A se sme tožit...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
...družbe, ki delajo razne ankete in raziskave?
Namreč moj stacionarni telefon služi samo še temu v namen.
Kar naprej kličejo iz kakšnih anketnih hiš, kjer bi z mano ankete in raziskave javnega mnenja delali.
A jim lahko prepovem klicanje moje številke in zagrozim, češ, da jih bom tožil, če me še kdaj pokličejo?

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Kako se le upajo klicarit tako eminenco kot si ti? Jaz bi ti svetoval takole, ko te pokličejo in vprašajo za "pet minut" časa, jih reči seveda, vendar pod pogojem, če jim smeš ti pred začetkom pogovora tudi nekaj povedat. Nato jim povej, da si bil sošolec od Nelsona Mandele in, da so Nelsona v vrtcu klicali Nelsi... Omeni tudi, da je že v vrtcu kazal znake odklonskega vedenja, ko ste šli ostali vrstniki v prvi razred južnoafriške osnovne šole je šel Nelsi prvič v popravni dom. Na zaključnem plesu ob koncu male mature je bil Nelsi izpuščen iz južnoafriškega popravnega doma in ste se skupaj zabavli. Vendar Nelsija nikakor ni izučilo, še naprej je gojil devianten odnos do okolice, končno so ga odstranili iz družbe za 20 let.
Ti povem, s takimi zgodbami, se jih boš ziher rešil...

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
mi je ena kolegica ki je delala te ankete rekla, da morš dobesedno povedat: ne bom odgovarjal na vaše ankete, drugače te označijo in kličejo še naprej.. ne pomaga da jih napizdiš, nadereš, prekolneš, pošleš v nevem kake telesne odprtine, nič..

zapomnite si: ne bom odgovarjal na vaše ankete..

upam da pomaga..

jaz ko sem v ljubljani stanovala po enem tednu odklopla stacionarca, kr so me 10x klicali za neke akete.. hvala lepa..

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
heh, jst se na stacionaren telefon sploh ne oglašam več, razen če se mi čist slučajno da...itak praktično noben (razen res redkih frendov, pa še ti me itak vsi na mobilca kličejo) nima moje domače, tko da že vnaprej vem, da ni zame.
wink-1.gif

Drugače pa nimaš osnove za tožbo...tut splača se ne...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Stardec, jaz te razumem. 2 dni nazaj sem dobil siol telefonijo in sem posebej povedal da NOČEM objave v imeniku, pa me je že pol ure po tistem, ko sem vštekal telefon, že klicala ženska in reklamirala prodajalno pohištva v Furlaniji. Mislim, WTF?! Očitno so stacionarci res samo še za reklamiranje.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Najlažje je dobit stacionarno številko, pa težit. Jaz sem dala odklopit telefon že več let nazaj iz teha razloga.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:

zapomnite si: ne bom odgovarjal na vaše ankete..

upam da pomaga..

jaz ko sem v ljubljani stanovala po enem tednu odklopla stacionarca, kr so me 10x klicali za neke akete.. hvala lepa..

Očitno jim nisi rekla: ne bom odgovarjal na vaše ankete..
evil.gif

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz

So res postali tečni s temi anketami po stacionarcih, najbolj glupo je pa tisto vprašanje: A mi lahko daste osebo, ki je imela na zadnje rojstni dan? Ne, je v službi! Kdaj pa pride? Ja fak glih bo tebe nekdo poslušu ko pride iz službe!
grin1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Se mi zdi da sem enkrat bral, da obsraja zakon glede tega. Če te neko podjetje kliče jim poveš da ne želiš več prejemati klicev od njih in da ne boš odgovarjal. Če te še enkrat pokličejo, jih lahko prijaviš. Samo to bo mogu eden povedat, ki se malo bolj spozna na to.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj pa še imate sploh stacionarne telefone? Mi smo ga odjavili 2 leti nazaj, sporočili vsem sorodnikom, ki so nas klicali na navadni telefon, da nas lahko dobijo na mobitel in je mir. Itak ima že vsak mobitel, v tujino pa ne kličemo, da bi zaradi tega potrebovali stacionarni telefon za nižje stroške.

BTW: Čudi me, da teli anketarji ne kličejo na mobitele (hvalabogu sicer
crazy1.gif
) A bi jih preveč stalo?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Eh ne moreš zaradi tega tožit anketnih centrov...

Ena od rešitev je prikaz številke klicočega... Pri nas to imamo (T-2 telefonija) in če sumim, da je kaka anketa (kar se da takoj prepoznat po številko - ne vem jaz to znam) se enostavno sploh ne javim.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
3x te lahko poklicejo zaradi ene in iste ankete, pol te vec ne klicejo. sem to delal ene 3 tedne pocitnisko. ce vrzes dol, te naroci kdaj drugic. za osebo ki je imela nazadnje rojstni dan v gospodinjstvu pa se rece zato, da je vzorec bolj natancen. stevilke se generirajo avtomatsko in se klice dobesedno na blef, imenik gor al dol
smile-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
3x te lahko poklicejo zaradi ene in iste ankete, pol te vec ne klicejo. sem to delal ene 3 tedne pocitnisko. ce vrzes dol, te naroci kdaj drugic. za osebo ki je imela nazadnje rojstni dan v gospodinjstvu pa se rece zato, da je vzorec bolj natancen. stevilke se generirajo avtomatsko in se klice dobesedno na blef, imenik gor al dol
smile-1.gif
Podjetje E-izobraževanje d.o.o. je stranke iskalo tako, da so preko klicnih centrov (3 ženske ali 4 v studiu) klicale po vrsti iz telefonskega imenika. Vse kraje v neki okolici.. enkrat ta kraj, drugič drug... vse po vrsti....
tajnica je prekopirala stran ali dve v telefonskem imeniku na format A3, ter predala naprej... one pa so po vrsti klicale, ter označevale z zelenimi in oranžnimi flomastri glede na odziv stranke..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene so že klicali od ene agencije na mobitel, češ za eno finančno svetovanje če bi bil kandidat.

Škoda da sem imel takrat polne roke dela in teto nahitro skenslal. Sem se kasneje spomnil, da bi jo lahko vsaj vprašal, kje je sploh dobila mojo telefonsko številko.
10.gif

Se pa bojim, da bo teh kekcev čedalje več klicalo na mobitele.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Jaz sem dobival položnice od Rdečega križa. Sem potem spodaj podpisani poslal mail z vprašanjem, od kod njim sploh moji podatki (Ime, priimek, naslov) pa nisem dobil odgovora. Položnic pa tudi nisem več dobil.

lp