A ste ponosni na svoj kraj in zakaj?

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
okej, to se je razvilo v neko čudno smer
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ne morem reči, da sem nekako ponosem. Je res, da cenim to, kjer živim. Kraj sam po sebi je majka ... nobenega prometa, center je 3 km vstran, imaš občutek, kot če si way behind time, ni gužve, ni sile, večja civilizacija pa je takoj za vogalom.

Je pa res, da včasih ne moreš biti ponosen na kraj, če imaš dve hiši vstra takega, ki si hoče zgraditi 8x4 bazen, brez tega, da bi imel filtrirni sistem, klorirano vodo itd. Me zanima, koliko bo veselja, ko bo voda po treh dneh rumena, čez en teden pa bomo vsi duhali prijeten vonj. In ne boš ga prepričal za nobeno ceno ...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Spet fousija.. Zoki je nekaj naredil, vasi nespo zupani pa nic..
evil.gif

In kaj je to naredil, razen, da je podražil parkirnino?

Tudi jaz imam kakšnega znanca v LJ in niso nič kaj dost navdušeni nad Jankoviæem in njegovim županovanjem.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Lahko bi se na temo vrnili? zakaj set ponosni na svoj kraj in ne zakaj ste fauš drugim.

Res me zanima na kaj ste ponosni lepo naravo, zgodovino, dogajanje.....

Niso vsem všeč enake stvari zato prosim malo več potrplenja do vsrh krajev, regij, mest.....

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
OK, pa naj bo po daljšem času spet en tak odgovor, ki se nanaša na temo: če sem ponosen na kraj, težko odgovorim, je pa geografsko zelo dobro pozicioniran. V bližini imamo gozd, nekaj stran Karavanke in Julijce, Kamniške alpe in tudi škofjeloško pogorje ni daleč (
cheer.gif

Nedaleč stran teče reka, ki se izliva v Savo. Taisto Savo, ki na nadaljni poti postane vedno bolj onesnažena
evil.gif

Hja, v našem kraju je celo kmečki turizem. Kdo bi si mislil.
Pa o ljudeh. Imamo trenerja slovenske reprezentance (ne bom napisal, v katerem športu ... ne ni šah, niti pikado
evil.gif

Suma sumarum, če dobro premislim, seveda sem ponosen na svoj kraj !!!!

Noker

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Nekaj o Ljubljančanih. Pustimo na strani dejstvo, da so najbolj nestrpni in vsiljivi vozniki in da tečno govorijo.
crazy1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Za Ljubljano nimam kej pisat, se bom pa definitivno čez par let preselu v Kranj.
Iz lošega u gore, bi rekli bivši zemljaci
grin1.gif

zakaj?
smile-1.gif

Stokrat sm ti reku da pjt na jesenice, vsaj nebos imel nizkega zeleza v krvi
cool-1.gif

LP

hysterical-1.gif

ma daleč so jesenice

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Nekaj o Ljubljančanih. Pustimo na strani dejstvo, da so najbolj nestrpni in vsiljivi vozniki in da tečno govorijo.
crazy1.gif

Kdo ti je kriv, da si si našla bedasto družbo?!?

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
@ all

Vedno se bo na prebivalce glavnega mesta gledalo drugače kot ostalo rajo. Pri tem ne mislim samo na našo kokoško ,ampak je isto tudi v ostalih državah. Na Hrvaškem nihče ne prenaša Zagrebčanov, v Srbiji Beograjčanov,.....Mogoče je temu vzrok to, da se imajo prebivalci glavnih mest za nekaj več, pa če priznajo to ali ne.

moje skromno mišljenje

Meni se bolj zdi da imate vsi manjvrednosti kompleks. Ker jaz zagotovo ne mislim da sem kaj več kot ti oz. kdorkoli drug neglede odkod prihaja. Možno je pa tudi da obstaja taka raja, ki misli da je zaradi bivanja v LJ nekaj več. Povsem možno, samo jaz ne poznam nikogar.

