A so Slovenci normalni?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
oh, ob tebi je še vsaka grda ženska lepa
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kaj ma moja grdoba veze s tem kaj smo debatirali malo prej?
Če bi imel 8 jurčkov plače bi lahko vzel kredo za lepotno operacijo?
aplauz.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Mater, hitra sta.
Ajde, zdej je bilo malo zaje.bancije, zdej pa nazaj k temi.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
lej če ti misliš, da ti meni kosti mečeš se malo motiš, jaz ti lahko mirno odgovorim tako kot je, in če misliš in se zabavaš ob tem občutku da me drkaš v glavo, se pač motiš, ker nisem več stara 15 let. si nekdo ki je popolnoma nepomemben v mojem lajfu in mi je čisto vseeno zate, zato lahko hodiš po trepalnicah, pa se ne bom sekirala zaradi tebe, lahko se ti le smejim, ker si res glih toliko butast kolikor misliš da si pameten in duhovit. duhovit si lahko za 15 in 20 letnike in za sebi enake, zame pa žal ne, ker sem daaaaaleč pred tabo, tako primitivno kot se ti obnašaš se obnašajo samo kreteni. me zanima kje boš čez 10 let, še zmeraj na alterju podrkaval, iskal sim kartice, na trdo sral in kozlal vse povsod..
Resnično ne razumem tvojega razmišljanja in obnašanja.
Že celo temo pišeš, da so ljudje butasti, da nič njimajo oz. imajo vse na puf, obenem izpostavljaš svoje premoženje (da ne rečem da se hvališ) in opisuješ svojo pot kot edino pravo ... v naslednjem postu trdiš, da si pred vsemi in nad vsemi, da ti je vseeno kaj si mislijo ljudje na tem forumu mislijo o tebi. Obenem čisto vsako temo zaspamaš totalno, ker se nekdo obregne vate in dve strani teme posvetimo spet branju tega, da ti je vseeno kaj si mislijo o tebi in da si boljša od vseh.
Ne vem no,
13.gif
Vzemi si tale forum malo bolj na izi, ni potrebe po tem, da se v vsakem trenutku počutiš ogroženo in kot da kdo napada tvojo osebnost, napadajo kvečjemu tvojo virtualno podobo.

Sorry za off, samo resnično je nadležno, da se vsaka življenska debata na tem forumu sprevrže v debato o bmw-jih in o tem kaj nekdo ima in kaj drugi nikoli ne bomo imeli, ker smo enostavno preveč neumni in nedorasli.
crazy1.gif

Da napišem še nekaj na temo ... ljudje smo pač zaletavi. V življenju smo dostikrat prikrajšano za kakšno materialno dobrino in potem ob prvi plači ali napredovanju navalimo kupovat vse kar smo si želeli že nekaj let in si misliš "pa saj bo šlo". Za kakšen mesec, dva se odpoveš določeni stvari pa misliš, da bo pokrito. V takih situacijah se dostikrat zgodi, da te nekaj drugega udari po žepu in potem se začneš vrtet v začaranem krogu. Sama sicer nisem jemala kreditov ali leasingov, sem pa ob prvi plači začela trošit preko svojih zmožnosti. Kar naenkrat je vse na dosegu roke, če ne pa kreditno potegneš in podpišeš pa plačilo odložiš. Velika napaka je to, ker traja kar nekaj časa, da se zvlečeš ven iz teh stvari, ker naenkrat položnicam ni kraja in daješ celo plačo samo zato, da plačuješ razsipnost za nazaj.
No mene je izučilo in zdaj raje 2x premislim ali se nekaj splača oz. ali brez tega res ne morem, zato tistim, ki še niste v službi svetujem, da takoj ko se zaposlite del dohodkov dajete na stran. Saj ni nujno da veliko, ampak že če daš 100€ na mesec na stran se v enem letu že nabere za zelo dober računalnik ali lcd, fotoaparat, renoviranje sobe ali določen luksuz, ki si ga želimo pa presega naše finančne sposobnosti.
Je pa res, da v takih situacijah nikoli ne poslušamo drugih, ampak nas življenje samo izuči kako je treba. Najprej je treba ustvariti, šele nato trošiti, čeprav mislim, da pri stanovanju in novem avtu brez pufa žal ne gre. Življenski stroški so žal previsoki, da bi si lahko privoščili neko hudo varčevanje in bi bilki zmožni v roku dveh let skeširat nov avto. Tukaj se mi zdi leasing pametna naložba, če skupni stroški avtomobila na koncu ne presegajo naših zmožnosti.

