Adriaroute 2.30 izšla

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Novosti u odnosu na verziju 2.20:

HRVATSKA
- dodani kuæni brojevi za 127 gradova, te 104 nova grada s imenima ulica
- terenska mjerenja: Istra, Dalmacija, Slavonija, Lika...
- unesene nove dionice autocesta: Šestanovac-Zagvozd, Zagvozd-Ravča, Ðakovo-Osijek, Velika Gorica-Buševec
- napravljene korekcije u rutiranju i ucrtane nove dionice cesta
- ispravljene pogreške prijavljene od korisnika
- tlocrti zgrada u veæim gradovima dignuti u 3D prikaz (vidljivo na uređajima Nuvi 7x5 i Nuvi 8x5)

SLOVENIJA
- kategorizacija cesta prilagođena vinjetama
- nove dionice cesta
- poveæana točnosti kuænih brojeva u manjim naseljima
- nove POI točke
- dodani novi površinski objekti (aerodromi, groblja, industrijski kompleksi, parkovi, sportski kompleksi)

BOSNA I HERCEGOVINA
- dodana 3 nova grada s imenima ulica
- napravljene korekcije u rutiranju i unesene nove POI točke

MAKEDONIJA
- dodana 2 nova grada s imenima ulica u Makedoniji (Tetovo i Negotino)
- napravljene korekcije u rutiranju i unesene nove POI točke

ALBANIJA
- po prvi puta u karti se nalazi i detaljna cestovna mreža Albanije
- 5 najveæih gradova detaljno obrađeno s imenima ulica i POI točkama

Karta je izrađena s novom Garminovom NT tehnologijom koja omoguæava nove funkcije (3d zgrada, praæenje ceste u tunelima..), a karta je memorijski manja. Neki stariji modeli GPS uređaja ne podržavaju NT format (eTrex Legend, eTrex Vista, eTrex LegendC, eTrex VistaC, GPSMAP 60C, GPSMAP 60CS, CPSMAP 76C, GPSMAP 76CS).

Zahvaljujemo se korisnicima koji su nas upozorili na nedostatke koje su uočili na prethodnoj verziji karte, a preporučamo se i ubuduæe. Molimo Vas da nedostatke javite na prijava@navigo-sistem.hr

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
SLOVENIJA
- kategorizacija cesta prilagođena vinjetama

Menda ima opcijo: Zagreb - Graz : Bez SLO vinjete
in te "sfura" od Krapine po Halozah in Slovenskih Goricah do Wagne ali Murecka. He, he!

EDIT:
Pozabil sem napisati, da ta opcija "pelje" do SLO meje po avtocesti, ker je itak "đabe" od SLO meje pa tudi po avtocesti ker je "kostenlos". !!!

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Sem se zgoraj malo hecal!
Ampak bojim se, da "vinjetnih" in "ne" vinjetnih cest vseeno niso prav označli. Vsaj skozi Maribor ne. Če "barvno shemo" prav razumem so "vinjetne " oranžno označene, "ne-vinjetne" pa bolj rumeno. V tem primeru je oznaka skozi Mb nepravilna. "Vinjetna" avtocesta se sicer konča v Hočah kot je označeno vendar "neplačljivi" del sega samo do odcepa za center. Proti Avstriji, kjer sem ob strani črtkano označil je potrebna vinjeta. Preverjeno, lahko predložim račun Darsovih "policajev".

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
bo treba testirat karto še ta teden, če je boljša
smile-1.gif

hvala in lp

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Ker ni več stavb v Zagrebu in v nekaterih drugih mestih. Pa še to. Po naložitvi AR2.30 več ni možnosti v Mapsourcu prenosa podatkov za izračun poti nad imenom kart, ki jih pošiljaš. Vam tudi?

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi: Ker ni več stavb v Zagrebu

Kako ni več stavb v Zagrebu?

Citat:
Uporabnik sylver pravi: baje da je 12mb manjša od 2.20 lol zakaj to
Zaradi "prave" NT kompresije. Kar pomeni, da ne bo več kompatibilna z nekaterimi starejšimi napravami!

