A polovicka se velja? :)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
ne, dokazati mora, da on ni vozil in tudi navesti, da vozilo poleg njega uporabljajo drugi družinski člani, zoper katere se pa po ustavi ni dolžan izpovedati.
Ne nicesar glede druzinskih clanov ne rabi navajat. Dovolj je, da dokaze da vozila ni vozil. Lahko tudi napise da je vozilo vozil nekdo drug (kar je jasno ce ga ni on), vendar njegovih podatkov ne bo dal. Ker tega zakon od njega ne zahteva. To z druzinskimi clani je pac navada ratala. Ampak point tega clena je, da ce dokazes da nisi vozil ti, nisi dolzen nobenih drugih podatkov dajat.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Apollo, je to 100%, ker se mi zdi malo čudno, ker potem bi vsi dobili neke alibije, pa še nisem slišal, da bi se to pogosto izkoriščevalo?
rolleyes-1.gif

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Preberi si sodbe višjih sodišč. Ničesar mu ni treba dokazati. Vzbuditi razumen dvom da ni vozil NI ENAKO dokazati, da ni vozil vozila.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Apollo, je to 100%, ker se mi zdi malo čudno, ker potem bi vsi dobili neke alibije, pa še nisem slišal, da bi se to pogosto izkoriščevalo?
rolleyes-1.gif

Hah ena zgodba iz kakih dobrih 10 let nazaj. Znanec v nemčiji je vsakodnevno naredil veliko km, žena pa praktično ni vozila. Pa so ga dobili na radar in je dobil sodnika, pa sta se zmenila, da bo ona šla pričat, da je ona vozila, da nebi on pik fasal. Pa pride na sodišče in začneta razlagat, kako je ona hitro vozila, pa mu sodnik pribije, a ona tud tako hitro vozi, potem moramo pa nje tud kazen napisat, ker se je na fotki razločno videlo, da je on za volanom
hysterical-1.gif

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Kar je apollo napisal je 100% in glede izkoriščanja in pridobitev alibijev ti povem, da ne gre vsak "skozi".

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
tudi v sloveniji se da iz slike razbrat ali vozi ženska ali moški. preverjeno. ker je moja padla na radar in sem dobil kazen, pa sem pisal pritožbo da nisem vozil jaz... in v obrazložitvi je potem pisalo da drži, ker se na sliki vidi da je za volanom ženska....

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Dobra ideja- ko voziš si daš lasuljo na glavo pa gas..no, kakšen štiber bi čudno zgledal z lasuljo, ker je kot en četnik.
wink-1.gif

Stieber

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tudi v sloveniji se da iz slike razbrat ali vozi ženska ali moški. preverjeno. ker je moja padla na radar in sem dobil kazen, pa sem pisal pritožbo da nisem vozil jaz... in v obrazložitvi je potem pisalo da drži, ker se na sliki vidi da je za volanom ženska....

Kakor kdaj. Doslej pogledal ene 10 slik (nobena moja, na srečo
grin1.gif
), pa se na nobeni ni videlo, vedno moti odsev od šipe.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Iz izkušnje dobrega kolega... Dobil od redarstva kazen + sliko, kjer se voznika ni videlo nič... Dal ugovor, na sodišču se ga je pa lepo videlo... Zgleda da zanalašč dajo slabšo kvaliteto-da folk ugovarja pa pol polno plača.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Naredijo več zaporednih slik v razmaku sekunde ali dveh, pa ti še na podlagi tega dokažejo kolikšno razdaljo si prevozil v tem času, če hočeš slučajno podvomiti v točnost meritve.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
sjtv sej na sliki ki sem jo jaz dobil domov se tudi ni videlo... je bil "zmazek"...

ampak očitno imajo za sodišče "boljše verzije"...

Ne zmazek, ne vidi se skozi šipo, ker nimajo poli foiltra na kameri.
Ločljivosr slike je sicer odlična, ko gre original pogledat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
prav, potem si je sodnik "izmislil" da se jasno vidi da je vozila ženska...

domnevam da je moral videti skozi šipo drugače nebi mogel ugotovoviti kdo je vozil knede?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
vedno bi se moralo kaznovati lastnika avtomobila, če je dvom v voznika....nehajmo se izmikat...se v službi šefu tudi izmikate z odgovornostjo, ko kaj naredite narobe?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
vedno bi se moralo kaznovati lastnika avtomobila, če je dvom v voznika....nehajmo se izmikat...se v službi šefu tudi izmikate z odgovornostjo, ko kaj naredite narobe?
Gre za iskanje izgovorv, ne pa izmikanje odgovornosti. Za vsako pizdarijo je fajn imeti dober izgovor, če ga nimaš si jo naredil praktično namerno.
grims-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ko govorimo o denarni kazni se strinjam, naj potem lastnik "izterja" od "sorodnika", ali pa šef od delavca.
Če pa so v igri pike pa seveda ne. Zakon namreč pri pravni osebi določi, da kazen plača odgovorna oseba. Recimo v Krki bi imel Colarič že 10X odvzeto vozniško, čeprav verjetno sam sploh ne vozi slu¿benih vozil - skrajno zbanaliziran primer, enako kot neživljenska zakonodaja.

Sem tri tedne vozil po Aljaski, če zanemarimo, da se ceste izven mest praktično prazne, nisem zasledil praktično nobenega prekrška, pa tudi policaje oz. trooperje redko vidiš. Enostavno, če se zavedaš, da ti lahko kadarkoli pred avto skoči 800 kilsko tele v podobi losa, močno paziš, da nisi prehiter!
Torej moj predlog - naselit lose po Sloveniji, umaknit avtocestne ograje (in zvočne zidove), pa bo slej kot prej varnost boljša. (Hec in sarkazem!)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
prav, potem si je sodnik "izmislil" da se jasno vidi da je vozila ženska...

domnevam da je moral videti skozi šipo drugače nebi mogel ugotovoviti kdo je vozil knede?

Zakaj bi si izmislil. Kar sem pisal, velja za radarjem lj mestnega redarstva. N aunih na AC se včasih (ne pa vedno) vidi ksiht.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Ja, seveda, jebeš ti ptavne norme,. Dajmo enga kaznovat tudi če je jasno, da je bil ob storitvi prekrška 1000 km stran.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
načeloma je lastnik vozila odgovoren za to, komu dovoli upravljati z njegovim vozilom. in v primeru prekrška se obvesti lastnika, da je bil z njegovim vozilom storjen prekršek in se mu da možnost, da se izjasni, kdo je v času prekrška upravljal z vozilom. ali je bil to on, ali kdo drug, ki bi seveda s tem tudi prevzel odgovornost. pogoj za to pa je seveda, da obvestilo o prekršku pride relativno hitro, ne pa npr. po pol leta, ko se neihče ne spomni več, kje je bil na tisti dan in kdo je vozil avto.