Ne nicesar glede druzinskih clanov ne rabi navajat. Dovolj je, da dokaze da vozila ni vozil. Lahko tudi napise da je vozilo vozil nekdo drug (kar je jasno ce ga ni on), vendar njegovih podatkov ne bo dal. Ker tega zakon od njega ne zahteva. To z druzinskimi clani je pac navada ratala. Ampak point tega clena je, da ce dokazes da nisi vozil ti, nisi dolzen nobenih drugih podatkov dajat.Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
ne, dokazati mora, da on ni vozil in tudi navesti, da vozilo poleg njega uporabljajo drugi družinski člani, zoper katere se pa po ustavi ni dolžan izpovedati.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Apollo, je to 100%, ker se mi zdi malo čudno, ker potem bi vsi dobili neke alibije, pa še nisem slišal, da bi se to pogosto izkoriščevalo?
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tudi v sloveniji se da iz slike razbrat ali vozi ženska ali moški. preverjeno. ker je moja padla na radar in sem dobil kazen, pa sem pisal pritožbo da nisem vozil jaz... in v obrazložitvi je potem pisalo da drži, ker se na sliki vidi da je za volanom ženska....
Citat:
sjtv sej na sliki ki sem jo jaz dobil domov se tudi ni videlo... je bil "zmazek"...
ampak očitno imajo za sodišče "boljše verzije"...
Gre za iskanje izgovorv, ne pa izmikanje odgovornosti. Za vsako pizdarijo je fajn imeti dober izgovor, če ga nimaš si jo naredil praktično namerno.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
vedno bi se moralo kaznovati lastnika avtomobila, če je dvom v voznika....nehajmo se izmikat...se v službi šefu tudi izmikate z odgovornostjo, ko kaj naredite narobe?
Citat:
prav, potem si je sodnik "izmislil" da se jasno vidi da je vozila ženska...
domnevam da je moral videti skozi šipo drugače nebi mogel ugotovoviti kdo je vozil knede?
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
vedno bi se moralo kaznovati lastnika avtomobila, če je dvom v voznika....nehajmo se izmikat...se v službi šefu tudi izmikate z odgovornostjo, ko kaj naredite narobe?