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi: Po naložitvi AR2.30 več ni možnosti v Mapsourcu prenosa podatkov za izračun poti nad imenom kart, ki jih pošiljaš. Vam tudi?

To je pri vseh novejših NT kartografijah že privzeto (v bistvu ni več možno izključiti čeprav ni videti kljukice v kvadratku).

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
baje da je 12mb manjša od 2.20

lol zakaj to

Iz prvega posta:
Karta je izrađena s novom Garminovom NT tehnologijom koja omoguæava nove funkcije (3d zgrada, praæenje ceste u tunelima..), a karta je memorijski manja. Neki stariji modeli GPS uređaja ne podržavaju NT format (eTrex Legend, eTrex Vista, eTrex LegendC, eTrex VistaC, GPSMAP 60C, GPSMAP 60CS, CPSMAP 76C, GPSMAP 76CS).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Sem se zgoraj malo hecal!
Ampak bojim se, da "vinjetnih" in "ne" vinjetnih cest vseeno niso prav označli. Vsaj skozi Maribor ne. Če "barvno shemo" prav razumem so "vinjetne " oranžno označene, "ne-vinjetne" pa bolj rumeno. V tem primeru je oznaka skozi Mb nepravilna. "Vinjetna" avtocesta se sicer konča v Hočah kot je označeno vendar "neplačljivi" del sega samo do odcepa za center. Proti Avstriji, kjer sem ob strani črtkano označil je potrebna vinjeta. Preverjeno, lahko predložim račun Darsovih "policajev".

naviju nesmeš 100% zaupat in moraš še vedno gledat tableob cesti

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
naviju nesmeš 100% zaupat in moraš še vedno gledat tableob cesti
To ti nekateri celo vsakič sproti na začetku tudi napišejo. Kaj pa ne berete pomembnih stvari.
sprasujem se.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik luka51 pravi: naviju nesmeš 100% zaupat in moraš še vedno gledat tableob cesti

Ko vidiš to tablo ob cesti je prepozno!

Pa me to v bistrvu sploh ne briga. Opozoril sem samo na napako v "friško" izdani navigaciji, da komu kakšen evrček prihranim

Roby11

Pripravnik
16. nov 2007
501
0
16
Maribor
Točno tako Jodlar. Ko to tablo vidiš si že tako daleč, da ni več moč obrnit se oz. izognit. Te že čaka "DARS policija"
wink-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Sem bil prehiter!
O izboru "vinjetne" in "ne-vinjetne" ceste skozi Maribor sem sklepal samo po barvni oznaki ceste, ki v resnici ni točna.
Vendar, če se hočete izogniti nakupu vinjete na poti iz Hrvaške mimo Maribora do avstrijske meje ali obratno vas AdriaRUTE v2.30 vodi pravilno glede na izbor vodenja (Routing). Pri izboru ne-izogibanja plačljivih cest (angl. Try to avoid / neodkljukano Toll Roads) vas skozi Maribor pelje po plačljivi avtocesti.

Če pa izberete izogibanje plačljivim cestam (angl. Try to avoid / odkljukano Toll Roads) vas pelje ob avtocesti do starega mejnega prehoda v Šentilju.

Vsem prizadetim se za netočno informacijo opravičujem.

EDIT: Potrebe po takšnem izogibanju ali ne-izogibanju ne komentiram. Pišem izključno o kartografiji AdriaROUTE v2.30, ki v opisanem primeru deluje točno glede na kategorizacijo ceste in izbor vodenja.

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Novosti u odnosu na verziju 2.20:

SLOVENIJA
- dodani novi površinski objekti (aerodromi, groblja, industrijski kompleksi, parkovi, sportski kompleksi)

AdriaTOPO v2.11 ima vrisanih mnogo več letaliških stez, kot jih je v AdriaRoute v2.30NT (Brnik, MB in Portorož)
confused-1.gif

Kdaj bodo DEM podatki, klasična( ne NT) verzija, podpora za TMC, urejena TYP datoteka,...?
frown-1.gif

zmaga.gif
za prvi zemljevid Albanije

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Kako pa je z Kamacovimi popravki za izgled ? Jaz sem zmenjal TYP datoteke , vendar v izgledu karte ni sprememb.

Pozdrav