a ni ford...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.652
6.515
113
...pojem pri podvozju? tega fordaši ne pozabijo povedat v nobeni temi, kjer se je treba odločat med več avtomobili. nekaj takega kot so bili včasih hondaši in njihov vtec.

kaj je pa potem to?

focus losov test

nekam fino ga matra ali?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ne samo hondasi, tudi 90% alterja. ker s fordi je fama, podobno kot to, da se fiati kvarijo. ko sva z mojo lepso polovico dobila na test focusa in kasneje C maxa sva ga vrnila po 20min, ker je rekla, da v tako trdem in neudobnem podvozju se ona ne bo vozila. takrat sva imela se C xantijo.
grims-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
redface-1.gif

Men sploh ni trd bi ga še nižal pa ga zaradi žene ne. Trše podvozje ima tud en fin 'feature' in sicer ima funkcijo masaže, ko se voziš po naših cestah (mi paše).

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
So pa gume premehke, podobno kot oni Jeep, ko so mu popokale. Pomojem se sliši, ko feltne udarijo ob tla.

lp

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
...pojem pri podvozju?

Je BIL pojem pri podvozju!
Sem peljal novega Mondea...podvozje v primerjavi s vsemi tremi prejšnjimi generacijami pravo razočaranje,prav tako ima slabše sedeže (zanimivo,da ima oprema trend boljše sedeže kot titanium,kjer so premehki,vsaj moj občutek je bil tak).
Volan (nič več hidravlični,pač pa električni servo) je sicer progresiven,a moteče premehak v vseh fazah vožnje,ne daje takega občutka na cesti kot pri prejšnjem modelu...podvozje pa se sploh zvija na ovinkih,tisti ki ima rad dobro lego na hitrih ovinkih na AC,bo sigurno razočaran. Menda stavijo na karto udobja,jeb.š dobro lego na cesti
bonk.gif

Pri današnjih novih Fordih je treba vzeti obvezno športno podvozje,s tem naj bi se menda peljal približno tako kot je treba (beri:kot prejšnje generacije)

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Zdej napisano je tko kot da bi se na streho zvrnil... tko kot kak mercedez nekaj časa nazaj
wink-1.gif

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ko sva z mojo lepso polovico dobila na test focusa in kasneje C maxa sva ga vrnila po 20min, ker je rekla, da v tako trdem in neudobnem podvozju se ona ne bo vozila. takrat sva imela se C xantijo.
grims-1.gif

Lepšo polovico? Ti, grdoba
evil.gif
(reče se 'najdražja')

Zmente se zdaj....a je podvozje mehkejše zaradi udobja ali pretrdo zaradi stabilnosti?

Osebno se mi zdi logično da več ali manj vsi proizvajalci težijo v udobju, ker 99 % ljudi ima raje mehkejš/udobnejšoo vožnjo kot hudo dober občutek v ovinku in sheban hrbet od lukenj...za slednje je, kot že rečeno, športno podvozje.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
... 99 % ljudi ima raje mehkejš/udobnejšoo vožnjo kot hudo dober občutek v ovinku in sheban hrbet od lukenj...za slednje je, kot že rečeno, športno podvozje.

Ravno v tem je štos,da ni nujno,da če narediš mehkejše podvozje,da je avto kar avtomatsko udobnejši! Lahko imaš dva enako udobna avtomobila (blaženje lukenj),pa se bo prvi na ovinkih držal kot na tirnicah in brez zvijanja,drugi bo pa na ovinkih "plaval"
Fordi so (bili) znani ravno po tem,da so imeli relativno udobno podvozje,ki je bilo hkrati med boljšimi na trgu po voznih lastnostih (vodljivost,občutek na volanu,vožnja v hitrejših ovinkih na AC...)

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
442
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ne samo hondasi, tudi 90% alterja. ker s fordi je fama, podobno kot to, da se fiati kvarijo. ko sva z mojo lepso polovico dobila na test focusa in kasneje C maxa sva ga vrnila po 20min, ker je rekla, da v tako trdem in neudobnem podvozju se ona ne bo vozila. takrat sva imela se C xantijo.
grims-1.gif
Imam xantio in mondeota mk3 karavana. Udobje pri teh dveh pač ne moreš primerjati, ravno tako ne lego in stabilnost. Sem imel mondeota mk2 in mi je bil udobnejši za vozit. Mk2 pa ni šel niti podobno skozi ovinke kot mk3.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Porihtaj xantiji vzmetenje in bos videl stabilnost in lego na cesti v primerjavi s fordom karavn.
grims-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
poznam jaz dobro razliko med trd avto in udoben (bmw tri in 5) ali neudoben (ford focus in C max) kdor trdi drugace je navaden pek ali pa ima izpit eno leto.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
442
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Porihtaj xantiji vzmetenje in bos videl stabilnost in lego na cesti v primerjavi s fordom karavn.
grims-1.gif

Zakaj se mi zdi, da bo mondeo se vedno neudoben in bl "spreten" v ovinkih kot udobna Xantia
tongue-1.gif
?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
grims-1.gif

Zakaj se mi zdi, da bo mondeo se vedno neudoben in bl "spreten" v ovinkih kot udobna Xantia
tongue-1.gif
?
Zato, ker si ti narobe zdi.
Tukaj imaš seznam losovih testov, sortiraj po hitrosti in se čudi: http://teknikensvarld.se/algtest/

Saj veste, da je losov test samo eden izmed x pokazateljev obnašanja avtomobila med ovinki? Ali nekateri trdite, da je Xantia športnejša od cele garniture Porschejev?

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Ne, vsekakor ni športnejša, karkoli naj bi to že pomenilo - samo stabilno lahko spreminja smer vožnje pri višjih hitrostih od konkurence.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Nissan X-Trail med top 10! Boljši kot Testarossa, R8, Elise? Pa so to uradni rezultati?

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Sem peljal novega Mondea...podvozje v primerjavi s vsemi tremi prejšnjimi generacijami pravo razočaranje,prav tako ima slabše sedeže (zanimivo,da ima oprema trend boljše sedeže kot titanium,kjer so premehki,vsaj moj občutek je bil tak).
Tole je tudi mene zelo negativno presenetilo. Sicer ga nisem peljal ampak sem samo sedel v njem in moram reči, da v tako slabih sedežih že zelo dolgo nisem sedel. Ozki, gladki in mehki, kot bi sedel na kakšnem 20 let starem izrabljenem fotelju. Katastrofa... Preglednosti nazaj pa pri 5 vratnem modelu tudi ni.