Je pa res kar praviš, da nikjer nihče ne mara glavnega mesta. Zakaj - so pa mnenja deljena.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Ker je Kranj isti poden, kot Ljubljana (če ne še večji...
frown-1.gif

Dost jih gre v Kranj zarad cenejših nepremičnin
wink-1.gif
Bo pa narodnjak napisu zakaj gre v kranjsterdam.

Ja tud to, samo neki govorijo da bojo šle cene gor, zaradi vinjet kao.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
crazy1.gif

Se ne bi strinjal, po moje je situacija prej obratna. Sicer imaš razne Korle, ki se obremenjujejo s periferijo, drugač pa poznam precej več Štajercev, ki jim gre v nos vse, kar je iz Ljubljane, čeprav argumentirat tega sovraštva ponavadi ne znajo. Sam nimam teh problemov. Ok, na živce mi gre jutranja gneča na vseh LJ vpadnicah, ampak po drugi strani me nihče ne sili tja hodit delat. Kreteni so sicer povsod, ampak naš konec ima vsekakor več lokalpatriotskih kretenov, to je pa sigurno res.

Je pa Ptuj lepši od Lj v celoti gledano, tudi življenje tu je bolj prijetno. Sicer popolnoma subjektivno mnenje, ampak ker sem sprobal oboje je vsaj do neke mere utemeljeno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Evo ti argument sprve: ker so naduvane pyzde, ki ti to posredno, neposredno,..., bilo kak dajo vedet. pa če se zdaj žabari tu po trepalnicah mečete, tak je. Saj se sami tega ne zavedate, ker je to podzavesto. To se recimo vidi ko pridejo na podeželje, imajo vzvišen odnos do tistih hribovskih neandertalcev, počutijo se večvredno. ko pridejo v manjše mesto, te ovi jaki frajeri iz metropole gledajo vzviška, češ, kaj te bote vi vaščani. Prideš z ne lj tablico na območje močvirja, te dobesedno hočejo skinit dol iz levega pasa, češ, spokaj od kot si prišel, jaz sem od tu, meni se mudi, jaz bom prvi. Kuzla deli ostalo slovenijo na štajerce in hribovce. Takih primerov je ogromno in večinoma to delate podzavestno, zato pa vas noben ne mara. In najhujše je da se tega nalezejo še nežabarji, ki takoj posvojijo novo "kulturo", enostavno ne moreš verjet kak hitro. Sem 2 taka primera doživel, ko sta 2 mariborčana v nekaj mesecih začela kvakat in popolnoma prekinla večino stikov z vsemi tukaj, ker sta ona dva zdaj postala fancy, zdaj sta ljubljančana in se sramujeta "hribovsega porekla"
Najlažje je nazaj bleknit faušija
confused-1.gif
ja sine moje čega sem ti fauš?
večji standard? žal ne, dokler mam polno rit, jo lahko imaš ti zaradi mene 10x bolj, pa mi je vseeno
večje mesto? ki je tu prednost?
več trgovin? jih mamo že tu preveč
1 ura da prideš ven iz močvirja? jaz rabim 5 min, pa sem v šumi

ajde, da vas čujem, čega smo vam fauš?

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Meni se bolj zdi da imate vsi manjvrednosti kompleks. Ker jaz zagotovo ne mislim da sem kaj več kot ti oz. kdorkoli drug neglede odkod prihaja. Možno je pa tudi da obstaja taka raja, ki misli da je zaradi bivanja v LJ nekaj več. Povsem možno, samo jaz ne poznam nikogar.

Je pa res kar praviš, da nikjer nihče ne mara glavnega mesta. Zakaj - so pa mnenja deljena.

ma manjvrednostnega kompleksa sam osebno nimam, zakaj bi ga imel....pri nas imamo pivovarno, ki ima v lasti še eno pivovaro
hysterical-1.gif

Drugače pa nimam nič proti Ljubljani saj kmalu začnem delati v LJ, moja mama je Ljubljančanka,imam dosti prijat lov iz LJ.Ne dam se pa prepričati, da ni res, da se nekateri Ljubljančani vzvišeni in nekaj več ker so iz Ljubljane ( ne pravim vsi, ampak verjemi da bi se jih našla lepa številka) Drugače pa,sej veš, sto ljudi sto čudi.

be cool