ZDA so od ustanovitve leta 1776 skorajda 95% časa v vojni. Kako za boga jih lahko imenujemo "dobre"? Aja, Hollywood in plašnice v kombinaciji z pomanjkanjem intelekta. Vse jasno.
Za protiutež še ruske vojne po WW2
Korejska vojna (1950-1953), Vietnamska vojna (1955-1975), Invazija Češkoslovaške (1968), Eritrejska vojna za neodvisnost (1974-1991), Državljanska vojna v Angoli (1975-1991), Sovjetsko-afganistanska vojna (1979-1989), Gruzijska državljanska vojna (1991-1993), Vojna v Abhaziji (1991-1993), Transnistrija (1992), Prva Čečenska vojna (1994-1996), Dagestan (1999), Čečenija (1999-2000), Gruzija, Južna Osetija, Abhazija (2008), Sirija (2015-2022) Srednjeafriška republika (2018) in Ukrajina (2014-2022).
ZDA so se vpletle PO konističnem napadu severnega komunističnega dela polotoka na južni del.Korejska vojna - Wikipedija, prosta enciklopedija
sl.wikipedia.org
ZDA so se vpletle PO konističnem napadu severnega komunističnega dela polotoka na južni del.Vietnamska vojna - Wikipedija, prosta enciklopedija
sl.wikipedia.org
Afganistan isto.
Da ne gremo čez ves seznam, rusi so povsod imeli za cilj vzpostaviti marionetne komunistične vlade, kjer so morali vsi slediti doktrini komunizma, blagostanje ljudstva jih ni zanimalo, prav tako se je na volitvah vnaprej vedelo, kdo mora zmagati. Če se je pod marionetno vlado zgodilo ljudstvo, so rusi vdrli s tanki in vzpostavili komunistični red (Češka, Madžarska, Gruzija, ...). Rezultate komunističnih vladavinlahko še danes spremljamo, najlepše so vidni na korejskem polotoku, kjer ljudje pod komunizmom umirajo od lakote, v južnem delu pa so dobro situirani in dobro preskrbljeni. Lakota in pomanjkanje so značilnost vseh držav, kjer je Rusija imela vpliv, od Kube in Venezuele do Severne Koreje. Zanimiv primer je Vietnam, ki je sicer komunistični, delujejo pa gospodarsko kot Kitajska na principih tržnega gospodarstva in kapitalizma in postajajo uspešna država.
Zaključek - dogajanj nikoli ne smemo gledati absolutistično - eden je vedno dober, drugi je vedno slab. Tako kot pri ZDA najdemo dobre in slabe stvari je enako tudi pri ruSSiji. Zgodovine se ne da spremeniti, lahko pa vplivamo na prihodnost. In če bo prihodnost taka kot jo želi giht (rezultate vidimo v Severni Koreji) bomo vsi postali reveži. Poraz gihta pa bi bil dober znak vsem nasilnim avtokratom (kot je bil dolfe in je danes giht) da jih bodo dobili po 3,14čki.
Toliko nori pa vseeno nisoOd amerov razbite države bi se morale zateči h komunizmu.
Resursi v Afganistanu, koreji in vietnamu? Ne, samo boj proti svetovnemu zlu, komunizmu, je bilRusi so napadali zaradi spremembe "režima" američani pa zaradi nadzora nad "resursi".
Ogromno "osvobojenih" držav s strani ZDA ima bistveno nižji standard po intervenciji, razbito zdravstvo, šolstvo, pokojninske sklade in korupcijo na višku.
Ne hvalim ne enih ne drugih. Obojni imajo več kot preveč masla na glavi. Noben ni OK.
Ogromno ameriških vojaških eskapad v bližini evrope je povzročilo evropejcem konkretne probleme, američani so pa $ kasirali. Ker je določen del tega krvavega profita pricurljal tudi v evropo, so določeni hudo hvaležni američanom. Kao kako bi brez njih....... Razbite države z pro ameriško vlado podpisovale hude kredite (katere so dajali američani), da so jim ameriška podjetja gradila na novo infrastrukturo, ljudstvo v teh državah pa crkuje....... Ne zagovarjam rusa, je pa vsaj odkrit pri eskapadah.
Sam menim, da če se že zgražamo nad dejanji nasprotnika, najprej postavimo ogledalo sebi. Na organ mi gre, ko se dejanja npr. američanov kuje v zvezde, ista dejanja npr. rusa pa sankcionira. Pa da ne bo kdo mislil, da so mi rusi blizu ali pomembni.
Popolnoma dol mi visi za ruskote in američane, če danes obojni izginejo iz obličja zemlje.
Ne re za norost temveč za uravnoteženost.Toliko nori pa vseeno niso
Ne re za norost temveč za uravnoteženost.
Ti meni rasturiš državo in jaz grem v komunizem.
Povej Savdijcem.Ugrabljati letala in se zaletavati v stolpnice pač ni kul stvar za početi.
NATO Allies went into Afghanistan after the 9/11 terrorist attacks on the United States, to ensure that the country would not again become a safe haven for international terrorists to attack NATO member countries. Over the last two decades, there have been no terrorist attacks on Allied soil from Afghanistan.
Kradljivcem zj.ebeš znanje.Sedaj imajo rastureno, potem pa bi imeli rastureno in pokradeno
Vse kar si zapisal je, jaz navijam, torej vsi navijajo.
Povedno.
Sam Lada je pa še kar brez V-tec-a in airbagov....Če nisi z nami si proti nam......
In naši so boljši, tudi če so slabši.....
Skrbno izdelana po tradicionalni recepturi.Sam Lada je pa še kar brez V-tec-a in airbagov....
since 1970Skrbno izdelana po tradicionalni recepturi.