lp

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Težka bo. Večini takih stil življenja gladko požre tistih 30% mesečno.

No skoraj 2,5k je še vedno dovolj za lajf, če so kot govorima vsi ostali pufi kriti...
Še enkrat: sem prepričan, da 90% takih ljudi komaj preživi čez mesec. Pa vem, da se bere perverzno ampak tako je.
Saj je Pahor lepo rekel, da z 3000 ne pride skoz in troši rezerve.
Pa od enga direktorja pred letom sem (posredno) tudi čul, da s plačo (tudi okoli treh čukov) komaj preživi mesec.

Pač ne piješ Union ampak kako drago vino, ne voziš Opla, ampak kaki Daimler...
Se takoj nabere.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36

Hvala za diagnozo mojega zdravstvenega stanja.

Še sebi jo postavi
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
itak nc ne pomaga, ker kliknes odgovor in vse vidis. bv...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Popolnoma razumem, da se par za stanovanje zapufa. Jaz se s svojimi starši dobro razumem in tudi s starši od žene. Ampak ni varijante, da bi živel pri njih. Ni govora o prizidkih in adaptacijah. Ti avtomobilčki pa so res problem. Doma živi v štali, ampak važno da ima velika kola ispred. fak

I

Izbrisan uporabnik #488

Recesija bi morala biti idealen trenutek, da bi ljudje začeli kupovati le tisto, kar potrebujejo in zmorejo kupiti.

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
Maci - Bitch - Leprotto - Maxi ...

lepo, lepo, še ligenj, pa talepa pikica, pa mamo lahko orgije ... juhu !!

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Samo glej, da te ded čez 3 leta ne menja za mlajši model oz. za atraktivnejšega, sej veš kaki so moški...

Hardly to believe !

Je stari navajen na starine. ma starga beemveja (ne enga, kr 3), kmal bo mel še staro ba(y)bo ... skratka, bodoča družina antikvariarjev ... ko se jima bo rodil otrok, bo ziher mel že 10 let ...

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
OK, dost, gremo nazaj na temo.

Takole, dandanes si je zelo težko omisliti življenje brez posojila. Če ne prej, se s tem soočiš, ko gradiš. Seveda maš še opcijo, da greš v podnajemniško, sam qrc, ko po x letih še vedno nimaš nič, tud dnarja ne.
Najet puf za avto tud ni slabo, sam za takega, kakršnega rabiš. V tem ni nič slabega. najeti puf za kaj drugega tud ni slabo. Zakaj bi šparal neki za y let vnaprej, če lahko uživaš že danes. Je žal preveč nezavarovanih železniških prehodov v SLO, da bi računal na jutri.
Seveda pa je jasno, da si mora človek postavit neko mejo, do kam lahko gre. Kar pa ne pomeni, da pufa ne najame samo zato, ker se boji, kaj bo. Če živiš na tak način, potem NIKOLI nimaš nič, ker samo čakaš, kje bo usekalo.
Če čakaš na "boljše" čase, se bojim, da nikoli ne dočakaš. Zmeraj se najde nekaj, kar gre lahko narobe ...

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
gre se za količino pufa
nesmiselno je imeti mesečni puf 1100 če zaslužiš 1200 recimo. ni pa probelm imeti 2k € pufa mesečno, če so dohodki 3 k €..
ampak pri nas ima folk 900€ calungo, pa 850 € pufa pa je še ene 3 k € v minusu...