kamor pritrdiš otroški sedež povezana ditrektno na karoserijo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
nekateri avto ti imajo,nekateri ne.
Tisti ki imajo,imajo običajno stikalo v predalčku pred sopotnikom, ali pa ko odpres sopotnikova vrata, iz konca armature.

Ce nisi strucko,vprasa na servisu.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz bi reku da je možno ... odpri vrata pri sovozniku pa je mogoče kakšna ključavnica tam? Ali pa v predalu pred sovoznikom ... ponavadi kar sem jaz videl, se z voznikovim ključem deaktivira sovoznikov AB.

Naša Xsara letnik 1999 ima to, prav tako moj DS3.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Torej Audi A4 B6 nima tega rešeno mehansko (kakšen gumb ali s ključem ali kako drugače)?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kolikor je meni znano, je tole pri tem vozilu doplačilo, tako da 95% teh A4 tega nima. Če ga tvoj slučajno ima, je na sopotnikovi strani na armaturni plošči, na delu kjer se srečata armaturna plošča in vrata (za dostop torej potrebuješ odprta sopotnikova vrata).

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
To je tudi mene zanimalo ko sem imel ta avto. Gre pa takole: v sovoznikovem predalčku levo zgoraj imaš en pravokotnik, kjer mora biti ključavnica. V lučki za osvetljevanje kabine pa imaš indikator airbag off (kupit moraš novo lučko).

Nekje na netu (zdajle se ne spomnim obstajajo navodila ampak verjemi da se tega ne boš lotil - če hočeš tako kot je treba je predrago). Programsko menda ne gre. Lahko pa prebrikaš z nekim uporom.

Otroka vozi zadaj pa je rešeno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Kolikor je meni znano, je tole pri tem vozilu doplačilo, tako da 95% teh A4 tega nima.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Airbag je treba iklopit le, če se spredaj vozi otrok v reboard, otrej v kontra smer obrnjenem sedežu (za najmanjše, ko otrok gleda nazaj). Ko je enkrat dovolj velik za navaden sedež, airbag ostane pržgan, sedež pa čimbolj nazaj.